Marraskuu – ole mahtava

Olen törmännyt instassa suosituissa tileissä viime aikoina ajatukseen, että sen sijaan, että manaillaan marraskuun pimeyttä ja harmautta, tehdään siitä hyvän mielen kuukausi. On pakko mainita, että minä päätin samoin jo ennen kuin näin näitä postauksia, sillä nyt on kaikki tähdet niissä asennoissa, että se on mahdollista.

Terveysongelmat alkaa olemaan selätetty ja paine tuolla kattilassakin eli pään sisällä alkaa helpottaa. Olen saanut työstressin aiheuttajat vähemmälle valmistuneiden projektien myötä ja ne projektit ovat olleet lisäksi onnistuneita. Pitkään siis valmistellut ja paljon työaikaa vieneet isot hommat ovat siis nyt päätöksessä, joten asiat ovat helpottuneet todella paljon. Ei tarvitse ottaa paineita enää niistä. Lisäksi oman työtehtäväni tilanne vähän selkiytyi lisää ja kaiken tämän jälkeen on todella paljon helpompi olla.

Tänään vietän vapaapäivää. Yritin sitä jokunen viikko sitten, mutta hommat painoivat päälle niin paljon, että päädyin tekemään töitä kotona. Tänään niin ei tapahdu. Nukuin liki 10 tunnin yöunet, napsin nämä postauksen kuvat koska inspis iski tuon mökkinaapurin tuoman kranssin myötä ja seuraavaksi nautin aamiaista. Sitten ajattelin käynnistää arkisemmat puuhat siivoushommilla ja valmistella huomista Pyhäinpäivän illallista. Meillä on perinteisesti kavereita syömässä aina Pyhäinpäivänä ja tämä vuosi ei tee poikkeusta. Jälkkäri on valmisteltava tänään ja varmaan kattaan pöydänkin jo valmiiksi. Ehkäpä kerkeän laittamaan siitä tunnelmakuvat huomenissa tänne blogiinkin.

Marraskuu viime vuonna alkoi Hong Kongissa +30 asteen lämmössä. Se oli niin mahtava reissu, mutta muistan, että sen jälkeen oli tosi vaikeaa asennoitua aurinkoenergian tankkauksesta huolimatta tai ehkäpä juuri siitä johtuen, tähän nurkan takana odottavaan marraskuun pimeyteen. Tänä vuonna reissua aurinkoon ei ole ja aionkin selvitä tästä kynttilänvalolla ja ihan vaan jo vaikka rehellisellä joulufiilistelyllä, jos ei muu auta. Lisäksi jonkun viikon tauolla ollut treenaus tekee paluun arkeen. Koiran kanssa tehtyjen lenkkien ja joogailun lisäksi ajattelin taas ryhdistäytyä kotijumpan parissa. Suklaa on maistunut viime viikkoina aivan liian hyvin, mutta nyt on pakko tsempata sen kanssa myös. Pitää nimittäin tämän kuun lopussa olla sutjakassa kuosissa, sillä minulla on töissä isot juhlat – ei pelkästään firman pikkujoulut, mutta myös omat 10-vuotisjuhlat! Olen ollut saman firman palveluksessa pian siis 10 vuotta ja meillä töissä siitä palkitaan ruhtinaallisesti. Ehkäpä kerron noista myöhemmin sitten kun ovat ajankohtaisia.

Marraskuu on minulle myös vähän sellaista jo pikkuhiljaa joulun odotukseen laskeutumista. En voi sille mitään, mutta kyllä se joulu jo mielessä pyörii aika paljonkin. Joulukorttitehdas on auennut ja olen jo puolessa välissä askarteluitani! Lahjalistoja on päivitetty, aaton ruokia mietitty ja joulukuusen koristeita hiplailtu jo auenneissa joulupuodeissa. Takapihalla loistavat 50 metriset valot, kotona rauhallisen musiikin ja kynttilöiden tuoma fiilis sekä kattilassa kuumentuva valkoviiniglögi ovat omiaan just tähän vuodenaikaan. Ja minua ei haittaa pätkääkään kuuraiset aamut tai mereltä puhaltavat hyiset tuulet – sitten ei kun paksumpaa takkia päälle ja kahvilasta chai latte kupponen käteen lämmittämään.

Mahtavaa marraskuuta kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *