Kesäkeittiö herää talviunesta

Tänä vuonna onkin mennyt myöhään kesäkeittiön ja terassin kuntoonlaitto. Kylmä kevät sai lykkäämään kukkien ja muiden kasvien ostoa ja kaikki mökillä vietetty vapaa-aika on tietysti syönyt aikaa oman pihan laitolta myöskin. Eilen kuitenkin ryhdistäydyin ja laitoin nopeasti yrtit taas kasvamaan ja kesäkeittiön kokkauskuntoon.

_MG_0212.jpg

Piha näyttää muutoin vielä melkoisen ankealta, sillä villiviini tekee lehdet joka vuosi selkeästi myöhemmin kuin muut pensaat tai puut. Mutta sitten kun se taas herää horroksesta ja pääsee kasvukauteen, mikään ei pysäytä sitä! Meidän pihasta tuleekin kesäisin ihan uskomattoman rehevä ja vehreä ja todella suojaisakin, sillä villiviini vetää umpeen koko pihan ympäröivät aidat. Tuon jälkeen ei meidän pihalle enää näe vastapäiset naapurit.

_MG_0215.jpg

Piha kaipaa vielä huoltoa. Valkoiset koristekivialueet, jotka kiertävät pikkuruista pihaa tarvitsevat puhdistuksen roskista ja lehdistä ja samalla ne saavat uuden kerroksen valkoista kiveä. Kumma juttu miten maa painuu talven aikana aina niin, että tuota kiveä saa joka kesä kantaa selkä vääränä. Terassi kaipaa vielä toisen pesun kalusteista puhumattakaan ja jotain kukkiakin tarvitsee vielä Botticellin isoihin muoviruukkuihin istuttaa. Lisäksi pallovalosarja pitää vielä virittää kulkemaan terassin poikki.

Pääasia, että nyt terassi alkaa pikkuhiljaa taas olemaan kesäkunnossa, sillä reilu viikon päästä siellä juhlitaan valmistujaisiani!

2 kommenttia “Kesäkeittiö herää talviunesta

    1. Ruukut ovat alunperin olleet valkoiset, olen spreijannut ne mustiksi. Nuo missä kulkee tuo pieni koristenosio (eka kuva) on muistaakseni Plantagenista. Isompi ruukku grillin yläpuolella olevassa hyllyssä on peltipurkki Ikeasta, jonka senkin olen mustaksi suhutellut. :)<br />
      <br />
      Ja kiitokset! Kesäkeittiö on parhaimmillaan vähän myöhemmin kesällä, kun yrtit pääsevät rehottaen kasvamaan ja kesäkeittiön vieressä aidan seinustalla kasvava villiviini tuo lisää vehreyttä. Laittelen varmasti kuvia kokonaisuudesta kesän aikana. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *