Jouluinen Tukholma

Tukholmassa on tullut käytyä vuosien varrella todella usein – laivaristeilyllä tai työmatkoilla. Olipa kyse kummasta tahansa, ei muutamaa tuntia kauempaa ole kerennyt kaupungilla viettämään. Niinpä aiemmin syksyllä nähtyäni Finnairin lennot alle 70 eurolla Stokikseen, nappasin tarjoukseen kiinni ja vietimme viime viikonlopun pikkujoulutunnelmissa länsinaapurissa.

Tukholmassa oli jo runsaasti joulukoristeita ja aukesipa siellä myös Skansenin joulumarkkinat. Ne tosin olivat lievä pettymys, sillä ne olivat minusta jotenkin vähän erilaiset, hieman liian ”maalaismarkkinamaiset” makuuni. Sen sijaan nautimme kovasti kauniista kaduista ja yleisestä tunnelmasta eri kaupunginosissa liikkuessamme.

Tukholmassa oli kylmempi kuin Helsingissä. Asteet olivat nollan tuntumassa ja tuuli oli kylmä. Oli kuitenkin ihanaa, että se kotimaan kammottava kosteus oli poissa ja saimme maleksia kuivilla kaduilla. Aurinkokin paistoi ja heti tuntui elämä paljon kirkkaammalta! Kumman suuri vaikutus sillä mollukalla!

Käveltyä tuli todella paljon! Perjantaina kerkesimme alkuillan lennosta huolimatta sahaamaan katuja jo jonkun verran, mutta lauantaina kävelimme 20 kilsan verran. Voittekin uskoa, kuinka jalkoja vähän pakotti hotelliin saavuttuamme ostoksien kanssa! Pidimme kyllä aina välillä vähän lämmittelytaukoja kahviloissa kuumia juomia hörppien. En juo laisinkaan kahvia ja suosikkini onkin muuten chai latte. Ihanan mausteinen, kuuma maitojuoma! Sopii sekin joulunaikaan todella passelisti.

Ostimme muutamia joululahjoja, mutta pääasiassa vietimme rentouttavan viikonlopun vain kuljeskellen ja katsellen eri paikkoja sekä hyviä ruokia nauttien. Minä jouluhulluna nautin ihanista koristeista, kaupoissa soineista joululauluista ja upeista näyteikkunoista sekä iltaisin kaupungilla kimmeltäneistä jouluvaloista.

Joulukuun eka päivä alkaa kääntymään jo toisen puoleen. Olen viime viikonlopun neljän päivän vapaasta huolimatta aivan katki poikki! Töistä ei ole päässyt lähtemään normaalin työajan puitteissa kertaakaan tällä(kään) viikolla, mutta nyt onkin kiireisimmät ajat vuodesta käsillä. Meillä on vielä ollut kaikkea muutakin ylimääräistä mm. toimiston muuton vuoksi, joten aivan järkyttävä hoppu on ollut joka tavalla ja joka päivä. Pian kuitenkin alkaa helpottaa joulun lähestyessä ja silloin minulla onkin pidempi vapaa.

Energiaa kuitenkin riittää juurikin käsillä olevan, vuoden ihanimman ajan ollessa käsillä. Joulu tuo niin paljon ihania ja mieltä piristäviä asioita tullessaan ja sitä fiilistellessä väistyy väsymyskin. Nyt on vielä ikkunan takana aivan täydellinen talvimaisema lumisateineen kuin kruunaten tämän joulukuun ensimmäisen päivän! Huomenna suuntaamme ystävien luokse isoihin pikkujoulubileisiin ja sunnuntaina ekan adventin kunniaksi askartelen joulukortit loppuun ja leivon pipareita joulumusan soidessa taustalla.

Aika täydellinen joulukuun ekan viikonlopun suunnitelma… <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *