Päämökki ennen

Tiesittehän, että kaikki mökkiin liittyvät postaukseni löytyvät sivun oikeasta palkista ”mökki” -tunnisteella? Sieltä voi lukea kootusti kaikki aiheeseen liittyvät. Toisin kuin edellisten pienten vierasmökkiesittelyiden kohdalla, esittelen päämökkimme nyt erikseen ennen -asussaan.

Pyöröhirsimökkimme on rakennettu isovanhempieni toimesta vuonna 1952. Mökkimme viettääkin 65-vuotispäiviään tänä kesänä! Mikä onkaan parempi synttärilahja, kuin kunnon freesaus! Homma aloitettiin tämän mökin kohdalla ulkomaalauksella ja nyt viimeistelemme sisätiloja. Tänään on viimeinen remppapäivä. Olemme hukuttaneet koiran poismenosta johtuvan surun suoraan mökkiremonttiin ja paiskineet miehen kanssa viimeisen viikon ajan 14 tunnin työpäiviä saattaaksemme tämän massiivisen kolmen mökin remonttiprokkiksen vihdoin maaliin! Kymmeneltä ollaan aamulla aloitettu työt ja kaaduttu kuolemanväsyneinä sänkyyn puolen yön jälkeen. Taukoja ollaan pidetty tasan ruokailuhetkien verran.

Tässä kuva, joka on otettu muutama vuosi sitten, kun mökki oli vielä sukumme yhteisomistuksessa. Isovanhempieni jäljiltä oli mökissä vielä kaikki esineet katossa roikkuvine (?) rukkeineen päivineen. Menneiden vuosien esineitä oli runsaasti hevosen längistä kiuluihin ja kattiloista kauhoihin. Värimaailma oli suomalaisesti sini-valkoinen, joka sopi kauniisti noihin toffeenruskeisiin hirsiin.

IMG_5352.jpg

Mökki on pieni, mutta siihen mahtuu kaikki oleellinen – pieni keittokomero, tämä kuvassa näkyvä tuvan puoli pienine ruokapöytineen ja eteinen, josta pääsee saunaan. Muita makkareiden virkaa toimittaa kaksi pientä vierasmökkiä, joten hyvin riittää nämä neliöt isommankin porukan majoittamiseen. Ja ainakin meidän mökillä suurin osa ajasta vietetään muutenkin pihalla, mökeissä käydään vain nukkumassa, niin kuin kesällä kuuluukin!

Kun keväällä mökki siirtyi vain meidän perheen omistukseen, lähti samalla suurin osa näistä tavaroista. Ja hyvä niin, emme olisi niitä halunnutkaan säilyttää muutamaa esinettä lukuun ottamatta. Jo pelkästään tavaran karsinnalla mökkiin vapautui lisäneliöitä ja tilantuntua.

tupaennen.jpg

Yllä olevassa kuvassa ollaan aikaisessa keväässä menossa. Tavarat ovat sikin sokin, eikä mökkiä ole näissä kuvissa vielä talven jäljiltä siivottu. Toimme mm. ulkovarastosta pinnatuoleja sisälle kuivumaan jatkokäsittelyä varten ja kaikki on muutenkin vähän hyrskynmyrskyn. Halusin kuitenkin jakaa nämä kuvat juuri nyt ja näyttää mistä ollaan lähdetty liikkeelle keväällä.

Kisaväsymys alkaa olemaan kova ja käteni särkevät iltaisin nukkumaanmennessä. Selkä on jumissa, polvet huutaa hoosiannaa kaikesta konttailusta mitä remontti on vaatinut, mutta kaikki on ollut sen arvoista. Olemme nyt jo maaliviivalla…! Nyt painun vielä viimeisen kerran maalisudin varteen, pidimme miehen kanssa deadlinena tätä torstaita – huomenna perjantaina vedetään henkeä ja rentoudutaan ja lauantaina kestitään n. 12 henkistä porukkaa kesäpäivän merkeissä. Sitten kelpaa esitellä ystäville tiluksia!

Jos mökkipostaukset kiinnostaa, niitä on tulossa vielä roppakaupalla lisää, joten pysykäähän kuulolla! 🙂 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *