Vuosi 2017

Olen tavannut tehdä yhteenvedon kuluneesta vuodesta ja vaikka vähän viime tinkaan sen tekemiseen tällä kertaa heräsinkin, sain koostettua katsauksen vuoden kohokohdista nousuineen ja laskuineen. (Huomioithan, että kaikki lihavoidut sanat ovat linkkejä aiempiin postauksiin, mikäli haluat käydä lukaisemassa aiheesta enemmän. )

TAMMIKUU

_MG_1763.jpg

_MG_1651.jpg

Vuoden alku käynnistyi työrintamalla täydellä höyryllä, mutta sen vastapainoksi sain nauttia ihanista yhteistyökuvioista Pentti-jakkaran ja Lauri Ylösen tupareiden muodossa. Talven pakkasiin esittelin jo aiemmin kesällä Nykistä ostamani Ugg-bootsit ja joulun jälkeisistä alemyynneistä löytämäni lämpimän talvitakin. Alkuvuoteen kuului luonnollisesti hyvinvointiasiat ja kodin sisustus talven raikkaassa ilmeessä.

HELMIKUU

IMG_8181.jpg

_MG_8459.jpg

Helmikuussa toteutui yksi nuoruuden ja ehkä vähän aikuisuudenkin haave matkaamisen saralla – lähdimme lyhyelle interrail-matkalle Alpeille. Reitti koostui Italian, Sveitsin, Liechtensteinin ja Itävallan alppimaisemista. Aloitimme reissun Milanosta kolmen päivän kaupunkilomalla ja viikon junareissaamisen jälkeen päätimme reissun Zürichiin, josta lensimme pienen stop overin jälkeen kotiin. Ihan mahtava reissu! Uutta reili-reissua uusiin maisemiin on jo ollut suunnitelmissa! Helmikuussa kirjoittelin myös minua piinaavasta migreenistä, esittelin uutta kuvauskalustoani ja ryhditin olkkarin sisustusta mustalla värillä.

MAALISKUU

_MG_9057.jpg

_MG_9151.jpg

Maaliskuu painottui paljon kodin sisustukseen – maaliskuun valoisat päivät raikastivat olkkaria vaalealla ilmeellä. Esittelin keittiötä hieman uudesta kuvakulmasta ja sen lisäksi mietin sinne uutta ruokapöytää. Esittelyssä oli myös takki keväisiin keleihin ja toki helmikuun puolella aloitettu 6 viikon rankka kuntokuuri oli tapetilla useaan otteeseen! Alakerran vessa sai uutta ilmettä sinne asennetun String-hyllyn puitteissa ja keittiössä katettiin vähän nätimpää arkikattausta.

HUHTIKUU

_MG_0004.jpg

_MG_9702.jpg

Huhtikuussa keskityttiin aika tiukasti pääsiäiseen ja keväisiin juttuihin niin kattauksien, Kinder-kakkureseptin ja sisustuksen parissa. Ikuistin myös ehkä suloisimman kuvan rakkaasta, heinäkuussa poisnukkuneesta koirastamme helmililjoja haistellessaan. Huhtikuun tärkein tapahtuma oli kuitenkin mökin osto!

TOUKOKUU

_MG_0202.jpg

olkkari%203.jpg

Toukokuussa aloitettiin odotetusti mökkiremppa raivaamisen jälkeen. Kotiosoitteessa esittelin valoisaa eteistä, olohuoneen vaaleanpunaista valtausta sekä talviunesta herännyttä kesäkeittiötä. Etupihan puolella riemuitsin ihan omasta hanamistamme! Jalkoihin pääsi hullareilta ostetut, ihanat nudenväriset ballerinat ja mökkiaittaan ilmestyi mustat kattoparrut. Tärkein kuukauden tapahtuma oli kuitenkin valmistumiseni! Sitä lähdimme miehen kanssa juhlimaan Tallinnaan.

KESÄKUU

pikkum%C3%B6kki_sivusta_j%C3%A4lkeen.jpg

juhlat4.jpg

Kesäkuun alussa sitten juhlittiin valmistujaisiani ja miten ikimuistoinen ilta sekin taas oli! Mökillä edettiin pikkumökin osalta jo valmiiseen lopputulokseen ja tarkemmat kuvat uudesta ilmeestä saatiin viimein bloginkin puolelle. Aika lailla heti perään valmistui myös aitta ja myös sen esittelin kesäkuussa lukijoilleni. Kodin sisustuksen suhteen aloin haaveilemaan uudesta sohvapöydästä ja mietin ylipäätään vähän kesän kausisisustamista. Esittelin myös uuden, valmistujaislahjaksi saamani Korsin laukun ja lompakon sekä pääsin upeaan yhteistyöhön Teknoksen kanssa, jonka myötä mökkimme saivat uuden ilmeen myös ulkoisesti!

HEINÄKUU

r.jpg

_MG_1270_.jpg

Heinäkuun alussa ennen kesäloman alkua nautiskeltiin kesäpäivistä omalla takapihallammeKerroin myös tarkemmin vilja-allergiastani ja siitä miten se vaikuttaa elämääni. 11.7. perhettämme kohtasi suuri suru, kun 15-vuotias koiravanhuksemme lähti tuuleksi taivaanrantaan. Älytön suru ja tyhjyyden tunne purettiin mökkiremonttiin, jota teimme miehen kanssa parhaimmillaan 14 tunnin ajan joka päivä. Tuon repäisyn jälkeen saatiinkin hommia mökillä etenemään oikein kunnolla mm. saunan tuunauksella ja sittenkin mustaksi maalaamallamme mökin ovella. Ikävä ihanaa, viisasta ja hauskaa koiraamme on edelleen, varsinkin jouluna tuntui erityisen kurjalta, kun karvakaveri ei ollut repimässä paketteja pentumaisella innollaan. Emme vieläkään ole valmiita uuteen koiraystävään, vaikka siitä on viime aikoina perheemme kesken puhetta ollutkin. Heinäkuussa kotiimme saapui Muuton Around -sohvapöytä ja loppukuusta juhlimme mökillä rapujuhlia.

ELOKUU

Elokuussa CASA Blogit uusiutui ja siirryimme uudelle, toimivammalle alustalle – jee! Mökkihommat jatkui kulmakaapin tuunauksella ja vihdoin saimme päämökin valmiiksi niin, että sitäkin pääsin teille esittelemään. Loppukesästä minuun iski joku käsittämätön sinisen värin viehätys ja ripottelin sitä sisustukseen. Jaoin teille lemppariruokani, risoton reseptin ja löysin myös ihanat, valkoiset tennarit sekä vaaleanpunaisen ponchon viileneviin päiviin. Sisustuspuolella tapahtui kotona lisää mm. uuden keittiönpöydän hankinnalla ja lähtihän sitten ne uudet tuolitkin pohdintaan.

SYYSKUU

Syyskuu alkoi ihanasti +30 asteen lämmössä Montenegrossa köllötellen, josta teimme myös päiväreissun Kroatiaan. Miten ikävä aurinkoa ja paahtavaa kuumuutta olikin surkean kesäsään jälkeen! Ryhdyin tuumasta toimeen keittiön uusien tuolien suhteen ja pian upeat HAYn Neu-tuolit meille sitten jo tulikin. Keittiön ilme muuttui ihanan pehmeäksi ja skandinaaviseksi. Kotona takapihalla vietettiin pimeneviä iltoja tunnelmavalaistuksessa ja uusia maisemavalokuvauskohteita löytyi Itä-Suomesta mökiltä. Siellä pääsin kokeilemaan niin virtaavan veden kuin tähtitaivaankin valokuvaamista!

LOKAKUU

Syksy siirtyi ulkoa myös kotioloihin ja tekstiilit päivittyi kokonaan matoista tyynynpäälllisiin. Ihanan tunnelmallinen fiilis kotiin siitä syntyikin! Tämän lisäksi keittiöön tuli pieni, mutta melkoisen paljon yleistä ilmettä muuttanut ikkunalautaPitkästä aikaa kuvasin myös makuuhuonettamme ja ensimmäistä kertaa niissä kuvissa näkyi myös jotain uutta. 🙂 Kävin myös Ikeassa tutustumassa ja vähän shoppaamassa Ikea/HAY -yhteistyön tuloksia sekä otin taas taljat käyttöön keittiön tuoleihin. Perheemme asioita valotin vähän postauksessa, jonka kirjoitin tyttäremme täyttäessä 20 vuotta. Lokakuun lopussa, usein juurikin tyttären synttäreiden aikoihin, satoi myös tänä vuonna ensilumi, jota fiilistelin kovasti.

MARRASKUU

Marraskuussa alkoi selkeästi näkymään blogissani hidastunut tahti. Syynä tähän on ollut ihan vain ajan ja energian puute. Työ on vaatinut tänä syksynä aika paljon ja jostain oli tingittävä. Olen kuitenkin pyrkinyt blogin pariin vähintään kerran viikossa. Katsotaan miten saadaan tahti käyntiin ensi vuoden alusta. Marraskuussa katettiin pöytää Pyhäinpäivän illalliselle.  Marraskuu on koko vuoden kuukausista jotenkin kaikista synkin ja pimein ja sitä vastaan taisteltiinkin kukin ja kynttilöin. Kotipäivää tuli vietettyä hoitokoiran kanssa ja otettiinpa jo pieni askel kohti joulua.

JOULUKUU

Marras-joulukuun vaihde vietettiin Tukholmassa fiilistellen. Sieltä sai jo aimo annoksen jouluista tunnelmaa! Jälleen katettiin kotona juhlapöytää ja tällä kertaa 100-vuotiaan Suomen Itsenäisyyttä juhlistaen. Vuoden viimeinen yhteistyökuvio tehtiin Nordic Swan Livingin kanssa ja kotiin päätyi upeita ja pehmoisia tuotteita. Jouluista sisustusta toi kotiin takanreunalle askartelemani havuköynnös ja joulun kruunasi aaton kattaus.  Tärkeä joulukuun tapahtuma oli myös Tapaninpäivänä mittariin tullut 40 ikävuotta.

__________________________________

Nyt on aika lailla koko 2017 vedetty pakettiin.

Vuosi jäi mieleen jälleen kerran suuresta surusta – syvästi koskettaneita menetyksiä on ollut nyt monta vuotta putkeen ja toivonkin ensisijaisesti, että ensi vuonna en joutuisi taas sanomaan hyvästejä jollekin. Ei pidä kuitenkaan unohtaa myös niitä ihania ja positiivisia asioita kuluneesta vuodesta, kuten rakkaan mökkipaikkamme pois ostaminen ja omaksi saaminen toiselta puolelta sukua. Olen ylpeä myös toisesta aikuisiällä suoritetusta tutkinnosta (jolle muuten uskokaa tai älkää – jatkoa ensi vuonna!!) sekä upeista matkoista ja uusista paikoista joita perheen kesken näimme ja joissa uusia muistoja taas tehtiin. Hartiavoimin on tehty töitä mökkiremonttien ja sisustamisen saralla, vietetty ikimuistoisia juhlia ja hetkiä ystävien ja sukulaisten kesken ja fiilistelty arkisia asioita, sillä niistähän se elämä pääsääntöisesti koostuu. Reissuja vuodelle 2017 kerääntyi yhteensä 4, käytyjä maita yhteensä 8, joista uusia 4. Aika mukava matkavuosi oli siis 2017!

Me olemme jo suunnanneet ystävien luokse uudenvuoden juhliin. Mukaan pakattiin juhliin viemisiksi tekemäni salaatti ja tiramisu, muutama pullo kylmää skumppaa ja paketti raketteja lapsien ja miksei meidän aikuistenkin iloksi pamauteltavaksi. Aion juhlia hyvässä seurassa yömyöhään ja nauttia viimeisistä lomapäivistä täysin rinnoin!

Kiitos kaikille blogini parissa viihtyneille lukijoille ja yhteistyökumppaneilleni. Toivotan kaikille menestyksekästä ja onnellista alkavaa Uutta Vuotta 2018!

4 kommenttia “Vuosi 2017

  1. Surua,mutta onneksi myös iloakin.Hyvää,parempaa uutta vuotta!

    1. Kyllähän ne toki molemmat kuuluvat elämään, mutta surua on ollut ihan tarpeeksi viime vuosina… toivotaan tästä vuodesta jotain paljon parempaa! ? Hyvää alkanutta vuotta sinne myös! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *