Kattaus Pyhäinpäivän illalliselle

Tähän Halloween-viikkoon sopien takana on ihan kreisi-kammottava työviikko. Syksyt on pahimpia työrintamalla ja kiire tuntuu kohoavina stressikäppyröinä. Töitä on enemmän kuin pystyy tekemään ja suuri osa niistä luovia tehtäviä, joihin pitäisi pystyä keskittymään ajan kanssa. Mutta kun ei. Sillä välin kun minä kaivan inspiraatiota ja odottelen ideoiden syntymistä kasaantuu pöydälle tuhat ja yksi muuta asiaa, jotka eivät odota ja yhtäkkiä huomaan olevani aikamoisessa puristuksessa. Olen melkoisen stressaantunut tällä hetkellä, mutta onneksi tilanne on pian tasaantumassa lisäkäsiparin myötä.

No, nyt kun tähän alkuun on saatu purettua pahimmat niskassa tuntuvat negistelyt, voidaan mieluusti siirtyä kivempiin tunnelmiin ja vuorossa kauan luvattua kattausasiaa uuden pöydän äärellä!

Pyhäinpäivästä alkaakin loppuvuoden kattausrupeama. Tämän lähestyvän juhlapyhän jälkeen vuoroon tulee Itsenäisyyspäivä, silloin on ihan must toteuttaa jokin Suomi 100 -teemainen kattaus ja sen jälkeen pian on vuorossa joulu ja uusi vuosi. Aloitetaan kuitenkin tästä tulevan viikonlopun juhlakattauksesta.

Meidän Pyhäinpäivät ovat vuosikausia menneet samalla kaavalla ystäväpariskunnan kesken. He tulevat tänäkin vuonna meille ja ruokalistalta löytyy lihaisaa pataa ja ihania jälkkäreitä.

Ekaa kertaa pääsin nyt testaamaan kattausta kesällä hankittuun pyöreään pöytäämme. Tarkoitus on ollut tehdä teille testikattauksia, mutta niin vaan on syksyn kiireet vieneet mennessään, että aikaa tai puhtia ei moiseen ole ollut. Nyt olikin siis korkea aika testata minkälaista syntyy.

Idea kattaukseen lähti noista upeista servieteistä. Jostain syystä tuo iso tammenlehti-kuvio puhutteli ja ne oli pakko ostaa. Taittelin ne tuollaiseksi piispanhiipaksi, ne tekevät kattauksesta kolmiulotteisemman ja mielenkiintoisemman. Koska Pyhäinpäivän illallinen saa olla tunnelmallinen, valikoitui pöytäliinaksi tummanharmaa liina. Lisäsin vielä puiset leipälautaset aterinten alle tuomaan lisää lämpöä ja fiilistä ruskean värin myötä. Samalla aterimet tuli jotenkin paremmin sidotuksi osaksi kattausta.

Käytän kristallilaseja aina tällaisilla illallisilla sekä jouluna. Ne antavat viimeisen silauksen kattaukselle juhlallisella ja hieman ylellisellä ilmeellään.

Koristeena on tällä kertaa vain kynttilöitä. Minusta ne riittivät, vaikka usein tykkään käyttää myös leikkokukkia kattauksissa. Kynttilänjalkoina on uudet IKEA / HAY -yhteistyön Ypperlig -jalat. Minusta ne ovat hauskannäköiset ja taisinkin jo aiemmin mainita, että ne tuovat mieleeni riikinkukon. Kynttilöiksi voisi ihan hyvin vaihtaa vielä kultaiset pitkät kynttilät, ne saattaisivat toimia myöskin.

Tällä kattauksella siis Pyhäinpäivän viettoon meidän kotonamme.

Vielä ennen vieraiden tuloa käymme huomenna aamulla haudoilla – ei sovi unohtaa päivän olennaisinta asiaa, eli jo joukostamme poistuneiden muistamista. Me käymme viemässä kynttilät isälleni ja vaarilleni ja taidanpa illalla sytyttää kynttilän myös heinäkuussa pois nukkuneen rakkaan koiramme muistolle sekä tietysti muutama vuosi aiemmin poisnukkuneen tyttökoiramme muistolle. Niin rakkaita nekin karvaturrit meille olivat. <3 Haikea fiilis taas muistella kaikkia tärkeitä ihmisiä ja eläimiäkin, mutta onneksi muistot saavat tätä nykyä enemmänkin hymyilyttämään ja tuntemaan lämpöä rintalastassa.

Rauhaisaa Pyhäinpäivää kaikille.

2 kommenttia “Kattaus Pyhäinpäivän illalliselle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *