Remontoidut makuuhuoneet

Valmista tuli!

Koko syksy yläkertamme makuuhuoneita rempattiin, mutta vihdoin näin jouluksi on jokainenkin pikku detaljee saatu valmiisi ja nyt huoneissa vallitseekin ihanan rauhallinen tunnelma. Aloitetaan kierros meidän makuuhuoneestamme. Mehän siis vaihdoimme tyttären kanssa huoneet päittäin, kuten aiemmin kerroinkin ja me vanhemmat saimme vihdoin kunnon makuuhuoneen kokoisen huoneen itsellemme. Tytär muutti vapaaehtoisesti yli puolet pienempään.

Makkarin seinäväriksi valikoitui jo kesällä päättämäni sävy, eli Tikkurilan Laakso. Se on todella rauhallinen sävy ja kaikki huoneessa vierailleet kehuvat sen zenmäistä tunnelmaa. Vihreähän on ihan tutkitusti rauhoittava väri ja makuuhuoneeseen se näin ollen sopii täydellisesti. Valkoinen lattia, jonka mies vaihtoi marraskuussa, antaa vihdoin myös yläkertaan kauniin pohjan sisustukselle vanhan kirsikkasävyisen sijaan.

Lattialle laitoin vain yhden pienen maton jalkopäähän ja tuo juuttimatto löytyi Jyskistä. Mies ei halunnut yöpöytää, mutta minulla on tyttären vanha pieni yöpöytä. Sen yläpuolelle kiinnitettiin tuollainen pieni kuutio-lokero, niinikään Jyskistä. Ovensuuhun jäi joskus alakerrassakin asustanut nojatuoli, joka ei mahtunut tyttären huoneeseen.

Tuossa ovensuussa sillä onkin hyvä paikka ja se sopii makkariimme oikein hyvin. Tuoliin kuuluva rahi seilaa milloin missäkin, toimien myös hyvänä jakkarana yläkaappeihin kurotellessa. Ikkunan eteen sijoitin uutena hankkimani Ilma -vaatetelineen. Siihen saa mukavasti puolipitoiset vaatteet tai suunniteltua seuraavan päivän asun valmiiksi esille.

Tyttären huone ei ole koskaan näkynyt blogissa. Olen kunnioittanut hänen yksityisyyttään, mutta nyt muutoksen kunniaksi sain luvan kuvata myös hänen uuden huoneensa tähän postaukseen.

Tytär on perinyt sisustusinnokkuutensa minulta. Ei tosiaan ole ihan sama minkävärisiä asioita huoneeseen valikoituu. Tehosteseinän väriksi hän valitsi Tikkurilan Ajopuun, joka onkin todella kaunis sävy. Sitä terävöittämään sopii hyvin ripaus mustaa ja ripaus reilua punaista! Molemmat tehostevärit tulevat tyttären Lontoo -aiheisista tauluista. Hän myös itsepintaisesti päätti pitää huoneessa Särmä -kattovalaisimeni, vaikka olisin halunnut siirtää sen keittiöön. Näin ollen meidän makkariin jäi häneltä vanha väliaikainen ratkaisu (Ikean 5 euron paperivalaisin!) ja minä joudunkin nyt uuden valaisimen etsintään itse. Toisaalta ihan mieluinen puuha… 🙂

Tyttären huone on kompaktin kokoinen. Sinne mahtui kuitenkin hyvin 140cm sänky, tv-taso (uusi tv pian tulossa) sekä pieni nojatuoli jalkavalaisimineen. Seinälle jäi meillä olleet seinähyllyt. Mitään muuta hän ei kuulemma sinne tarvitsekaan. Tytär aloittaa juuri viimeisen vuoden korkeakouluopinnot ja käy töissä, joten omien sanojensa mukaan hänelle riittää täksi ajaksi, kun vielä kotona asuu, tämä pienikin huone. Huh… ollaanko kohta muka jo siinä tilanteessa, että jäämme miehen kanssa kaksin?! No, se onkin kokonaan ihan uusi postausaihe! 🙂

Tässä vielä miltä meidän makuuhuoneemme näytti ennen pikkuhuoneessa ollessamme ja miltä nyt näyttää tässä isommassa. Ero on melkoinen sekä tyylillisesti että koon puolesta luonnollisesti. Pidin vanhan makkarin dramaattisesta ja kontrastisesta – vähän kovastakin ilmeestä. Tähän uuteen makkariin hain kuitenkin tarkoituksella rauhallisempaa ja maanläheisempää lookkia ja pari pitkäaikaista haavettakin sain toteutettua kirjakaapin ja vaatetelineen myötä.

Täällä ollaan todella tyytyväisiä muutokseen. Nyt onkin ihana pakata maalipurkit ja muut remppakamat pois ja unohtaa remonttipuuhat taas hetkeksi! Joku seinänpätkä kaipaa alhaalla uutta maalikerrosta,  mutta suditaan se joskus.

Nyt sen sijaan keskityn joulunodotukseen, sillä joululomani alkaa tänään! 3 yötä jouluun enää!! Ja koska päivät ennen joulua käy nimenomaan vähiin, laitan illalla vielä tulemaan pikavinkin nopeisiin joulunamuihin. Pysykäähän siis kuulolla!

 

6 kommenttia “Remontoidut makuuhuoneet

 1. Aivan ihana rauhallinen makuuhuone.Tuo vihreä on napakymppi.Kuin metsä,sammal tms.Todella rauhoittava sävy.
  Tyttären huone myös kaunis ja raikas.

  1. Kiitos paljon Nanna. Napakymppi myös omasta mielestäni ja tunnelma on tosiaan rauhallinen. Sinne on kiva työpäivän jälkeen vetäytyä. Oikein hyvää joulua teille. <3

 2. Kivan näköistä. Tilasin itsellenikin tuommoisen Ilma vaaterekin. Odotan innolla sen saapumista. Oliko se vaikea koota?

  1. Moikka ja kiitos! Ilma on helppo koota, ei mitään ongelmaa. Teline on ehkä hieman heppoisempi kuin ajattelin… se hieman heiluu vaatteita siihen laittaessa tai ottaessa, mutta ei ole häirinnyt minua. Itse asiassa kiinnitin siihen kunnolla huomiota vasta kun eräs kaverini kokeili sen jämäkkyyttä ja ihmetteli sen heiluvuutta. Teline on siro ja hentoinen ja minulla ainakin hyvin toimiva! ?

 3. Hyvä, että on helppo koota. Ei heiluvuus varmaan muakaan haittaa, se sattui olemaan alessa, alle 100 euroa, joten halusin ostaa sen heti. Monia satoja en vaaterekkiin haaskaa. 🙂 Huomenna se varmaan saapuu ja katsotaan sitten, että millainen se on. Sain sinulta sen vinkin ostaa, kiitos paljon. 🙂

  1. No se on kyllä ollut jo edullinen. Itse taisin maksaa 140e. Mukavaa vuodenvaihdetta! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *