Nollaava viikonloppu

En muista koska viimeksi olisin fiilistellyt viikonloppua niinkuin nyt. Työviikko tuntui jotenkin todella raskaalta, olin aivan finaalissa jo tiistaina! Voitte uskoa, että viikko tuntui melko pitkältä…

Perjantaina meille tuli hoitoon mökkinaapurin ihana Jack Russell -koira. Oikea vauhtihirmu tuo mimmi! 🙂 Tuntuipa kivalta kuulla koirankynsien rapsutus lattialla, vaikka vielä aika omalle uudelle koiralle ei olekaan kypsä. Nautin silti suuresti pitkistä lenkeistä, joita teimme koiran kanssa tutuilla lenkkipoluilla. Noin pitkiä matkoja emme pariin viimeiseen vuoteen voineet enää ikääntyneen koiraherramme kanssa tehdäkään.

Ai, että miten ihanalta syksy nenässä tuoksuukaan. Ilmassa on tuoksu märästä maasta ja omenista ja se on niin happirikasta. Tuntuu, että aivot tuulettuu jo parissa minuutissa!

Perjantaina töiden jälkeen valmistin ihanan risoton (linkki hyvään reseptiin tässä) ja nautin pari lasia kylmää valkoviiniä Vain Elämää -ohjelman pyöriessä taustalla. Miten täydellinen nollaus pitkän työviikon jälkeen. Nukuin 10 tunnin yöunet ja heräsin hoitokoiran kuorsatessa kainalossa! 🙂 Lauantai-aamu alkoi reippaillessa raikkaassa ja aurinkoisessa ilmassa koirulin kanssa jälleen syksyä nuuskutellen. Oli niin kaunis aamu!

Muu perhe oli jo lähtenyt töihin, sain rauhassa pitkästä aikaa sisustella olohuoneessa uusilla tekstiileillä (tästä tulossa juttua ensi viikolla) ja siivoilla. Rakastan Master Chef Australia -ohjelmia ja parhainta viikonlopun huvia onkin katsella viikon varrelta uusintoja hitaiden aamujen kaveriksi. Mikäs siinä oli samalla tyynynpäällisiä silitellessä ja paahtoleipää haukatessa.

Iltapäivällä miehen tullessa töistä lähdin vielä vähän shoppailemaan. Sain vihdoin ja viimein (uskallanko sanoa tätä edes ääneen!) uudet matot hankittua olkkariimme! Tai no, yhden sain mukaani ja toinen tulee jossain kohtaa ensi viikolla. Samalla pyörähdin Ikeassa täydentämässä kynttilävarastoa. Tällä kertaa pääsin vain yhtä pientä maljakko-ostoa ja paria tyynynpäällistä lukuun ottamatta ulos ostamatta mitään ylimääräistä! Ja koska tyynynpäällisistäkin oli ota 3, maksa 2 -tarjous, katsoin tekeväni ihan hullun hyvän hankinnan…! 🙂

Lauantai-ilta huipentui sohvalla makoiluun ja juustoilla herkutteluun.

Sunnuntai-aamun aloitukseksi lähdin joogaan. Vasen lapa on alkanut taas oirehtimaan, istumatyö korkealle nostetusta pöydästä ja satulatuolista huolimatta tekee tuhojaan ja on pakko huolehtia liikkuvuudesta entistä enemmän. Jooga on niin parasta lääkettä juurikin liikkuvuuteen ja mielen nollaamiseen.

Lähdimme päivällä mökillä käymään ja laittamaan paikkoja kuntoon. Mökki on meillä vain kesäaikaan käytössä, emmekä usko enää menevämme sinne yöpymään. Siksi haimme sieltä jo petivaatteita pois ja maalipurkkeja talven varalta kunnon sisälämpötiloihin turvaan. Tänä vuonna syksy mökillä jäi jotenkin tyngäksi. Kesäloman jälkeen emme pariin viikkoon päässeet sinne muiden menojen takia ja sitten pari viikonloppua meni Montenegron reissun takia sivu suun. Nyt alkaa illat ja yöt olemaan sen verran kosteita ja kylmiä, että varsinkaan pienemmissä mökeissä ei tee enää mieli yöpyä. Taitaa tämä mökkikausi olla siis melkoisen taputeltu, mutta kyllähän me siellä keväällä ja kesällä kaiken aikaa olimmekin!

Piipahdimme vielä iltasella niin yhden kaverin lapsen synttäreillä kuin toisten kavereiden uudessa kodissa. Olin jo melkein haljeta uteliaisuudesta sen suhteen! Kivan kodin ovat itselleen onnistuneet hankkimaan!

Meillä on takana kiva ja rento viikonloppu, joka sisälsi monenlaista tekemistä ja oleilua. Tällaisia viikonloppujen kuuluukin olla – voimaannuttavia ja akkuja lataavia. Ilman tällaisia ei arjessa jaksa. Ensi viikonloppuna meillä onkin pitkästä aikaa ihan toisenlainen viikonlopunvietto, sillä suuntaamme iloiseen Itä-Suomeen.

Mukavaa uutta viikonalkua kaikille.

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *