Jakkara jokaiseen kotiin – Pentti

Vähän ennen joulua kotimme sai uuden asukin – Pentin. Jos sinä ihastut ajatukseen omasta Pentistä, nyt kannattaa lukea silmä kovana!

Kun kuulin mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä* kotimaisen käsityöyrityksen Penttistoren kanssa, olin melkoisen onnellinen. Olin pitkään kaivannut pientä jakkaraa ja nyt meille tuli kolmijalkainen, käsintehty jakkara monipuoliseen käyttöön. Minä valitsin neljästä eri kokovaihtoehdosta pienimmän, Mini-Pentin. Se on syliinkin sopiva.

_MG_1697.jpg

Baarijakkaraksi saarekkeen ympärille sopivin on Pitkä-Pentti (korkeus 65 cm). Väli-Pentti (k. 46cm) toimii normi tuolin korkuisena vaikka ruokapöydän ääressä tai eteisessä, kun taas Pikku-Pentti (k. 36 cm) sopii vaikka saunajakkaraksi tai takan sytytykseen. Meidänkin kotiin valikoitunut Mini-Pentti on taas oiva lapsille, matalalla 26 sentin korkeudellaan.

Itse halusin tuon kaikista matalimman mallin nostamaan kukat tai lyhdyt lattialta, se toimii tosi kätevästi juuri sellaiseenkin. On sitä keretty jo käyttämään vara-istuimena peli-illan aikana tai pienenä portaana kaivaessani yläkaapista tavaraa. Mini-Pentti palvelee myös täydellisesti pienenä laskutasona sohvan vierellä. Sille voi myös laskea väsyneet jalkansa kuin rahille.

_MG_1651.jpg

_MG_1618.jpg

_MG_1607.jpg

Penttien takana toimii Mikko Mäkipää. Ensimmäinen Pentti-jakkara syntyi vuonna 2013 juuri valmistuneeseen saunaan ja sen suunnitteli Mikon isän serkku, Pentti Mäkipää, joka opetti Mikolle jakkaroiden valmistusprosessin. Myöhemmin sitä hiottiin lisää ja Nummelalaisen puusepän, Ramin tullessa mukaan, sai jakkara nykyisen keveämmän ilmeensä.

Jälki jakkarassa on ihailtavan kaunista. Täysin ruuvittomana se on vielä hitusen enemmän esteetikon silmää hivelevä. Puussa näkyy kädenjälki ja ihailin sitä itse pitkään jakkarassani.

_MG_1627.jpg

_MG_1634.jpg

Mikko sanoo, että puun työstäminen on terapeuttista, mutta vaatii myös nöyryyttä  – pienikin keskittymisen herpaantuminen ja tuntien työ voi valua hukkaan. Jakkaroissa käytetty puu, tervaleppä tai haapa käytetään oksineen päivineen, sillä oksatkin ovat osa elämää. Ylijäämästä valmistetaan seinäkoukkuja, sillä tuotantoprosessissa ajatellaan myös ekologisuutta.

Jakkaroiden tärkeydestä tekijöilleen kertoo sekin, että tapana on edelleen toimittaa jakkarat henkilökohtaisesti perille. Pentti on kauniilla ulkomuodollaan ja kätevyydellään lunastanut paikkansa ainakin meidän kodissa. Mikko kertookin, että Pentti hankitaan loppuelämäksi ja toivoo, että joskus vielä joku perii oman Penttinsä. Kaunis ajatus.

_MG_1625.jpg

Nyt olenkin todella innoissani saadessani kertoa, että saan arpoa teidän lukijoitten kesken yhden vapaavalintaisen jakkaran! Voittaja saa siis itse valita jakkaran koon neljästä aiemmin mainitusta koosta ja värin, jonka rajana on melkein vain taivas. Lisämateriaalia Penteistä voit käydä kurkkaamassa Penttistoren Facebook-sivuilta.

Osallistut jakkara-arvontaan jättämällä tähän postaukseen kommentin erottuvalla nimimerkillä, jossa ilmoitat toivomasi Pentin koon ja värin. Arvonta on käynnissä aina sunnuntai-iltaan 15.1. klo 23:59 asti

EDIT!! ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!!

*yhteistyössä Penttistore

 

104 kommenttia “Jakkara jokaiseen kotiin – Pentti

 1. Voi taivas mikä ihanuus ♡ Itse ottaisin valkoisen (kuinkas muutenkaan) ja luultavammin tuon pienemmän eli saman kuin sinulla 🙂

 2. Kyllä valintani olisi Long-Pentti ja väri valkoinen tai vaaleanpunainen. Tämä olisikin hauska lisä kotiin, minulla kun on jo miehenä Pentti =)

 3. Valkoinen väli-Pentti olisi ehdottomasti meidän kotiin monikäyttöisin! ♥

 4. Valkoinen väli-pentti toimisi arkena sivupöytänä ja vieraille saisi yhden lisäistuimen, jos on kylässä isompi poppoo.

 5. Onnea olisi oma Pentti ♥, mukana arvonnassa siis. Käyn tähän lisäämässä vielä koko ja väritoiveen hetken kuluttua.

 6. Valintani olisi väli-Pentti valkoisena. Se olisi oiva eteiseen josta sitten helposti siirrettävissä ruokapöydän päähän lisäistuimeksi kun tarvetta tulee. 🙂

 7. Meille haluttaisiin kotiuttaa iso, valkoinen Pentti. Upeita ovat kyllä kaikki ja voisin kotiuttaa niistä jokaisen ?

 8. Ehdotomasti ihana väli-pentti mustana on haaveissa. Valkoiseen eteiseen ihanaksi ilopilkuksi. Ihanaa Pentti!

 9. Ihana arvonta! Voi Pentti minkä teit! Pitkää ja Pikkuista, mustaa tai valkoista!

 10. Väli-Pentti mustana ilahduttaisi esim. yöpöytänä.<br />
  Arvostan kotimaista käsityötä ja siitä iso plussa.

 11. Väli-pentti mustana, tulisi meillä ruokapöydän päätyyn! &hearts;

 12. Tää olis ihana 🙂 valinnan vaikeus, mutta sanotaan nyt musta väli-Pentti &hearts;

 13. Oi, tuosta tulee niin mieleen vaarini tekemä jakkara, joka on veljelläni. Olisi ihana saada väli-Pentti onaan kotiin muistuttamaan vaarista.

 14. Väli-Pentti valkoisena tai vaikka mintunvihreänä olisi minun valintani!

 15. Ottaisin väli-pentin joko valkeana tai mustana. Hankala valinta, molemmat ovat niin kauniita 🙂

 16. Mustana ottaisin meille kyllä joko väli-Pentin tai sitten pitkä-Pentin.. Vaikea valinta, kun ovat niin ihania &hearts;

 17. Suosikkini ehdottomasti on valkoinen Väli-Pentti. Se olisi meillä sivupöytänä ja vieraille lisäistuimena.

 18. Ihana! Meidän ruokapöydän päätyyn sopisi keskikokoinen Pentti, valkoisena tietenkin 🙂

 19. Valkoinen väliPentti kelpaisi meille, eteiseen kaivattaisiin juuri tallaista jakkaraa.

 20. Nyt täytyy toivoa että arpaonni suosii, mustan pikkuisen ottaisin kotiamme komistamaan!

 21. Pikku-pentti valkoisena olisi meille enemmän kuin täydellinen lisä tyttären huoneeseen

 22. Oi mitä ihanuuksia! Valkoiselle väli-Pentille löytyisi kodistamme paikka mistä vain huoneesta! Ehdottomasti mukana arvonnassa 🙂

 23. Tuollainen samanlainen valkoinen mini-Pentti olisi ihana lisä kodin sisustukseen 🙂

 24. Tahtoo oman pentin♡♡ mini Pentti ja valkoisena, sellaiselle on paikka meidän kotona ♡♡

 25. Siis apua, niin ihania, että vaikea on valinta. Voisi vaikka kaikenkokoiset Pentit kotiutua meille. Jos onni suosisi, niin ehkäpä musta Väli-Pentti olisi valintani 🙂

 26. Oi. Olen ihastellut jo aiemmin näitä ihania Pentti-jakkaroita 🙂 Vaikea valita vain yhtä. Mutta kyllä meille käytönnöllisin olisi tuo valkoinen Väli-Pentti. Sopisi moneen tarkoitukseen 🙂

 27. Valkonen väli-pentti olisi täydellinen meille kotiin! Olen pitkää kaivannut sivupöytää sohvalle ja tämä olisi juuri sopiva &hearts;

 28. Pentti hukassa. Hienoja kotimaisia design tuotteita. Väli Pena valkoisena tulee heti kun uusi koti joskus alla ☺

 29. Voiii tuo valkoinen välipentti olisi ihan ehdoton ihanuus meidän kotiin &hearts; Iso peukku kaikille Penteille!

 30. Valkoinen Väli-Pentti ois kyllä kiva lisä meidän kotiin, toivottavasti arpaonni suosii! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *