Ikkunalaudan lisäys keittiöön

Pari oikeaa veikkausta tuli teiltä aiemmin – ikkunalautahan siitä laudanpätkästä tehtiin!

Ruokapöydän vaihtuessa pyöreään ja sen sijoituttua keskemmälle keittiötä, meillä on ensimmäistä kertaa mahdollisuus hyödyntää ikkunanedusta nyt kun ruokapöytä ei ole siinä kiinni.

Vaikka pyöreän pöydän ympärille mahtuu likipitäen saman verran ihmisiä ruokailemaan kuin vanhan suorakaiteen muotoisen, on kattaustilaa vähemmän. Sitä minä kyllä kaipaan, sillä pidän todella paljon kattauksien tekemisestä ja arkiruokailua lukuun ottamatta pidän siitä, että myös pöytään mahtuu kantamaan ruokaa. Esimerkiksi jouluna pöytään tulee helposti kymmenittäin kippoja ja kuppeja erilaisia ruokia varten. Ikkunalautaa voi hyödyntää kattauksiin ja ruoan esillelaittoon todella kätevästi.

Lauta on tavallista, männystä valmistettua liimapuulevyä. Se kiinnitettiin seinään kolmella kannattimella, sillä halusimme varmistaa ettei se ala rotkottamaan ja sen päälle uskaltaisi laittaa myös painoa ruokatarvikkeista ruukkuihin. Ikkuna on pienessä, viiden sentin syvennyksessä ja lauta kiinnitettiin suoraan syvennyksen päälle. Maalasin sen valkoiseksi ja se maastoutuu mielestäni todella hyvin keittiöön – ihan kuin se olisi aina ollut siinä!

Ikkunalauta on pieni lisäys keittiöömme, mutta tuo siihen heti ihan toisenlaista ilmettä ja käyttömahdollisuuksia! Se toi mielestäni myös kodikkuutta lisää ja nyt laitoinkin laudalle ison lyhdyn, lemppariruokakirjoja ja mm. timjamin luonnonvaloa saamaan. Olen harkinnut kunnon yrttiruukkujen hankkimista, olisi kivaa saada niitä muutama riviin ikkunalle. Kaiken kaikkiaan monikäyttöinen ja kaivattu lisä keittiöömme!

Ja ah, nuo tuolit… ♡ Jos jostain huonekaluostosta voi olla onnellinen, niin noista! Niin täydelliset!

4 kommenttia “Ikkunalaudan lisäys keittiöön

  1. Ikkunalauta näyttää tosi hyvältä! Olisipa vuokra-asunnoissakin useammin ikkunalautoja. Isäni teki aikoinaan ensimmäiseen omaan vuokra-asuntooni ikkunalaudan ja se oli tosi näppärä. Tähän nykyiseen ei oikein kai pysty laittamaan, kun patteri on niin lähellä ikkunakarmia, vielä lähempänä kuin teillä.

    1. En oikeastaan tajunnutkaan, kuinka hitsin kätevä tuo ikkunalauta on ennen kuin se tuohon laitettiin! 🙂 Tosi helppo tehdä ja laittaa, mies kylläkin joutui poraamaan kivikovaa betonia, mutta siinä se. Pitää tietty ottaa huomioon just se, että kuinka lähellä on patterit jne. Meille tuon pystyi helposti toteuttamaan.

  2. Onpa kauniit!Meillä vanha funkistalo ja leveät,kiviset ikkunapenkit:)

    1. Kiitos, siitä tuli oikein kiva meidänkin mielestämme! Oi, teillä on varmasti aivan upeat ikkunalaudat tuollaisessa talossa! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *