Unelma uudesta sohvapöydästä

Kirjoitin vuoden 2016 alussa unelmoivani uudesta sohvapöydästä. Aika kauan tässä on siis haaveiltu!

Nykyisessä ei ole juurikaan mitään vikaa – se on ehjä, siisti, kaunis ja eleetön, mutta olen alkanut miettimään, sopisiko olohuoneeseen toisen mallinen pöytä paremmin. Sohva ja ikkunan edessä oleva löhöpenkki muodostavat yhdessä aika tiukan suorakulman huoneeseen. Nykyinen suorakaiteen muotoinen pöytä korostaa tätä vahvaa kulmikkuutta edelleen ja niinpä sen rikkomiseksi on pyöreä pöytä kummitellut mielessäni. Kaipaan siis vähän pehmeämpilinjaista kalustetta ja haluan myös eroon kromista, jota nykyisen sohvapöydän jaloissa on. Myös pöydän korkeakiiltoisuus on alkanut tökkimään.

Olen jahkannut pöydän kanssa nyt jo puolitoista vuotta. Miettinyt mikä miellyttää ja mutustellut asiaa ja eri pöytiä oikein kunnolla. Ajan kanssa ajatus on vihdoin kypsynyt valintaan asti. Ei minua ainakaan hätäisesti tehdystä päätöksestä voi moittia!

Kriteerit uudelle pöydälle olivat seuraavat:

1) pyöreä muoto
2) valkoinen mattaväri niin kansilevyssä kuin jaloissa
3) materiaali mielellään ihan aitoa puuta, eikä mitää halpaa kalustelevyä
4) halkaisija n. 75-80 senttiä
3) skandinaavinen ulkonäkö/muotoilu

Näillä kriteereillä kun lähti selailemaan nettitarjontaa, ei kovin montaa vaihtoehtoa löytynyt ja isoimman haasteen aiheutti ilman muuta ulkonäöllinen seikka. Ei millään tahtonut löytyä jokaisen kriteerin täyttävää pöytää, mutta viimein sain karsittua listalle riittävät kaksi vaihtoehtoa, vaikkakin molempien kohdalla joudun pienesti tinkimään halkaisijan koon kanssa jonkun sentin.

sohvap%C3%B6yd%C3%A4t.jpg

Molemmat vaihtoehdot löytyivät tanskalaisilta design huonekaluyrityksiltä. En lähtenyt erityisesti hakemaan design-kalustetta sen enempää kuin tanskalaistakaan, mutta kyllähän ne omaa silmää eniten miellyttävimmät vaihtoehdot löytyi niistä. Pidän todella paljon tanskalaisesta muotoilusta ja sisustustyylistä ja pikkuhiljaa sitä alkaa hivuttautumaan myös omaan kotiin. 

Vaihtoehto 1. on Hayn CPH Deux 25 -niminen pöytä. Sen 75,5 cm halkaisija olisi aika hyvänkokoinen tarpeisiimme. Plussaa pöytä saa ajattoman modernista ilmeestä ja sirosta kansilevystä, miinusta hieman pökkelömäisistä jaloista.

Vaihtoehto 2. on Muuton Around -pöytä. Tässä halkaisija on aavistuksen pienempi, 72 senttiä, ollaan kiikun kaakun siinä, että onko se riittävä. Plussaa kauniin viimeistellystä ulkonäöstä, kannen reunan kolosta sekä kevyistä jaloista. Miinusta tulee ylöspäin nousevista kannenreunoista, sillä alunperin etsin tasaista pöytää, jonka päällä on helpompi pelata lautapelejä jne.

Hinnat ovat luonnollisesti näissä pöydissä korkeammat kuin massakalustetaloista ostaessa ja sen lisäksi vähän kompromissejakin joutuu tekemään valitsin kumman tahansa, mutta olen kyllä todella tyytyväinen tehtyyn valintaan. Onneksi lompakkoa lämmittää saamani ammattitutkintostipendi! Käytän sen pöytähankintaan ja voisikin sanoa, että uusi sohvapöytä on valmistujaislahjani minulta minulle. 🙂

Näistä vaihtoehdoista toinen on jo lähtenyt tilaukseen, enkä malta odottaa sen saapumista kotiin! Hirmuisen pitkä, kuukauden toimitusaika vähän harmittaa, mutta hyvää kannattaa odottaa! Arvaatko kumpi pöytä meille tulee? 🙂

*kuvat lainattu Hay / Muuto

8 kommenttia “Unelma uudesta sohvapöydästä

  1. Ykkönen oli itse asiassa yksi ensimmäisistä, jonka koin täyttävän kriteerit ja jonka ulkonäöstä pidin! 🙂

 1. Veikkaan Muuton pöytää. Omaa silmääni miellyttää suuresti ♥

  1. Muuto miellyttää kyllä nykyään omaakin silmää, tosin se kysyi vähän aikaa. Lämpesin Muutolle pikkuhiljaa. 🙂

 2. Ykköselle minulta ääni, joten veikkaan myös sitä. Käytännöllisempi ja ajattomampi – pökkelöjaloistaan huolimatta. 🙂

  1. Etsin nimenomaan ajatonta itsekin, siinä mielessä kummatkin mielestäni osuvat maaliin ihan hyvin. Hayn pöytä on ehkä vielä piirun verran aikaa kestävämpi eleettömämmän ja tasaisen pöytälevyn ansiosta. Yksi ekoista pöydistä, joka kiinnitti positiivisesti huomioni, mutta ne jalat… <br />
   <br />
   Muutossa eniten vastarintaa itsessäni herätti juurikin ylöspäin nousevat reunat ja niiden kohdalla mietin miten kestää aikaa. Toisaalta huonekaluna se on paljon viimeistellympi.

 3. Itse valitsisin vaihtoehdon 2 eli Muuton pöydän. Se ei ole niin tavanomainen (kuten vaihtoehto 1) ja jalat miellyttävät omaa silmää huomattavasti enemmän. 🙂

  1. Tuo ei niin tavanomainen muotoilu oli juurikin se syy, miksi Muuto nousi pähkäilyn jälkeen vaihtoehdoksi. Jalat miellyttää tosi paljon itseänikin. Jotenkin reunojen takia paksulta vaikuttavan kansilevyn ja jalkojen myötä pöydässä on pieni artekmainen vivahdus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *