Mistä löytyisi sisustusinspis?

Se on kumma miten sisustusinnokkuus on niin kausittaista, ainakin itselläni. Nyt on ollutkin aika kuiva kausi pitkään, viimeksi olemme panostaneet sisustusasioihin viime vuoden syksyllä tehtyämme yläkertaan rempan ja alkuvuodesta rempattuamme alakerran vessan. Noiden jälkeen ei ole ollut oikein inspistä pienempiinkään juttuihin. Nyt olisi kuitenkin vähän jo käytännön pakosta alettava tekemään työ/vierashuoneeseen jotain, sillä sieltä puuttuu esim. valaisimet kokonaan! Kun päivänvalo alkaa tässä kohta hiipumaan, on huoneessa mahdotonta tehdä mitään aikaisin aamusta tai illalla. Miehet vaatteet muuttivat kokonaan tuohon huoneeseen ja hän on jo vihjannut voisiko saada kohta valoa huoneeseen…

Etsinkin sinne nyt sekä katto- että pöytävalaisinta. Ongelma on etten oikein tiedä mitä haluan huoneeseen. Valaisin vaikuttaa myös yleistunnelmaan ja se juuri on vähän hakusessa. Jostain syystä en nyt jotenkaan jaksa edes miettiä koko huonetta siitä huolimatta, että siellä kaikuu, on kolkkoa kahden kalusteen kanssa ja huone huutaa kodikkuutta ja pehmeyttä.

Valaisinasiat ovat itse asiassa tällä hetkellä suurin dilemma kotonamme. Makkarissa killuu edelleen tyttären jäljiltä paperinen viiden euron halpis valaisin. Se hoitaa toki hommansa, mutta haluaisin sinne jonkun kivemman. Keittiön ruokapöydän yllä oleva musta valaisin on tehnyt muuttoa mökkikuistille jo kohta vuoden, mutta en ole voinut siirtää sitä sinne, sillä minulla ei ole uutta tilalle. Tarvitsisin siis nopeasti laskettuna 3 uutta kattovalaisinta ja yhden pöytävalaisimen. Jälkimmäinen on helppo, sen olen käytännössä melkein jo löytänyt, mutta noita muita olen tuskaillut pitkään, keittiön lamppua jo monta vuotta! Onhan tämä toki myös taloudellinen kysymys, sillä haluaisin panostaa laatuun ja designiin, mutta neljään design-valaisimeen lompakko ei riitä. Täytyisikin miettiä siis mikä hankitaan ekaksi ja yrittää pärjäillä muilla siihen asti. Keittiö olisi loogisin ekaksi valinnaksi, se näkyy eniten kotona omaan silmään sekä tietty kyläilijöille. (Olisin toki myös voinut pyyhkiä lampusta pölyt näihin kuviin… Oh well…)

Olkkarissa on tällä hetkellä kesäksi vaihtamani siniset päälliset ja vähän sellainen merellinen kesäheinätunnelma edelleen. Kesä alkaa olemaan taputeltu, vaikka elokuu kuinka onkin kesäkuukausi. Mutta kun luonto vaihtaa jo väriä ja ilmassa tuoksuu syksy, alkaa meikäläinen peräänkuuluttaa kynttilöitä ja tummempia sävyjä. Arki-illat menee hujauksessa ohitse harrastusten parissa ja ruoanlaittoon keskittyen (testaamme tällä hetkellä miehen kanssa vähän uudenlaista ruokavaliota, voisin siitä kirjoitella kokemusten kerryttyä vähän enemmän). Ne pari vapaatuntia jotka jää, pyhitän mielelläni vaikka lempparisarjojen parissa aivoja lepuuttaen taas seuraavaan työpäivään. Viikonloput sen sijaan menevät vielä mökillä – kausi on kertakaikkisesti niin lyhyt ja nyt sekin jo ehtoopuolella, että viimeisiä, säiden puolesta mukavia mökkiviikonloppuja ei skipata sohvatyynyjen takia. Kerkee sitä syssymmälläkin. Jospa se inspiskin vaikka iskisi pian…

Meillä on tänäkin viikonloppuna mökkiviikonloppu. Odotan jo saunaa – ne tulipesässä ratisevat puut, kiukaasta silloin tällöin lähtevä kuumuuden aiheuttama kumina, hitaasti hiipiviä ja lempeästi ylle kietoutuvia löylyjä sekä raikasta loppukesän illan ilmaa viilentämään hikistä ihoa. Säätiedot lupaavat miltei hellelukemia, jospa vielä saisi tuntea kesäisen auringon säteitä iholla. Joka tapauksessa luvassa on järven ympäri lenkkeilyä, puutarhahommia, mökkijoogaa ja kavereiden kanssa vietetty lauantai-ilta. #parasta

2 kommenttia “Mistä löytyisi sisustusinspis?

  1. Sama täällä.Sisustusinspis täysin kateissa ja puutarhainspiskin laskusuunnassa.Koko kesänhän sitä tässä on jo kasvattanutkin ja nyppinyt:)
    Odotan jonkinlaista heräilyä asian tiimoilta:)

    1. Joo, se on kumma miten toisaalta tekee mieli laittaa olkkariin jo vähän syksyä, mutta sitten sitä ei saa aikaiseksi kuitenkaan. ? No, kunhan ilmat tästä viilenee ja illat tummenee, niin kummasti alkaa sisäinen kotihiiri laittaa paikkoja uuteen uskoon! Mukavaa alkanutta viikkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *