Olkkarin uudet kalusteet ja tekstiilit?

Kokonaiskuvan hahmottamiseksi tein pitkästä aikaa tuotekollaasin kalusteista ja tekstiileistä, jotka voisivat tulla kyseeseen olkkarin uudistuksen tiimoilta.

Uusinnan kohteena on siis olkkarin seinä, jota vasten sijaitsee sohva. Itse sohvakin on menossa uusiksi, mutta tässä postauksessa keskityn muihin asioihin sen ympärillä. Tarpeistahan nämäkin hankintapäätökset syntyivät, eli laskutason, paremman valaistuksen ja kompaktisti piensäilytystilan puutteesta. Tilantuntu ei myöskään ole koskaan pahasta. Näiden puitteissa kollaasiin päätyikin mm. Ikean sarjapöytä. Mielenkiintoinen, kolmesta eri koosta ja myös kolmesta eri väristä koostuva sarjapöytä on kooltaan, värikomboltaan ja tyyliltään täydellinen sohvan viereiseen nurkkaan.

Valaisimen kannalta päädyin seinään kiinnitettävään malliin. House Doctorin Swing tuo mielenkiintoa nurkkaukseen liikutettavalla varrellaan ja musta väri tuo puolestaan särmää. Tämä malli ei myöskään syö sitä pöytätilaa, mistä on aina puutetta.

 

Olen pitkään pyöritellyt ajatusta lisätä olkkariin toinen peili tuomaan lisää tilantuntua. Pyöreä House Doctorin Walls onkin jo matkalla kotiin, mutta huikean pitkä toimitusaika on kysynyt kärsivällisyyttä. Peili on siis tilattu jo maaliskuussa, eikä vieläkään ole tullut! Peili on iso, halkaisijaltaan 80cm ja se muuttaa varmasti todella paljon olkkarin ilmettä! Halusin peilin nimenomaan kehyksettömänä, pyöreänä ja mahdollisimman suurena! Vaikka kulmaan tuleekin valaisin, tarvitsee peili vielä jotain kaveriksi. Tauluja en kaipaa neljän vuoden yhteiselon jälkeen tauluhyllyn kanssa, mutta koska tykkään pitää kauniita asioita esillä, päädyin miettimään siroa seinähyllykköä. Sopivimmaksi katsoin Design Lettersin, vain 10cm syvyydeltään olevan valkoisen Paper A2 -seinähyllykön.

Dot -tyyny sopii kuin nyrkki silmään kotoa jo löytyvään Hay Hee Lounge -tuoliin (joka siis myös tuore hankinta lisäistumatilan saamiseksi). Ilmankos näitä usein markkinoidaankin kavereina. Ehkä yksi tällainen voisi tulla meillekin kyseisen tuolin pariksi. Värinä tietysti vaaleanharmaa. Suurin (ehkä sohvan lisäksi) eniten kodin ilmettä muuttava tekijä on matto. Olen pitkään halunnut Ikean juuttimattoa meille, mutta olen jo valmiiksi tiennyt sen olevan epäsopiva nykyisen sohvan värin kanssa, joka on ollut lievästi haastava. Kun sohva jossain kohtaa vaihtuu valkoiseen, olisi ihanaa tuoda kauan kaivattua lämpöä ja luonnollista materiaalia kotiin tällä matolla. Varsinkin kesällä juuttimatto ja valkoisella sohvalla lojuvat siniset tyynyt toisivat kotiin oikein ihanan raikkaan, jopa merellisen tuulahduksen!

Kaiken lisäksi sohvan taustaseinä tulee saamaan uuden sävyn. Vaikka olenkin pitänyt todella paljon nykyisestä viileän vaaleanharmaasta seinästä, nyt se saa väistyä lämpimämmän sävyn tieltä. Katsotaan mihin päädytään!

Näistä siis täällä haaveillaan – kevät on mitä parhainta kodin laittamisen aikaa! Pientä kapulaa rattaisiin laittaa kuitenkin niin ihana, mutta niin villi ja vielä vaihtuvia hampaita joka kalusteeseen ja tekstiiliin koittava 4-kuinen koiranpentu, että pakko on pitää holdissa näitä suunnitelmia vielä hetken…

 

*kuvat lainattu linkkien takaa

2 kommenttia “Olkkarin uudet kalusteet ja tekstiilit?

  1. Kivoja tuotteita olet löytänyt listalle! Suunnittelu on ihanaa – on toki se valmis kotikin tärkeä asia, mutta itse rakastan tehdä listoja ja pohtia eri vaihtoehtoja. Näitä on myös mukava lukea!

    1. Kiitos – pitkään aikaan kun ei ole selannut oikeastaan mitään tuotevalikoimaa, kun ei ole ollut tarve, tuli melkein runsaudenpula, kun löytyikin kaikkea kivaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *