Uusi ruokapöytä – Ikea Docksta

Nyt meillä on sitten uusi ruokapöytä!

Ennen hankintaa suoritin pitkällisen pohdinnan haluista ja tarpeista ja sen jälkeen syntyi kriteerit: valkoinen väri, pyöreä muoto, ei jatkettava. Halkaisija max. 105 cm, joka vielä mahdollistaisi tiukkaan katetun 6 hengen porukan pöydän ääreen. Ohut kansilevy. Laippajalka, tai muu versio, joka ei rajoittaisi tuolien sijoittelua pöydän ympärille. Ja mistään näistä ei tingittäisi.

Pyörittelin mielessäni todella kauan kahta design-pöytää; italialaisen Calligariksen Planet-pöytää sekä Hayn About A Table 20 -pöytää nelijalkaisena. Molemmat todella kauniita ja siroja, molemmat täyttivät kriteerit. Calligaris olisi saattanut olla vielä budjetin rajoissa, mutta harmikseni 120 cm halkaisija on keittiöömme liian iso. Nyyh. Hayn pöytä olisi ollut unelma, mutta reilu tonnin hintalappu oli liikaa. Olemme kesän aikana tehneet aika isoja investointeja mökkiprojektiin ja maksaneet kaksi tulevaa ulkomaanmatkaa, joten ns. likvidit varat olivat pöydän suhteen vähän niukassa. Oli siis tutkailtava edullisempia vaihtoehtoja. Vierailtuani useassa blogissa katsomassa kuvia ja lukemassa kokemuksia sekä myymälässä paikan päällä koeistumassa ja kattamassa pöytää (voitte uskoa, että herätin kanssa-shoppailijoissa mielenkiintoisia katseita…), päädyimme miehen kanssa Ikean Docksta -pöytään. Se täytti kaikki kriteerit laippajalkaa sekä ohutta kansilevyä myöten!

Se on täydellinen! Tukeva, reilu neljälle hengelle ja tiukasti katettuna sen ääressä voi ruokailla jopa 7 henkeä!

Pyöreä pöytä vie niin paljon vähemmän tilaa kuin entinen 6 hengen suorakaiteen muotoinen pöytämme, että aluksi tuntui, että tilassa jopa kaikui! Samaan aikaan halkaisijaltaan 105 cm pöytä vetää ympärilleen saman määrän ihmisiä. Pyöreän pöydän ehdottomia plussia on myös esteetön näkymä jokaiseen pöydän ääressä istuvaan. Pitkässä pöydässä joutuu aina kurkkimaan jonkun yli, pyöreän pöydän ääressä on paljon intiimimpi tunnelma.

Kattausta ajatellen pyöreä pöytä ei jätä ihan niin paljon tilaa erilaisille kipoille ja kupeille, kuten vaikkapa jouluna pöytään aina tulee, mutta minä päätin, että tästä lähtien ne katetaan sitten keittiön tasolle. Nyt nimittäin tästä pyöreästä pöydästä voi jokainen nousta kätevämmin ylös lautastaan täydentämään ilman, että koko rivi vetää tuolejaan sisään.

Olen todella iloinen tästä uudesta pöydästä! Vielä en ole kerennyt juhlia tai jotain illallista varten kattamaan, mutta voisin tehdä jonkun testikattauksen, jotta itsekin pääsen vähän kokeilemaan miten tuo pöytä taipuu kuuden hengen kattaukseen. Vähän mietityttää olemassa olevat pöytäliinat, pystyykö niitä nyt lainkaan enää käyttämään, mutta sitten täytynee hankkia pyöreitä liinoja…:) Ja onneksi nykyään kattaustrendeissäkin suositaan sieltä täältä roikkuvia liinoja, joten ei ole niin väliksi jos kaikki reunat eivät ole säntillisesti saman mittaisia.

Ja näettekö muuten, kuinka sinistä väriä on hiipinyt myös keittiöön…! Olen tainnut seota!

10 kommenttia “Uusi ruokapöytä – Ikea Docksta

 1. Tosi hyvännäköinen! Mä oon alkanut himoita kanssa pyöreää pöytää keittiöön, mutta meidän keittiö kun on II -mallinen ja ruokapöydälle jää (suorakaiteen muotoinen) tila keskelle, niin pyöreä pöytä saattaa näyttää postimerkiltä… Tuohonhan kun mahtuisi kahdeksan hengen suorakaiteen muotoinen pöytä 🙂 Pitääkin miettiä saisiko jostain sovitettavaksi pyöreää pöytää tai teipata lattiaan pöydän koko ja mallata sillä… Se meinaan rikkoisi kivasti tuota keittiön kulmikkuutta 🙂

  1. Kiitos, me tykätään myös miehen kanssa molemmat! Alkuun ajattelin ettei tuohon pieneen tilaan sovi mikään muu kuin suorakaide, varsinkin kun halusin, että se 6 mahtuu pöydän ääreen. Sitten päätin repäistä, kun vanha pöytäkin suurin piirtein ostettiin käsistä ja en ole hetkeäkään katunut! Tosi kivannäköinen ja jättää tosi paljon enemmän tilaa ympärilleen. Ekaa kertaa voimme seistä ikkunan edessä! 🙂 Tätä ei ennen tapahtunut, sillä suorakaiteen muotoinen pöytä oli ikkunassa kiinni. Tuo kulmikkuuden rikkominen oli myös minulla mielessä pyöreää pöytää pohtiessa. Ja pöytään mahtuu tiukasti katettuna jopa 7!

   Tuo teippaus on hyvä konsti – mä tein niin kun yritin mallata miltä pyöreä sohvapöytä näyttää olohuoneessa. Teille menisi varmasti heittämällä 120cm pyöreä pöytä ja sen ääreen mahtuu jo kahdeksankin syömään. Ei se välttämättä postimerkiltä näyttäisi. 🙂

 2. Meillä on nyt pyöreä ruokapöytä ja tykkään siitä ihan hirmuisesti! Minusta on jotenkin kvia ajatus, että kokoonnutaan yhdessä pöydän ääreen ja kaikki näkyvät toisensa. Harmi vaan, että meille jatkettava suorakaide on tilaan nähden paljon parempi ja nyt olenkin luopumassa pyörestä pöydästä hetkeksi.

  1. Niinhän teillä on, vierailen usein blogissasi ja seuraan instassa myös. 🙂 Tuo ajatus oli kyllä minullakin se joka kutkutti – että jokainen näkisi toisensa ja illanvietosta ja/tai ruokailusta tulisi lämminhenkisempi ja intiimimpi. Rakastan tehdä kattauksia, mutta vielä en ole kerennyt edes testaamaan, ehkä pakko joku päivä kokeilla!

   1. Mä olen todella huono tekemään kattauksia, mutta niiden opettelu on seuraavana to do -listalla! Jos keksit jotain hyviä vinkkejä/kikkoja niin kerro ihmeessä 🙂

    1. Mä tykkään tosi paljon tehdä kattauksia ja teenkin niitä aika usein. Kunhan saadaan viilattua tätä meidän uutta alustaa vielä jokainen enemmän oman näköiseksi, tulee tutut tunnisteet sivupalkkiin taas. Niistä löytyy ”kattaus” tägin alta tosi paljon erilaisia kattauksia! 🙂

  1. Kiitos, tykätään siitä itsekin tosi paljon! Mustat tuolit ovat TON Dejavu 378 -nimiset tuolit. Olen ostanut ne vanhojen tavaroiden myyjältä jokunen vuosi sitten. Niitä kylläkin valmistetaan käsitykseni mukaan edelleen. Olen itse hiljattain miettinyt tuolien myyntiä… 🙂

 3. Hei!

  Löysin blogisi, kun etsin tietoa Docksta-pöydästä. Saako kysyä, onko pöytä huteran vai tanakan oloinen?

  1. Heippa! Docksta on yllättävän tukeva. Vähänhän se antaa periksi jos reunaan voimalla nojaa, mutta se on luonnollista, kun kaikki tuki on vain keskellä. Kysyin ihan mieheltäkin mielipidettä ja hänkin sanoi, että kyllä sen tukevaksi luokittelisi. 🙂 Hinta-laatu -suhteeltaan pöytä on todella suositeltava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *