Moravian tähti olohuoneeseen

Joulukuu on ihan nurkan takana. Joulu tuntuu lähestyvän joka vuosi aiemmin ja aiemmin. Itsekin huomasin jo lokakuussa miettiväni joulua jo ihan täysillä. Into hieman laantui Hong Kongin reissun myötä (josta toinen matkapostaus tulossa tällä viikolla!), mutta nyt kun tässä on takana jo kahdet pikkujoulujuhlinnat ja yhdet kuusijuhlat, alkaa joulu taas rakentua ympärille enemmän. Joululahjat on paria lukuun ottamatta hankittu ja joulukorttitehdas on taas pystytetty. Tämän päivän agendalla onkin taas askarrella muutama kortti valmiiksi. Mikähän siinä on, että valitsen teemaksi aina jotain työlästä!

Meidän joulu on alkanut yksinkertaistumaan vuosi vuodelta. Tarkoitan lähinnä koristeita ja kaukana onkin ne vuodet, kun punaisia tonttuhahmoja ja tyttären askartelemia lumihiutaleita teipattiin joka ikkunaan. No, aika aikaansa kutakin. Erilaiset tonttuhahmot ja räikeän kirjava kuusi, johon ammuttiin kaikki mahdollinen kaikessa mahdollisessa värisävyssä, on takana ja tilalla onkin nykyään vähän harmonisempi ja rauhallisempi joulu-look. Ilme tuskin tästä olohuoneen tämän hetkisestä juurikaan muuttuu ihmeemmin, joskin runsaat joulukukkaistutukset ja sitten se joulun kruunu, eli kuusi tuovatkin viimeisen silauksen. Jouluhan on enemmänkin mielentila ja tunnelma, jonka luovat ne kaikkein tärkeimmät ihmiset, tuoksut, taustalla soiva musiikki ja perinteet.

Yhden uuden perinteen ajattelin kuitenkin tekeväni ja se on ripustaa tuo juuri hankkimani Moravian tähti joulukuun kynnyksellä esille. Näin tähden eräässä Insta-kuvassa ja onneksi kuvassa oli käytetty hashtagia, joka paljasti tähden nimen, en nimittäin itse tuntenut aiemmin tuota Moravian tähteä. Sehän on siis saksalainen tähti, joista ensimmäiset valmistettu jo 1830-luvulla, tai näin ainakin Wikipedia kertoo. Minusta tuo moniulotteinen tähti on valtavan kaunis ihan ilman valoakin, jonka siihen voisi vielä lisätä. Tyttären mielestä tähti oli ihan kamalan ruma hökötys. No, näin me nähdään asiat eri tavalla. 🙂 Pari muutakin tähteä ihan sellaisenaan laitan vielä roikkumaan ikkunalle tulevien joulukukka-asetelmien lisäksi ja siinä luulenkin, että tämänvuotinen joulu-lookkimme onkin.

Varsinaiset jouluvalot (eli tähdet ikkunoissa) on jo joka huoneessa. Vähän aikaisessa taidan olla, aikaisemmassa kuin aiempina vuosina, mutta jotenkin tuo marraskuu vaan huutaa valoa ja ainakin itseäni ne valot kovasti piristää. Tämän viikonlopun aikana valosta ei ole voinut valittaa! Miten kaunista ja aurinkoista on ollutkaan! Me ollaan koiran kanssa tehty pitkiä lenkkejä pari kertaa päivässä ja tänään vielä lähdemme mökillä piipahtamaan. Vaikka lunta ei vielä ole, tekee -6 astetta pakkasta ja upea kuura jo tosi talvisen fiiliksen!

Meillä on muuten remontti loppusuoralla – enää parit ovenkarmit on maalattavana. Tänään on aikomus ottaa kuvat myös makuuhuoneista, nyt kun ne vihdoin koko syksyn kestäneen rupeaman jälkeen ovat valmiit viimeistäkin silausta myöten!

Kaunista sunnuntaita kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *