Hyvää vointia joka tavalla

Tässä on aika kivuttomasti menty reilu parikymmentä päivää ilman sokeria ja herkkuja. Eikä pientä hedaria lukuun ottamatta tee edes tiukkaa.

Mieliteot on pysyneet hyvin poissa raikkailla hedelmillä ja marjoilla, joita on vedetty sellaisenaan tai smoothiena. Tänään tosin joutui turvautumaan puolikkaaseen Puhdistamon raakasuklaapatukkaan, kun meinasi tulla ruokaraivo ja varsinaista ruokaa ei ihan heti ollut tarjolla. Raakasuklaa valmistetaan vain pelkällä hunajalla makeutettuna ja suklaakin on vähintään 70% kaakaopapua. Loistava terveellinen ja kotimainen valinta, jos on jotain hyvää saatava.

_MG_1898.jpg

Vitamiineihin ja hivenaineisiin olen kiinnittänyt myös huomiota. C-vitamiinin otan mielelläni suoraan appelsiineista. Tällä hekellä appelsiinit ovat niin hyviä ja jääkaappikylminä maistuvat niin raikkailta! Ja mikä onkaan herkullisempaa, kuin tuorepuristettu mehu! Moni hedelmä aiheuttaa itselleni allergiaoireita, mutta onneksi appelsiini sopii myös minulle. 

Purkista vedän D- ja B-vitamiinia, sinkkiä sekä magnesiumia ja kromia. Kromipikolinaatti tasapainottaa hyvin sokeri -ja rasva-aineenvaihduntaa, joten se auttaa hyvin ainakin itselläni makeanhimoon. Kannattaa kokeilla, jos sokerihammas ei anna rauhaa!

_MG_1901.jpg

Syömme kotona hyvistä raaka-aineista itse valmistettua ruokaa. Emme käytä eineksiä, emmekä juurikaan puolivalmiita tuotteita ja ostamme kaiken maustamattomana. Pelkästään jo vilja-allergiani rajoittaa kaikkea tuota, mutta koska haluamme tietää mitä syömme, huolehdimme itse mausteista ja muista. Kiinnitämme huomiota proteiinin ja hiilareiden määrään, kasviksiin ja rasvanlähteisiin. Pidämme vähintään yhden kasvisruokapäivän viikossa, useimmiten kaksi. Kuitenkin ruokaan voisi kiinnittää vielä enemmänkin huomiota ja korjaantunee kevään kuluessa.

Heti kun luovuin taas sokerista, on olo niin paljon parempi! Jaksaa töissäkin paremmin, eikä inhottavaa vatsan turpoamista esiinny. Vedenjuonnilla yritän pitää aineenvaihdunnan kunnossa, mutta vielä enemmänkin sitä pitäisi kitata. Hyvä olo lähtee todellakin sisältäpäin ja kliseinen ”olet mitä syöt” -sanonta pitää kyllä kutinsa. Johan sen näkee peilistäkin!

appelsiini.jpg

Kurkusta alaslaitetun sapuskan lisäksi pitää olla myös mielenruokaa. Kolme joogakertaa viikossa on elvyttänyt loppusyksystä/alkutalvesta syöksykierteeseen lähteneen mielenrauhan. Työstä ja opinnoista aiheutunut paine alkoi tuntumaan aika kovalta ja uskon, että osittain siksi sairastuin kovaan kuumeiseen flunssaan joulun alla. Mieli ja keho kun kulkee käsi kädessä. Nyt on kuitenkin taas sisäinen rauha saavutettu ja olen luopunut mm. liiasta suunnittelemisesta. Uskokaa tai älkää, on paljon vapauttavampaa elää näin, kun kalenterinsivut ammottaa tyhjyyttään. Jooga on myös toiminut loistavana kuntouttavana elementtinä selälleni, joka ei edelleenkään ole pahojen fasettilukkojen jäljiltä kunnossa, mutta kuitenkin parempi. Taidankin seuraavaksi turvautua ystävääni, yhteen Suomen parhaimpaan kiropraktikkoon avun saamiseksi.

Salitreenit ovat nyt tauolla, tarvitsen tällä hetkellä enemmän palauttavaa ja lempeämpää liikettä keholle. On tärkeää osata kuunnella omia tarpeita ja omaa kehoa. Se kyllä kertoo mitä tarvitsee. Tässä iässä sitä osaa jo kuunnella ja melkein on pakkokin, sillä ei tästä enää nuorruta… Ihanat talvipäivät ovat omiaan myös ulkona oleiluun. Sekin on mitä mainiointa tuuletusta pääkopalle! Ja mikäs näissä Suomen metsämaisemissa on samoillessa vieressä taapertavan koiraherran kanssa…

_MG_1877.jpg

Tänään oli aivan maksimaalisen ihana päivä! Söimme ensin rauhassa koko perheen voimin maistuvaa aamupalaa ja sitten lähdimme puoleksitoista tunniksi kavereiden kanssa auringonpaisteeseen luistelemaan. Perään harrastettiin vähän retail-terapiaa ja sain hankittua mielenkiintoisen kirjan joululahja-lahjakortilla. (Palaan tähän kirjaan aivan varmasti vielä myöhemmin, se nimittäin ansaitsee ihan oman postauksen!) Illansuussa nautittiin kuusi tuntia uunissa muhinutta karjalanpaistia perunamuussin kanssa ja äsken otettiin vielä kunnon löylyt saunassa vartalokuorinnan kera. Nyt on olo ihan super rentoutunut ja levännyt. Kohta kömminkin vällyjen väliin, sillä unta on saatava riittävästi ja vähintään 8 tuntia yössä. Kokonaisvaltaisella hyvinvointiteemalla on siis mennyt tämä päivä. Ja oikeastaan koko tammikuu tähän asti. Näenkin, että tällä polulla on oikein hyvä jatkaa eteenpäin.

Toivottavasti teillä on ollut mukava viikonloppu! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *