Mökkiremppa alkanut

Hommat mökillä on saatu siihen malliin, että päästään vähän kuin itse asiaan; kaikki mökit ja varastonnurkat on siivottu ja raivattu ja nyt seinien sisäpuolella on vain sinne kuuluva tavara. Ei ollut mikään pieni projekti tuo raivaus, mutta onpa ihanaa, kun nyt missään ei loju käyttökelvotonta roinaa tai tavaraa, jolle ei meiltä löydy käyttöä. Tästä onkin helppo lähteä etenemään itse remonttien ja kunnostusten suhteen. (Nyt on kaukana stailatut sisustuskuvat ja postausta kuvittaakin puhelimella nopeasti työn touhussa räpsäistyt fotot.)

Mennyt viikonloppu oli tehokas. Hommat eteni monella tavalla ja suurimpaan käsittelyyn pääsi pikku-mökki. Tämä mökki ei ole ollut meidän perheemme käytössä vuosikausiin ja se oli päässyt melko ikävään, epäsiistiin kuntoon. Mökkiä oltiin pidetty lähinnä varastona ja se oli vähän säälittävässä kunnossa. Mökki suorastaan huusi tuuletusta, siivousta, raikasta maalipintaa ja totaalista make overia osakseen! Olisittepa nähneet sen ennen raivausta. Huh. Ei ehkä olisi ollut julkaisukelpoista kamaa ne kuvat ja mökin tavaroista ei säilytetty yhtään mitään lukuun ottamatta tuota kerrossänkyä ja vanhaa puhelinpöytää. Mökki piti kuitenkin saada vielä noistakin tavaroista tyhjäksi ja sieltä lähtikin kiertoon tuo jykevä, 50-luvulla rakennettu kerrossänky ystäväperheeseen heidän lapsiensa sängyksi.

s%C3%A4nky.jpg

Olipa ihana antaa tuo sänky tarkoitukseen, johon se oikeasti kuuluu, sillä me olisimme tehneet siitä kasvilaatikon. 🙂 Sängyn purkaminen olikin aika työläs homma. Ennen vanhaan osattiin rakentaa kokonainen kerrossänky ilman ruuvin ruuvia tai naulan naulaa. Puuosat menevät toistensa sisään ja sinetöidään isoin puutapein. Massiivisen sängyn poistuttua pieneen mökkiin tuli neliöitä roppakaupalla lisää! Olikin helppo alkaa maalamaan tyhjää mökkiä.

Päätyseinä sai täydellisen harmaan sävyn ylleen. Tämä on muuten sama sävy, joka on meidän olkkarissa sohvan taustaseinässä ja tätä sävyä on minulta tiedusteltu monta kertaa. Olen joutunut vastaamaan ei oota kaikkiin kyselyihin, sillä en ollut kodin remppatohinoissa kirjoittanut sävyä minnekään ylös ja olin ihan varma, että maalipönttö oli tyhjentynyt olkkarin maalaukseen ja pönttö heitetty kierrätykseen. Sieltä se vajaa pönttö meidän omasta varastosta kuitenkin löytyi. Piti äkkiä napata kuva maalaushomman välissä, että jää nyt kirjoihin ja kansiin tuo sävy!

maali.jpg

Pöntön jämä käytettiin heti tietenkin hyväksi ja sillä sai juuri maalattua mökin päätyseinän kahdesti. Tässä kuvassa tosin vielä maalarinteipit listojen suojana ja muut seinät ja katto vielä maalaamatta. Ne saivat myöhemmin raikkaan valkoisen maalin ylleen, sävynä suosikkini ”Paperi”, joka on kauniin puhtaan valkoinen taittamatta mihinkään.

Sunnuntaina kaikkien maalipintojen kuivuttua pääsimme jo vähän sisustushommiin. Nyt mökistä löytyy sänky, ihana antiikkinen tuoli ja meidän olkkarissa ennen palvellut matto. Mökki alkaa jo näyttämään todella kauniilta, vaikka se on vielä ihan keskeneräinen. Sieltä puuttuu vielä kalusteita, sillä osa on vanhoja, kunnostustyötä vaativia, osa vielä hankkimatta olevia. Lisäksi piensisustus ja tekstiilit puuttuu päiväpeittoa lukuun ottamatta, mutta niistäkin jo aika vahva visio olemassa!

m%C3%B6kin%20sein%C3%A4.jpg

Viikonloppuna eteni myös moni muu asia ja samainen pikku-mökki sai myös uudet portaat entisten lahonneiden tilalle. Kyllä on ihanaa omistaa mies, joka on kätevä käsistään ja osaa rakentaa mökin portaatkin tuosta noin vain pienen tuumauksen jälkeen! Onnea on myös ihanat ystävät, jotka kysyvät pyytämättä tarvitaanko mökillä apumiehiä! <3 Näillä käsipareilla fiksattiin mm. vanha kukkapenkki, pihan haravointia, keittiön työtaso ja huonekalujen maalaushommat kaikesta kantamisesta ja järjestelypuuhista puhumattakaan.

Maalaushommat hoidin yhdessä äitini kanssa. 80-luvulta peräisin oleva aivan karmea pissankeltainen pöytäkalusto sai ylleen raikkaan valkoista maalia ja päätyy aamiaiskäyttöön ison mökin kuistille.

tuolit.jpg

Olemme yrittäneet hyödyntää olemassa olevat kalusteet antamalla niille uuden elämän korjaamalla ja/tai tuunaamalla, jotta ne sopivat paremmin käyttötarkoituksiimme ja myös makuumme. Ei ole järkeä hävittää kaikkea vanhaa ja ehjää, eikä budjettikaan anna myöten kaiken uusimiseen. Sitä paitsi mökeissä vuosikymmeniä palvelleet kalusteet kertovat omaa tarinaansa menneltä ajoilta ja sukumme historiastakin. On ihanaa, että kalusteisiin liittyy muistoja. Nämäkin pissankeltaiset (nyt siis valkoiset) pinnatuolit ovat aiheuttaneet ison arven päänahkaani keikuttuani lapsena tuolin kanssa ja päädyttyäni siitä tietysti mukkelismakkelis. 🙂

Seuraavaa reportaasia mökkikuvioista saatte ehkäpä taas viikon kuluttua, kun olemme toivottavasti saaneet hommia ensi viikonlopun aikana etenemään. Sunnuntaina tosin on äitienpäivä, silloin ei tehdä hommia, vaan nautitaan ansaitusti juhlapäivästä.

Mukavaa viikonalkua kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *