Uutta kuvauskalustoa

Hupsista… kävi vähän isompi päivitys kuvauskalustoon, kuin ajattelin alunperin, mutta nyt oli sellainen tilaisuus, josta en voinut kieltäytyä!

_MG_2038.jpg

Alunperin oli tarkoitus tilata Canon EOS 600D -runkooni laajakulmalinssi.

Olen kaivannut tuota linssiä jo pitkään, sillä se helpottaa sisätiloissa kuvaamista ja antaa ihan uudenlaista kuvakulmaa (kirjaimellisesti) mm. maisemakuviin, joita myös tykkään ottaa. Linssi tuli, mutta olin kerennyt testata sitä vain sisätiloissa keinovalossa, kun ystäväni alkoi kuumottamaan minua rungon päivityksestä. Hänellä on osto -ja myyntiliike ja hyllyyn oli ilmestynyt juuri paketista repäisty Canon EOS 60D. Se oli oikeasti kuin uusi ja ruutuja oli otettu minimaalinen määrä.

sigma%201.jpg

_MG_2040.jpg

Niin vain hyvästelin vanhan kameraystäväni kolmen vuoden jälkeen ja hankin uuden, tyyliin loppuelämäni kumppanin. Miten hassua oli se haikea fiilis, joka tuli luopuessani vanhasta kamerasta! Mutta nyt on sellainen kamera tassuissa, ettei tarvitse ihan heti muuta miettiä.

Canonin kameroissa numerot kertovat aika paljon; mitä vähemmän numeroita ja mitä pienempiä – sitä parempi. Esim. 100 on parempi kuin 1000. Tässä tapauksessa 60 on parempi kuin 600, mutta vielä löytyy pelkkä 6 – joka tietysti parempi kuin 60. Nuo yhden numeron kamerat onkin kyllä sitten tarkoitettu jo ihan pro-käyttöön. Meikäläinen ei sellaista tule varmaan koskaan tarvitsemaan. Lisäksi objektiiveilla pysty pelaamaan tosi paljon, kuten minäkin tähän asti.

kamera%203.jpg

kamera%202.jpg

Kittilinssistä en vielä luopunut – sillä olen kuvannut eniten ja tuon 18-55mm linssin jätin vielä itselleni. Kaverina sille plakkarista löytyy nyt lähikuvaukseen 50mm linssi sekä nyt uutuutena tuo laajakulmaobjektiivi, Sigma 10-20mm. Enää puutuu teleobjektiivi, mutta jätetään tuosta haaveilu johonkin tulevaisuuteen!

60D on vajaa 300g raskaampi, kuin vanha 600D. Tuohon kun lisää laajakulmamöntin vastavalosuojineen, on kädessä jo aikamoinen jöötti! Olen yrittänyt tankata kameran perustoimintoja kallooni, että ohjelman vaihto tai säätöjen teko onnistuisi lennossa yhtä nopeasti kuin vanhalla kamerallani. Tositoimiin tämä uusi putki ja runko pääsee ensi viikolla, kun lähdemme aikamoisiin maisemiin lomailemaan. Tänä viikonloppuna on tarkoitus testata settiä ekaa kertaa luonnonvalossa.

kamera%201.jpg

Aika innoissani olen tästä, vaikka eihän tämä valokuvaus mitään ilmaista puuhaa ole! Sain onneksia tehtyä hyvän diilin ystäväni kanssa ja vanhan rungon mennessä väliin, ei ollut järkeä miettiä toista kertaa kannattaako rungon päivitys tehdä nyt vai ei. So happy! Nyt vaan kamera laulamaan ja kuvien ottamista uudella vehkeellä opettelemaan!

Mukavaa sunnuntai-iltaa!

2 kommenttia “Uutta kuvauskalustoa

  1. Täälläkin uusi kamera haaveissa…vähän just toi paino mietityttäää,kun joka paikassa kuitenkin mukana!

    1. No se paino on kyllä järkkärin miinuspuoli, mutta itse olen jotenkin tottunut jo sitä raahaamaan. Noin painavaa en tosin vielä, joten katsotaan miten reissussa sujuu, sinne kun tuon ekan kerran mukaan otan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *