Remontin väri- ja materiaalikartta

Pientä pintaremonttia olohuoneeseen on nyt kypsytelty mielessä jo tovi – pohdin sitä aiemmin keväällä tässä ja tässä postauksessa.

Olkkarista poistuu harmaa tehosteseinä ja tauluhylly sohvan takaa. Seinä saa Tikkurilan Paperi -sävyn, eli puhtaan valkoisen maalin ylleen ja tauluhyllyn tilalle tulee House Doctorin suuri, 80cm halkaisijalla oleva pyöreä peili. Peili on majaillut kotona jo pari kuukautta, mutta odottanut remontin alkua. Parin viikon sisään alkaa vihdoin tapahtumaan. Laitan pian myyntiin vanhan sohvamme, sillä uuteen, (vielä tosin Ikeassa olevaan) Karlstad -sohvaamme Bemziltä tilaamani päälliset ovat jo saapuneet! Ne tulivat yllätyksekseni nopeammin kuin olin odottanut! Lomalla olen jo miettinyt remontin väri- ja materiaalikartat valmiiksi.

Olohuoneeseen tulee neutraali väripaletti – luonnollisuutta ja lämpöä sekä väreissä että materiaaleissa; puhtaanvalkoista, luonnonvalkoista, beigeä, konjakinruskeaa, juuttia, villaa, puuta ja pellavaa.

Sohva saa puhtaanvalkoisen päällisen, jolle laitan eri valkoisen ja ruskean sävyn tyynyjä pellavaisena sekä villaisena. Myös villainen torkkuhuopa löytää tiensä sohvalle viileämpiä elokuun iltoja lämmittämään. Lattialle hankin pitkään harkinnassa olleen Ikean juuttimaton ja haaveilen myös sijoittavani olkkarin seinälle isäni peruja olevan isännänkaapin, joka nyt on ollut muutaman vuoden äidin varastoimana. Sen paikkaa vielä mietin, mutta olisi ihana saada 1700-luvulta oleva kaappi taas vihdoin esille – ei sen kellarissa kuulu olla. Äidin asuntoon se ei oikein ole mahtunut, mutta nyt ajatus sen sijoittamisesta meille on noussut esille. Katsotaan löydänkö sille sopivan paikan.

Yllätysremontti

Kuuluisa lumipalloefekti lähti taas liikenteeseen kun huomasimme, että alati kasvava, nyt liki 25-kiloinen koiranpentu ei mahdu nukkumaan piskuisen makkarimme lattialla. Iso koira vie paljon tilaa ja tullessaan esim. aamulla tervehtimään minua herätessäni, se joutuu peruuttamaan pois sängyn ja seinän välistä, koska se ei mahdu kääntymään. Voi toista! Se tietenkin haluaa nukkua meidän kanssa, mutta tilanpuutteen vuoksi tyytynyt nukkumaan yläkerran tasanteella. Pohdimme asiaa tyttären kanssa ja sovimme tekevämme vaihdoksen – tytär muuttaa meidän makkariin ja me saamme hänen kaksi kertaa isomman huoneen meille ja koiralle! Ihanaa! Tyttärellä on ollut se suurempi huone aina, koska tarvitsi pienempänä tilaa leikeille, kavereiden kyläilyille jne. Syksyllä 21 vuotta täyttävä ei enää leiki, eikä juurikaan kutsu ystäviä kylään – he hengaavat aivan muualla. Tytärkin enää vain nukkuu huoneessaan, joten nyt meidän tarvittaessa enemmän tilaa, on ainoastaan loogista vaihtaa makkarit päittäin.

Väri- ja materiaalikarttaa on nyt siis mietitty myös uuteen makkariin. (Onpa muuten ihanaa tälläinen pohdinta, kun pitkästä aikaa kotona jotain aivan uutta!!)

Seinälle on tulossa ihana vihreä sävy. Vielä pohdin Tikkurilan Laakson ja Bonzain välillä.

Sängyn ylle olen jo ostanut Torista käsityöläisen tekemän makramee-unisiepparin, eli aavistus boho-henkistä vibaa tulossa makkariin. Porvoon päiväretkeltä mukaan tarttui nimipäivälahjaksi itselleni ostamani tyynynpäällinen. Siinä on juuri oikeanlainen luonnollinen sävy ja juuttinen materiaali, jota haluan olkkarin lisäksi myös makkariin. Olen jopa ensimmäistä kertaa vuosiin harkinnut viherkasvin (muun kuin oliivipuun) hankkimista uuteen makuuhuoneeseemme. Kalustepuoleen voisin palata ihan omassa postauksessa, sillä nyt kun on tilaa makkarissa muuhunkin kuin pelkkään sänkyyn, pystyn toteuttamaan pari kauan kaipaamani tarpeellista hankintaa!

Tämän kahden makkarin rempan aikana yläkertaa vaihtuu myös lattia. Saan siis vihdoin sieltäkin pois vuosituhannen vaihteessa asennetun kirsikanvärisen lattian. Yläkertaan tulee sama valkoinen lattia kuin alakerrassakin, eli valon määrä ja tilantuntu tulee suurentumaan ylhäälläkin.

Kivoja juttuja siis sisustusrintamalla tiedossa loman jälkeen kun arki taas alkaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *