Päämökin sisustus

Mökkirempan viimeinen kohde oli ns. päämökki, eli se isoin, jossa on keittiö ja sauna. Tuunatun saunanhan jo esittelin teille täällä ja ennen -kuvia tästä mökistä näitte tässä postauksessa. Nyt onkin aika vilkaista millä tavoin remppasimme tämän isoimman mökin.

Äidin toiveena oli vaalea lattia. Käytännön syistä päädyimme tuvan puolella laminaattiin ja eteisen ja keittiön kohdalla laminaatin väriin sävytettyyn Betolux Akvaan. Tämä siksi, koska varsinkin eteinen joutuu veden kanssa tekemiseen, kun saunasta astutaan vettä valuvina ulos. Betolux kestää sitä paremmin kuin kosteudelle herkkä laminaatti. Pienet kiviseinän pätkät maalasimme lempparillani, Tikkurilan Paperi -sävyllä, muutoin hirsiseinät jätimme niiden alkuperäiselle ilmeelleen. Olisi ollut suorastaan rikos lähteä käsittelemään niitä ja pilaamaan hirren erinomainen hengittävä pinta.

Aloitetaan eteisestä. Tähän tilaan astutaan kuistilta. Vastapäätä on ovi saunaan ja vasemmalle aukeaa näkymä tuvasta. Tila on haasteellinen kuvata, sillä takaa tulee epäsuoraa valoa, eteinen on pimeä kuin mikä ja tupaan tulviin kolmesta suunnasta luonnonvaloa, mutta näillä mennään.

Eteisestä poistettiin vasemmalta seinältä tilaa vienyt ulkoneva seinäkaappi. Sen paikalle viritettiin pallovalot tunnelmaa tuomaan ja säilytystilaa laitettiin pienen korihyllykön muodossa eteisen syvennykseen. Lattia maalattiin siis Betolux Akvalla, joka sävytettiin kauniilla Tikkurilan Tunne Värit 1916 -sävyllä.

Tuvassa säilytettiin siihen parhaiten sopiva huonekalujärjestys. Yritin veivata niitä muullakin tavalla, mutta parhain on juuri tämä ratkaisu. Keskilattialle jää silloin tilaa parhaiten.

Ikkunan alle sijoitettiin uusi, joskin käytettynä ostettu pieni kahden hengen ruokailuryhmä. Fidasta löytyneet veikeät tuolit ovat tosi kivat! Samaan aikaan modernit ja retrot! Kulmakaapin restauroin vaalemmaksi ja rauhallisemmaksi ja sen jatkeena kiertää seiniä kaksi vuodetta, joista toinen on levitettävä.

Tässä näkymä kulmakaapilta. Valkoisella seinänpätkällä on pieni tv-taso hyllyineen, isäni lapsena jostain löytämä 3-haarainen ankkuri sekä muutama muu tärkeä esine. Lämmöstä huolehtii saunanmuurin lisäksi sähköpatteri. Seinille nostettiin takaisin mökissä jo olleet vanhat pirrat, joskin mustaksi maalattuina. Johan ryhdistyi ikivanhat ja kulahtaneet pirrat!

Tuvan nurkassa on ovi, joka johtaa pikkuruiseen keittokomeroon. Se on pieni, mutta pitää sisällään kaiken normaalikeittiön varustuksen; lieden, mikron, uunin, kahvinkeittimen ja jääkaapin kuivakaappeineen ja laatikostoineen. Vedenkeittimet, paahtimeet ja muut vimpaimet olemme sijoittaneet ”kesäkeittiönurkkaukseen” kuistille. Valkoisen raikkaana pieni keittokomero on valoisa ja tilavamman oloinen kuin ruskealla katolla ja lattialla.

Tuvassa oli ennen kaikki mahdollinen pinta ruskeaa. Maalaamalla sisäovet ja ikkunanpokat valkoisiksi ja asentamalla tilaan kauniin Silver Grey -laminaatin, raikastui ilme ihan hurjasti!

Siniset rullaverhot vaihtuivat harmaiksi, joista valo shiftaa kauniisti läpi. Pienempi ruokailuryhmä oli myös hyvä muutos. Mökkiin hankittiin uudet valkoiset matot niin tähän tuvan puolelle kuin eteiseenkin. Lisäksi tyynynpäällisiä vaihdettiin paremmin uusiin sävyihin sopiviksi. Sängyn nurkkauksessa ollut ”yöpöytälauta” sudittiin sekin valkoiseksi ja pöytälampun sijaan seinälle sijoitettiin Ikeasta hankittu kaunis valkoinen seinävalaisin.

Tässä vielä ennen ja jälkeen -kuvat allekkain.

Mitäs te pidätte uudesta lookista?

Heidi / Checklist - -

Päämökin sisustus” kommentit

  1. Ihan älyttömän kaunis mökki!valkoinen raikastaa hirsiseiniä,jotka ovat niin kauniit,kivasti!Minäkin haluan tuollaisen mökin,jäisin asumaan:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *