Minun vuoteni 2018

On yhteenvedon aika – vuosi 2018 alkaa olla taputeltu ja olen taas tapani mukaisesti koonnut vuoden kohokohdat yhteen postaukseen. (Sinisellä korostetuista sanoista pääsette lukemaan tapahtumasta enemmän.)

Vuoden 2018 aikana kirjoitin vähemmän postauksia kuin ikinä aiemmin, jopa puolet vähemmän kuin vuonna 2017. Tähän on syynä haasteellisempi työ, joka syö energiaa ja myöskin aikaa, sillä usein työpäivät ovat normaalia pidempiä. Kun sitten pääsee vapaalle joko viikonlopun viettoon tai lomalle, haluaa sen ajan käyttää palautumiseen ennemmin kuin blogin kirjoittamiseen, joka sekin käy välillä työstä. Tosin nyt joulukuussa ahkeroin postauksia enemmän kuin muina kuukausina. Joulu on siis todellakin juhla-aikaani!

Tammikuu

Tammikuun kohokohta oli selkeästi 40-vuotisjuhlat, jotka vietin yhden parhaimman ystäväni kanssa tuplajuhlina. 90 hengen juhlista jäi niin hyvät muistot!

Helmikuu

Helmikuusta mieleen on jäänyt kaksi ikimuistoista tapahtumaa – ensin matkasimme ensimmäistä kertaa Thaimaahan Koh Lanta -saarelle, joka jätti palavan halun palata sinne uudelleen. Toinen tärkeä ja elämää taas hieman enemmän muuttanut tapahtuma oli, kun perheeseemme saapui pieni keltainen labradorinnoutajan pentu. Madde on sulattanut jokaisen meidän sydämen. <3

Maaliskuu

Jo aiemmin alkuvuodesta olin maininnut, että kotiin tulisi isompia sisustuksellisia muutoksia. Hommat lähtivät liikkeelle Hay Hee Lounge -tuolin saapumisesta kotiin. Tuosta tuolista on tullut tärkeä osa olkkariamme ja usein vieraat istahtavatkin siihen ekana. Sen siro ulkomuoto ja ”läpinäkyvyys” pitää olkkarin ilmavana, vaikka se onkin osin sijoitettuna selin keittiöön päin. Näin talviaikaan siinä ollut tekotalja sekä tyyny selän takana tekee ritilätuolista mukavan myös istua.

Huhtikuu

Pysytään sisustuslinjalla, sillä huhtikuusta nostan esiin eteiseen ilmestyneet Muuton Dots -naulakot. Pieni muutos, mutta iso merkitys arjen tohinoissa. Naulakoissa säilytän käsilaukkuani sekä sillä hetkellä käytössä olevaa huivia, mutta enemmän vieraita kotiin saapuessa naulakot toimivat tietty myös lisätilana vieraiden takeille.

Toukokuu

Kukapa voisi unohtaa helteistä toukokuuta? Me muutimme tuolloin kesäkotiimme, eli mökille ja kävimme sieltä käsin töissä. Silloin aloittelimme myös mökillä taas hommia ja ekana työn alle pääsi ison mökin kuisti, johon valitsimme äitini kanssa uudet kalusteet. (Muistattehan muuten, että mökki -tunnuksen alta pääsette katsomaan kaikki siihen liittyvät postaukset!)

Kesäkuu

Kesäkuulta haluan nostaa esille postauksen, jonka kirjoitin pienestä takapihastamme ja sen parhaista puolista. Pihan ei todellakaan tarvitse olla iso tarjotakseen kaiken, mitä siltä voi toivoa.

Heinäkuu

Heinäkuulta tahdon nostaa oikeastaan kolme asiaa esiin. Heinäkuussa vietettiin kesälomaa ja ostettiin mökille mukavat ja viihtyisyyttä lisäävät aurinkotuolit. Tämän lisäksi jaoin reseptin Mökkikakkuun, joka on ollut insta-tilini yksi suosituimmista kuvista vuonna 2018. Heinäkuussa kävin myös ottamassa vihdoin microbladingin kulmiini, jotka palvelevat minua edelleen. Täytyy sanoa, että yksi parhaiten sijoittamiani satalappusia, jotka olen laittanut itseeni tai arkeni helpottamiseen.

Elokuu

Elokuussa alkoi olkkarin sisustusmuutos ja uusi sohva saapui kotiin! Ai, tuosta valkoisesta sohvasta jaksan olla iloinen joka päivä! Myös Ikean Lohals -matto on noussut suosikikseni. Se on niin lämmin ja kotoisa.

Syyskuu

Syyskuussa jatkettiin olkkarissa sisustamista ja paljon pohdintaa aiheutti meille ilmestynyt isäni vanha Isännänkaappi. Se mietitytti sopivuudellaan silloin, mutta sittemmin siitä on tullut on tärkeä osa kotiamme, ellei jopa se kaikista eniten kiinnostusta herättävä huonekalu. Se toimii loistavasti sivupöytänä tuunattuani siihen kannen kahden euron mallilaatasta ja myös tärkeänä muistona isästäni.

Lokakuu

Lokakuussa jatkettiin edelleen olkkarin parissa. Sisustusmuutokset siellä tapahtuivat näin jälkikäteen ajatellen hyvin rauhalliseen tahtiin ja hyvä niin – tuli tehtyä päätöksiä ja hankintoja ajan kanssa varmistuen siitä, että ne ovat oikeita. Nyt olkkari onkin siinä pisteessä, etten muuttaisi siitä enää mitään. Monta kuukautta odottamani House Doctorin Walls -peili saatiin lokakuussa seinälle ja toistaiseksi se toimiikin ison olkkarin seinän ainoana katseenkiinnittäjänä edelleen.

Marraskuu

Marraskuun kohokohdaksi nostan ehdottomasti matkamme Hong Kongiin. Siitä on tulossa vielä lisää postauksia, sillä joulun alla julkaistut matkapostaukset olisivat menneet vähän hukkaan. Jatkossa kaikki kirjoitukset löytyykin Hong Kong -tunnuksen alta. Marraskuussa freesattiin myös vähän keittiötä ja saan jatkuvasti kysymyksiä sekä vanhoihin että uusiin keittiö -postauksiin koskien välitilan rappausta. Se onkin koko blogihistoriani aikana yksi suosituimmista aiheista! Marraskuussa alkoi joulu jo tulla kotiin ja yksi mieleisimmistä jouluaiheisista hankinnoista pitkään aikaan on ollut Moravian tähti.

Joulukuu

Tältä kuluvalta joulukuulta löytyisi vaikka millä mitalla ihania kohokohtia. Nostettakoon sieltä kuitenkin ekaksi Oslon jouluinen viikonloppureissu sekä vihdoin juuri jouluksi kaikkine yksityiskohtineen valmistuneet makkarit! Kurkatkaapa myös yhdeksi suosituimmaksi insta-kuvakseni noussut juttu olkkarin vihreästä joulusta sekä aaton kattaus. Itselleni tärkeä kohokohta oli myös eilen tapahtunut Kivilahti-Keltainen joulukoti-kuvakset.

Yhteen vedettynä

Vuosi 2018 jää historiaan melko koti -ja perhepainotteisena. Siihen liittyi uuden perheenjäsenen saapuminen, enon poismeneminen, kodin remontointia ja sisustamista. Mökillä hommat jatkuivat myös remontoinnin ja korjausten parissa ja koko neliviikkoinen kesäloma tuli vietettyä mökkitontilla ystävien, mökkinaapureiden ja perheen kanssa koiranpennun kasvamista ja ilakointia järvessä seuraten. Matkavuotena 2018 oli myös mahtava. Uusia maita tuli kaksi – Thaimaa ja Kiina ja kokonaisuudessaan reissuja kertyi Oslo mukaan luettuna kolme.

Vuosi 2018 oli mukava ja eteenpäin menemistä tapahtui monella rintamalla. Tälle kuluneelle vuodelle en juurikaan asettanut mitään tavoitteita, tuntui, että se pitäisi ottaa vastaan ilman ylimääräisiä paineita tehdä tai saavuttaa jotain. Sen sijaan vuoteen 2019 lähdetään ihan toisella asenteella!! Tästä kerron kuitenkin vielä lisää pikapuoliin.

Mukavia välipäiviä kaikille!

 

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *