Tavoitteet vuodelle 2019

En juurikaan usko Uuden Vuoden lupauksiin, en myöskään ole niitä koskaan sen enempää lupaillut. Ne tuppaa jäädä vain juurikin lupauksiksi – jotain, jonka muistat ensimmäisen kuukauden ajan ja sitten unohdat. En ole myöskään viime vuosina asettanut alkavalle vuodelle mitään erityisiä tavoitteita. On jotenkin tuntunut siltä, ettei ole halunnut niiden asettamia paineita tai odotuksia ja että vuosi on ollut mukava ottaa vastaan sellaisen kuin se on tullut.

Pitkästä aikaa olen tilanteessa, jossa haluan ihan oikeasti saavuttaa tiettyjä asioita tulevan vuoden aikana. Asioita, jotka voi ihan konkreettisiksi esimerkeiksi laittaa. Ei mitään sellaisia ”tulevana vuonna haluan voida paremmin” tai ”tulevana vuonna haluan syödä terveellisimmin”. Nuo on juuri sen kaltaisia asioita, jotka muistat pari ekaa kuukautta – vähän sama kuin saleille tulee jäätävä ruuhka tammi- ja helmikuuksi, kunnes sitten ne hetkellisesti elämäntapansa parantaneet jäävät pois ja jatkuvasti kunnostaan huolta pitävät jäävät.

Tulevana vuonna aion minäkin pitää kunnostani ja hyvinvoinnistani huolta, mutta konkreettisin tavoittein. Aion myös saavuttaa erilaisia asioita elämän eri osa-alueilla, jotka voi mitata joko numeroilla, sanamäärein tai teoin. Olenkin asettanut ihan kunnon tavoitteita, joiden eteen joutuu jo vähän tekemään töitä. Ne ovat asioita, joista olen osasta haaveillut vuosia ja vuosia, mutta haaveilun sijaan muutan ne konkretiaksi tulevana vuonna. Nyt ei enää vaan haaveilla, vaan vuosi 2019 tuokoon minulle ne asiat mitä olen halunnut.

Terveys ja hyvinvointi

 • Käyn joogassa 1-2 kertaa viikossa säännöllisesti. -Koska jooga on ainoa liikuntamuoto, joka ihan oikeasti pitää toimistoduunarin kroppani vetreänä
 • Syömme kasvisruokaa 1-2 kertaa viikossa liharuokien sijaan. -Koska ihan joka tavoin parempi ratkaisu elämään

Työ / Opiskelu / Talous

 • Saavutan työssäni aseman ja tittelin, jota kohti olen edennyt vuosikausia opiskellen ja hartiavoimin työtä tehden. -Koska ansaitsen sen ja olen todellakin näyttänyt kynteni
 • Saan palkankorotuksen liittyen uuteen asemaan. -Koska ansaitsen sen
 • Valmistun maaliskuussa julkaisugraafikoksi media-alan ammattitutkinnon suorittaneena. -Koska valmistelen juuri lopputyötäni ja saan sen valmiiksi jo sovittuun näyttöpäivään mennessä
 • Saan vuoden 2019 loppuun mennessä tietyn, melko kunnianhimoisen jo päättämäni summan rahaa säästöön. -Koska kuluneena vuonna meillä meni älytön summa matkustamiseen rahaa ja suhteessa tuloihin säästötilillä voisi olla enemmänkin

Matkailu ja harrastukset

 • Vietämme ensi vuoden lopussa viikon talviloman Lapissa vuokramökissä lasketellen ja hiihtäen. Unelmalomaani liittyy myös moottorikelkka/koiravaljakkosafari ja porojen rapsuttelu. Lomasta täydellisen tekisi revontulien näkeminen livenä, mutta ajankohdallisesti loppuvuosi ei ole niille ihanteellinen. -Koska olen haaveillut tästä lomasta vuosia, mutta en koskaan ole toteuttanut sitä
 • Jatkan hyvin alkanutta koirakoulu-harrastusta koirani kanssa ja etsin meille jotain kivaa yhteistä tekemistä. -Koska koira on viisas ja tarvitsee älyllistä tekemistä ja koska haluan siitä joka tilanteessa tottelevaisen ja samalla vahvistaa suhdettamme yhteisellä harrastuksella

Kevyemmät ja materialistisemmat asiat

 • Kasvatan pitkät hiukset. -Koska olen haaveillut siitä jo liian kauan, mutta aina kyllästynyt odottamaan. Hiukset eivät tässä iässä välttämättä enää kasva kovin pitkiksi, mutta yritän silti, sillä ne ovat nyt paremmassa kunnossa kuin vuosiin
 • Hankin Iittalan ison Leimu -valaisimen harmaana. -Koska olen haaveillut siitä jo kauan ja valmistumisestani saatavalla stipendillä toteutan haaveeni ja palkitsen itseni monen vuoden opiskelusta

Siinä oli listattuna 10 hyvin erilaista ja hyvin erityyppistä tavoitetta. Osaan voin suoraan itse vaikuttaa, osaan liittyy muita ihmisiä tai tapahtumia ja tavoite näin ollen ei ihan täysin omassa vallassani. Mitään en kuitenkaan vain aio, vaan nimenomaan teen ja saan. Sillä asenteella lähdetään liikkeelle. Olen aina uskonut siihen, että ihminen voi saavuttaa ihan mitä tahansa, jos vain uskoo itseensä ja siihen mitä tekee, eikä pelkää tehdä duunia sen eteen.

Olen aina ollut terveellä tavalla kunnianhimoinen ja halunnut eteenpäin jokaisella elämän osa-alueella. On ihan ookoo haluta itselleen, perheelleen ja läheisilleen vain parasta. Ajattelumallini on kuitenkin ollut aina se, että kukaan ei anna mitään hopeatarjottimella, kyllä se pitää itse mennä ja ottaa. Kaikki on kiinni omasta ajattelusta, sillä on valtava voima! Kuitenkin jostain syystä minulla on ihan toisenlainen draivi tulevaan vuoteen, ihan uusi vaihde silmässä ja en aio suostua mihinkään vähempään. Vuodesta 2019 tulee minun vuoteni!

Fiilis tulevan vuoden osalta on siis katossa! Odotan innolla kaikkea eteen tulevaa. Tammikuu alkaa kiireisenä, sillä lopputyöni pitää saada valmiiksi pikimmiten. Töissä alkaa heti iso projekti vuoden alusta ja molemmat sekä työprojekti että lopputyö pitää saada pulkkaan tammikuun loppuun mennessä ennen Thaimaan matkaamme. Siellä vierähtääkin pari viikkoa mukavasti. Laakereilla ei sovi kuitenkaan lepää sen kauempaa, sillä näyttötutkintotilaisuus painaa päälle ja esitys pitää hioa timantiksi. Lisäksi työrintamalla tapahtuu isoja juttuja ja pyörät pitää pitää pyörimässä.

Mahtava vuosi edessä kaikin puolin! Me vietämme Uuden Vuoden ystävien luona juhlien. Vielä kerran saa siis tämän ihanan pitkältä tuntuneen joululoman aikana juhlia ja nauttia vapaasta ajasta muiden keskellä. Seuraavana päivänä odottaakin joogasali ja kevyemmät sapuskat taas jouluherkkujen jälkeen.

Ihanaa vuodenvaihdetta kaikille! Tehdään ensi vuodesta ihan tykki!!

Heidi / Checklist - -

2 kommenttia “Tavoitteet vuodelle 2019

 1. Minullakin on tavoitteita ensi vuodeksi. Säästää aion myös itse ja mielessä on jo summa, minkä laskeskelin olevan säästötilillä 31.12.2019. Sen aion toteuttaa. Jatkan salilla käyntiä ja muutama sisustus elementti on minullakin, minkä aion saada. Sitten on vielä yksi, minkä yritän tavoittaa ja se on , että 2019 vuosi olisi stressittömämpi, kuin tämä vuosi. On välillä ollut niin raskasta ja stressaavaa, että en tiennyt, selviänkö tästä vuodesta ollenkaan. Ja se minkä aion toteuttaa on, että alan ajattelemaan enemmän itseäni, enkä aina ajattele ensin muita. Sen itse asiassa tein jo tämän vuoden puolella, kun kieltäydyin eräästä pyynnöstä. Eiköhän ensi vuosi ole parempi, kuin edeltäjänsä. Kiitos sinulle kivasta blogista, jonka löysin tänä vuonna. Tulen vierailemaan täällä jatkossa enemmänkin.

  1. Hienoa, että sinäkin olet luonut tavoitteita ensi vuodelle! Säästäminen on aina viisasta, mutta elämästä pitää nauttia ja sisällyttää siihen myös niitä kevyempiä ja matetialistisiakin toiveita. Toivottavasti ensi vuosi on parempi myös sinulle, joskus on todellakin paikallaan olla myös itsekäs. Kiitos kommenteista ja ihanaa, että olet löytänyt blogini pariin! Onnellista vuodenvaihdetta! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *