Mökkikakku

Kesä on helppojen jälkkäreiden ja tuoreiden mansikoiden kulta-aikaa!

Me vietämme koko loman mökkimaisemissa ja siellä kun ei ihan sitä normaalikokoista keittiötä tarpeistoineen ole, on kaikki helpoimmat reseptit tervetulleita. Minä törmäsin mökkikakkuun lomaa odotellessa ihan vahingossa. Nyt kun sitä on tehty jo viisi kertaa ja jokainen sitä maistellessaan ihastellut miten herkullista se on ja ihmetellyt kuinka vähällä vaivalla ja raaka-aineiden määrällä se syntyy, halusin jakaa kaikille teillekin tämän reseptin. (Alun perin löysin sen Valion sivuilta.) Tämän tekemiseen tarvitsee vain paistinpannun, eli uunia ei valmistamiseen tarvita lainkaan.

Mökkikakku

3 dl kaurahiutaleita (käytä gluteenittomia, niin kakun voi tarjoilla myös viljaa vältteleville)
2/3 dl sokeria
50g voita
1 prk creme fraiche
1 levy valkosuklaata
2 prk vaniljarahkaa

Kuumenna pannu ja sulata siinä puolet voista. Heitä sekaan kaurahiutaleet ja sokeri. Ruskista hiutaleita, kunnes sokeri on sulanut ja lisää loput voista. Kun se on sulanut, kaada seos tarjoiluastialle. Tähän käy vaikka ihan tavallinen ruokalautanen – mikä vain mökkikaapista löytyy! Muotoile kuuma seos matalaksi pohjaksi ja nosta vähän reunoillekin.

Heitä samalle paistinpannulle creme fraiche ja paloiteltu valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sitten vaniljarahkat ja sekoita – kaada seos pohjan päälle. Pidä jääkaapissa muutama tunti, mielellään useampi. Suklaa riittää jähmettämään kakun, eli mitään liivatteita ei tarvita.

Sitten vain mansikat koristeeksi ja ääntä kohden! Kakun tekee vartissa ja sen taitaa tumpelompikin kokki. Tästä ei kesän näyttävä ja maistuva herkku enää helpommaksi muutu! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *