Valojen aika

Ollaan saavutettu se piste, kun pimeys alkaa ottamaan valtaa ja päivänvalo vähenee. Itse kaipaan lämmintä tuiketta vähän joka nurkkaan tunnelmaa luomaan ja hämäryyttä taittamaan. Nämä syksyiset illat ovatkin mitä parhaimpia hyödyntää juuri siihen tunnelmointiin ja kotoisan fiiliksen luomiseen.

Vaikka ikkunasta tulvii valoa, tykkään sytytellä kynttilöitä päivälläkin.

Keittiön vanhat pallovalot hiipuivat, eivätkä jaksaneet enää palaa kunnolla. Mietin hetken hankinko uusia, ovathan nuo pallovalot jo vähän passé… mutta tuohon patteriin ne sopivat roikkumaan aivan täydellisesti ja nurkka kaipaa valoa, joten uudethan siihen tuli hommattua. Valot on myös kiva jättää koiralle päälle päivän ajaksi yksin jäädessään, sillä aamuisin on ihan pilkkopimeää töihin lähtiessä. Minusta ajatus, että raasu on pimeässä yksin kotona, on kurja. Meillä jätetään myös radio päälle koiralle koko päiväksi. Tuo juontaa juurensa pentuajalta, jolloin oli hyvä jättää vähän jotain elämänääniä pennun turvaksi yksinjäädessään. Koirat pitävät rutiineista, joten tuo viestii aina ja edelleen sitä samaa – nyt on aika vetää hirsiä ja rauhoittua.

Passipaikalla – tästä ei kukaan livahda ohitse.

Tänään ripustamme ulkovalot takapihalle. Täytyy vain ensin käydä ostamassa uusi, aiempaa pidempi valosarja suureen tuijaan, sillä vanha ei enää millään riitä ison puun oksille. Ja liian pieni valosarja nyt näyttää vaan naurettavalta. Takapihan valot syttyvät joka vuosi samoihin aikoihin – juuri ennen Pyhäinpäivää. Etupihalle en silti vielä valoja laita, jostain syystä ne laitan aina ensimmäisenä adventtina, samoin kuin ikkunoihin valotähdet. Vaikka joulua rakastankin, ei sitä sovi pilata ennenaikaisella hehkutuksella. Minusta lokakuussa kauppoihin ilmestyvät joulusuklaat ja instatilien täyttyminen pipareista on vaan liikaa.

Eilen oli juhlapäivä. Ensin korkattiin töissä skumpat jo päivällä menestyksekkään viikon kunniaksi ja illemmalla juhlittiin tyttären 22-vuotissynttäreitä ravintolassa. Tänään otetaankin sitten ihan chillisti tehden hyvää ruokaa ja olla möllötellen – kynttiläntuikkeessa tietty.

Heidi / Checklist - -

2 kommenttia “Valojen aika

  1. Kaunista siellä taas:)Minulla myös keittiön pimeässä nurkassa valkoiset pallovalot,tykkään kovin,eivät ole niin jouluiset.
    Olkkarin verhotangossa roikkuu myös himmeä tähtivaloketju.Olen ollut lomalla tämän viikon ja nauttinut kynttilöistä ja hämäryydestä.Rakastan syksyä!
    Laitoin myös keittiön ikkunan takana olevan tuijan valot päälle ja se valaisee kauniisti keittiötä.
    Aina yleensä otetaan kesäksi ne pois,mutta nyt päätettiin jättää,kun iso puu ja hirmuinen homma laittaa ne…ihan hyvät vielä ovat.Ihanaa syksyä!

    1. Heippa Nanna ja pahoittelut, että vastaamisessa on kestänyt. Meillä on uusi alusta täällä CASA Blogeissa ja nyt tulvii bottien aiheuttamia roskakommentteja ihan hirveästi… nämä oikeatkin kommentit hukkuu niihin. Mutta kiitos, nautin tosi paljon kodin laittamisesta ja tunnelmoinnista. Syksy on siihen todellakin mitä parhainta aikaa ja minäkin tykkään syksystä tosi paljon. Ajattelin tänä vuonna kestäväni marraskuunkin paljon paremmin kuin aiempina vuosina ihan vain kivan olotilan ja tunnelman luomisen avulla. Ymmärrän hyvin tuon ison tuijan riisumisen valoista – oli vähän ongelmia ripustaa viime viikonloppuna valot isoon tuijaan täälläkin! Ihanaa alkanutta marraskuuta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *