Joulukukilla tunnelmaa

Jouluisten sisustuselementtien (kynttilät, koristeet ja tekstiilit) lisäksi meidän kotiin joulu tulee kukkien muodossa.

Ostin vuoden tauon jälkeen huonekuusen ja tuo hentoisia oksiaan sympaattisesti lurpattava vihreä havukasvi on kyllä omiaan luomaan ihanaa jouluista fiilistä kotiin. Se sopii täydellisesti vanhan kaapin päälle. Mustat joulukuuset löytyi X-mas Garagesta Aleksanterinkadulta ja perinteiden mukaisesti laitoin tuon peurafiguurin telkkarin yläpuolelle ritilään koristeeksi. Tästä kuvasta poiketen olen ripustanut vielä sarviin pienen valosarjan. Se näyttää tosi kivalta iltaisin!

_MG_0407.jpg

_MG_0402_2.jpg

Amaryllis lukeutuu omiin suosikkeihini! Ostan nimenomaan aina valkoisina nuo upeat kukat. Joulu ei tule mitenkään ilman tuota ihanaa kukkaa, jonka kukat kestävät ja kestävät. Takan päälle tekemäni joulukukka-asetelma on kohta parhaimmillaan – ekan vanan kukka alkaa juuri aukeamaan! Amarylliksiä pitää kyllä ostaa vielä toinenkin. Sen voisi hankkia jo valmiiksi osittain auenneena lähempänä joulua tai ostaa vaikka leikkona. Maljakossakin nuo kestävät nimittäin todella kauan.

Jokin vana jää yleensä ennen joulua kukkimatta, onkin kiva, että uusia kauniita kukkia pukkaa vielä pitkään uuden vuoden vaihduttua. Amaryllis on yhtä hurmaava myös joulun jälkeen.

_MG_0386.jpg

_MG_0392.jpg

Jouluruusua olen kokeillut myös, mutta minusta se on ollut hieman tyyris kukka nuupahtamaan heti viikon, parin sisällä. En jotenkaan osaa hoitaa sitä lainkaan, joten sen jätän tänä vuonna väliin. Sen sijaan pari sypressiä löytyy mm. keittiöstä. Viimeisimmän ostin sellaisella ihanalla lumisella huurteella. Aatoksi olen yleensä käynyt ostamassa vielä kimpun tulppaaneita ja lisännyt maljakkoon myös havuja. Tekemäni hyasinttiasetelman kanssa koti onkin sitten kaikkien näiden kukkien kanssa täydellisen jouluinen.

Viimeisen kruunun kotiin kasvien osalta tuo sitten kuusi ja se hankitaan aattoviikon alussa.

Onko teillä tapana ostaa joulukukkia?

 

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *