Joulun väri on vihreä

Tänä jouluna meidän kotimme jouluväri on vihreä. Kunnon tumma ja metsäinen sävy. Se sopii mielestäni täydellisesti jouluun, punaista kun en oikein osaa laittaa…

Sävyä löytyy tyynynpäällisistä, joista juhlavuutta tuo samettipintaiset tyynyt, kun taas vähän enemmän sitä joulua on havukuviolla koristellussa tyynyssä. Väripariksi näille riittää pöydällä oleva vihreä kastehelmilyhty sekä runsaat kukka-asetelmat.

Koti on nyt täysin valmis vastaanottamaan joulun. Laitoin itse asiassa kaiken valmiiksi jo ennen viime viikonlopun Oslon reissua. Meiltä löytyy lukuisia joulukukka-asetelmia; on valkoista pienikukkaista joulutähteä (josta selkeästi muodostui tämän vuoden joulukukka-lempparini!), amaryllista leikkona sekä ruukussa sekä hyasintti -istutus. Näiden lisäksi löytyy pari eri sypressiä sekä eukalyptuksen oksia niin maljakosta kuin keittiön seinällä olevasta kranssistakin. Jouluna ei voi olla liikaa ihania kukkia. Ne tuovat niin juhlavan ja jouluisen tunnelman!

Kaiken kruununa meiltä löytyy tietenkin jo ehta joulukuusi kotoa. Kuusen näette kuitenkin vielä toisessa postauksessa lähempänä aattoa.

Käynnissä on tosiaan vika työviikko tänä vuonna. Työpäiviä on itse asiassa huomisen koulupäivän jälkeen enää kolme. Onneksi työrintamalla asiat alkavat olemaan pulkassa niin, että hoidan enää vikan palaverin sekä markkinoinnin raportin alta pois ja sitten olen valmis aloittamaan lomani. Ihana tunne aloittaa se niin, ettei kotona tarvitse tehdä enää mitään muuta kuin vilauttaa villakoirille imuria ja lattioille luuttua! Niin, ja kaupassa pitää käydä toki ja vielä vähän viilata aaton ruokalistaa ja joulunpyhien viettoa muutenkin, mutta aika samalla kaavalla ne menee – perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa. Muutama ruokalahja pitää tehdä ja pari pakettia vielä kääräistä paperiin, mutta ai että mikä fiilis, kun kaikki alkaa olemaan plakkarissa!

Nyt kun vielä tuli tuo kunnon talvi ja paksu lumikerros jouluksi, niin en oikeastaan tiedä mitä sitä ihminen voisi enää enempää toivoa. Kyllä se joulufiilis ihan tosissaan alkaa hiipiä sisälle jokaiseen soluun. Meillä on soinut joululaulut joka ilta hiljaa taustalla jo viime viikosta. Viikonloppuna saimme lisäksi fiilistellä jouluista Osloa ja siitä laitan teille postauksen tulemaan vielä ennen tämän viikon loppua. Tässä alkaa päivät käymään aaton osalta vähiin – enää 7 yötä jouluun! Loppuviikosta on torstaina luvassa joulukonsertti ja perjantaina menemme miehen kanssa jouluillalliselle. Siitä onkin mukava aloitta joululoma aina ensi vuoden puolelle saakka.

Minä kuitenkin palailen tänne blogiin pikemmin kuin uskottekaan! Ja tietysti kaikella ihanalla jouluisella höpötyksellä; jouluista Osloa, joulukarkkivinkkiä ja niitä kuusikuvia tulossa vielä! Niin, ja vielä ajattelin yllättää teidät vihdoin rempattujen makkareidenkin osalta kuvin. 🙂

6 kommenttia “Joulun väri on vihreä

  1. Todella kaunista! ?Rakastan tota havumvihreää sävyä! ?

    1. Kiitos, jostain syystä tuo vihreä tuntuu nyt tosi kivalta! Tai on tuntunut jo syksystä saakka, meillähän oli sitä jo silloin hieman haaleimmissa sävyissä! 🙂 Se on yhtä aikaa todella raikas ja tunnelmallinen.

  2. Joulukarkit, snif. Mun suurinta herkkua on maitosuklaa ja nyt mä pentele olen laktoositon. Pari kertaa olen Brunbergin laktoosittomalla maitosuklaalla herkutellut, mutta ei se tavallasta voita. Saa nähdä, mitä sitä keksisi joulunamiksi tänä vuonna. Ehkä on pakko ostaa Wienernougatia, After eightia ja vihreitä kuulia.

    1. No nämä namit mitkä ajattelin jakaa, pystyy hyvin tekemään laktoosittomina, eikä vaikuta makuun niin paljoa. Mä en oikein pidä vihreistä kuulista ja wienernougatia en pysty syömään pähkinän takia. After eightit sen sijaan kyllä uppoa… 🙂 Meillä on jouluisin yleensä Fasun nameja; Julia, Fazermint jne. Myös Pandan perus konvehtirasiat yleensä tulee ostetuksi tai viimeistään saaduksi. 🙂

    1. Kiitos. Joulussa parasta onkin just se tunnelma, kaikki muu on enää plussaa. Oikein ihanaa joulua sinne myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *