Tee nämä New Yorkissa – TOP5

Vaikka meillä on kesä jo kaukainen muisto, vien teidät vielä kerran helteiseen New Yorkiin postauksellani. Tämä postaus piti laittaa ulos jo aika päivää sitten, mutta niin kuin muillakin asioilla, myös blogipostauksilla on tapana hautautua To Do –listalle, jos ei niitä heti hoida.

keskuspuisto%203.jpg

Pari reissua New Yorkissa on itsellä takana ja joku pieni haju siitä, mikä kaupungissa on parhainta, on jo syntynyt. Perinteisten nähtävyyksien lisäksi Nykissä on lukematon lista muita asioita, joita kannattaa käydä katsomassa / kokeilemassa / tekemässä. Kun nähdävyydet on koluttu ja shoppailutkin hoidettu (kurkkaa TÄSTÄ linkistä vinkkini myös noihin!), pystyy alkaa keskittymään yksittäisiin asioihin. Tässä oma TOP5 lista:

  1. Puistot
  2. Eri alueet
  3. Aamiaiset
  4. High Line
  5. Museot

Kuvatulva on aika runsas, mutta nämä kaikki viisi juttua ansaitsee tulla mainituksi ja ennen kaikkea kuvatuksi!

1. Vietä aikaa puistoissa.

New York on täynnä toinen toistaan ihanampia puistoja. Ykkössijaa pitää itselläni mikäpäs muu, kuin Central Park.

keskuspuisto%202.jpg

Ei tuota valtavaa 3,4 neliökilometrin puistoa vaan voi sivuuttaa tällä listalla! Siellä viettää kokonaisen päivän, eikä sittenkään näe kaikkea!

Nauti lounas puistossa nurmikolla istuen. Valitse paikkasi suoraan auringosta, veden ääreltä tai varjoisien puiden alta. Kävele polkuja pitkin tai samoile puiden seassa kallioilla kiipeillen. Pyörähdä eläintarhassa tai ihastele Liisa Ihmemaassa -patsasta. Katso lukuisia hääpareja otattamassa kuviaan silloilla, tunneleiden suulla tai lampien rannoilla. Nauti mitä ihmeellisimpien katutaiteilijoiden esityksistä ja muistathan heittää tippiä! Ajele hevosvankkureilla, herkuttele jäätelöllä, käy soutelemassa vihreällä vedellä tai fillaroi ympäri puistoa. Central Park on mitä ihanin keidas keskellä kaupungin sykettä. Me vietimme juhannusaaton Central Parkissa tehden melkein kaikkia noita!

keskuspuisto%204.jpg

keskuspuisto%206.jpg

keskuspuisto%205.jpg

keskuspuisto%201.jpg

Toinen henkilökohtainen puisto-suosikkini on Bryant Park. Pieni, mutta kaunis ja tunnelmallinen. Vieraile ihmeessä myös Washington Square Parkissa – siellä lapsetkin ilakoivat kesähelteellä valtavassa suihkulähteessä sukellellen! Äläkä unohda Madison Square Parkia! Siellä nauttii elostaan myös kaupungin koirat aidatuissa tarhoissaan toisten karvaturrien seurassa kirmaten.

bryant%20park.jpg

washington%20square%20park.jpg

2. Tutustu Manhattanin eri alueisiin.

Paikallisten asuttamien asuinalueiden kaduilla on ihan eri tunnelma. Käy koluamassa boheemia Greenwich Villagea, eli paikallisten kutsumaa ”the Villagea”, jossa kadut epätyypillisesti on nimetty numeroiden sijaan. Ihastele Upper East Siden taloja, joissa sijaitsee yksiä Amerikan kalliimpia asuntoja tai ihastele eri kulttuureja, ravintoloita ja kauppoja etnisillä alueilla: Koreatownissa, jossa me viime reissulla asuimme, ChinaTownissa tai Little Italyssa.

koreatown.jpg

Pyörähdä Meat Packing Districtillä, jossa tuli heti kotoisa olo matalien rakennusten keskellä ja jossa rouheutta tuo vanhat tehdasmaiset talot ja mukulakivikadut. Tätä nykyä alue on suosittu erilaisten graafikkojen, suunittelijoiden ja muiden luovien alojen yrittäjien keskuudessa. Mielenkiintoisia ravintoloitakaan ei alueelta puutu. Kävele Sohon kaduilla ihastellen ihanaa arkkitehtuuria, piipahda taidegallerioissa tai (ikkuna)shoppaile maailman kalleimmissa putiikeissa!

meat%20packing%20district.jpg

soho%201.jpg

3. Nauti aamiaisia ravintoloissa.

Mikään ei voita kunnon aamiaista! Nykissä (ainakin tavallisen tallustajan hintaluokissa olevissa hotelleissa) aamiaiset ovat syvältä! Niitä ei oikein tohdi aamiaiseksi sanoakaan kumisine kananmunineen, Yoplaitin esanssijogurtteineen ja olemattomine vihannes/leikkelepuolineen. Sen sijaan hyviä aamiaispaikkoja joka lähtöön löytyy roppakaupalla. Oma brekkari-suosikkini on ehdottomasti pannukakut! Myös täytetyt munakkaat ovat lähellä sydäntä. Viimeksi sain ihanaa gluteenitonta paahdettua leipää ja mustikkavoita – oi nam! Tuorepuristettu mehu päälle ja kuppi mustaa teetä englantilaisittain maidolla, tottakai!

brekkari%201.jpg

brekkari%202.jpg

4. Vieraile High Linella.

Se sijaitsee Meat Packing Districtillä. Melkein 2,5 kilsaa pitkä puistomainen vehreä pätkä korkealla, käyttämättömällä junarataosuudella on ihanan rauhallinen keidas vilkkaan kaupungin sydämessä. Katu puikkelehtii talojen välissä muutaman kerroksen korkeudella maasta.

highlane%203.jpg

highlane%204.jpg

highlane%205.jpg

En itse tiennytkään, että High Lane on otettu nykyisessä puistomaisessa olemuksessaan käyttöön kolmessa eri osassa, joista viimeisin osuus avattu yleisölle vasta 2014. Viimeinen pätkä aukeaa ensi vuonna. Vuosittain High Lanella vierailee jopa 5 miljoonaa ihmistä! Tämä erikoisuus on ehdottomasti käymisen arvoinen!

highlane%206.jpg

highlane%201.jpg

5. Vieraile museoissa.

En itse kuulu varsinaisiin museo-ihmisiin, suurin osa taiteesta menee hilseen yli niin, etten osaa arvostaa edes niitä, mutta New Yorkissa on tullut käytyä jopa kolmessa museossa. Modernin taiteen museo MoMa ratsattiin ekalla reissullamme liki kolme vuotta sitten ja kesällä kävimme omasta toiveestani ensisijaisesti Luonnontieteellisessä museossa ja vikana päivänä menimme vielä vierailemaan The Met -museossa. Suosittelen oikeastaan kaikkia näitä kaikille ihmisille. Vaikkei taiteesta niinkään ymmärtäisi mitään, on esimerkiksi Luonnontieteellinen tosi mahtava paikka!

natural%20museum%200.jpg

natural%20museum%201.jpg

natural%20museum%202.jpg

natural%20museum%203.jpg

Kunnon läpileikkaus ympäri maailmaa niin eläimien kuin ihmistenkin elämään ja historiaan. Eläimet museossa olivat häkellyttävän aidon näköisiä! Tuolla tuli ihasteltua niin sarkofageja kuin Tyynenmeren alkuasukkaiden työkaluja. Todella, todella mielenkiintoinen museo! Ja en voinut olla miettimättä myös The Night at the Museum -leffoja. Varsinkin aulan dinosaurukset toivat leffan elävästi mieleen! 🙂

met1.jpg

New York -nälkä ei ole laantunut kahdella reissulla mihinkään – päinvastoin. Eiköhän me tuohon suurkaupunkiin taas mennä jonkun vuoden kuluttua. Koluamatta on lukuisia alueita ja osia, hampaankoloon on jäänyt edelleen niin paljon! Myöskään urheilujuttuja ei olla päästy kokemaan kummallakaan reissulla – yksi korispeli, lätkäpeli ja miksei baseball -pelikin olisi hauska kokea fanaattisten kannattajien keskuudessa, olishan ne ihan elämyksiä! Brooklynin puoli kiinnostaa myös.

Tähän loppuun on vielä laitettava fiilistelykuvia kesän reissusta. Times Squaren vellova ihmismassa jättimäisine, taivaisiin kohoavine billboardeineen hämmästytti jälleen yhtä paljon, samoin tällä kertaa päivänvalon aikaan Empire State Buildingistä avautuneet maisemat. Shoppailureissu Woodburyn outleteissä lämmittää sydäntä edelleen, samoin Brooklyn Bridge ja sen näkymät, kaupungin kadut ja niiden käsinkosketeltava rento fiilis. Se tuntuu vain niin kotoisalta.

times%20square%201.jpg

times%20square%202.jpg

maisemat%20empirest%C3%A4.jpg

woodbury%20.jpg

brooklyn%20bridge.jpg

Ah, mikä New York kaipuu näiden kuvien selaamisesta taas tuli… <3

Toivottavasti näistä vinkeistä on muillekin iloa! 🙂

Heidi / Checklist - -

4 kommenttia “Tee nämä New Yorkissa – TOP5

  1. Olipa ihana &quot;palata&quot; kaupunkiin tämän kuvakierroksen myötä. &hearts; Olimme viime heinäkuussa viikon verran iki-ihanassa New Yorkissa 10v. häämatkalla. Paljon ehdittiin ja kaipuu jäi. Tosin aina minulla tuntuu jäävän jonkinlainen kaipuu eri paikkoihin. Tuota High Linen ehkä jossain vähän hehkutettuakin hienoutta en vain oikein käsittänyt. 😀 Mutta moni muu juttu vei mennessään. Woodbury on näkemättä ja se toinenkin outletkeskus. Joten jospa joskus. Kauniita kuvia sinulla!

    1. Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta! &hearts; New York on kyllä todella upea ja moniulotteinen kaupunki! Kaipuu sinne on kahden reissun jälkeen itselläkin koko ajan. Minusta High Line oli hieno, enkä ole törmännyt vastaavaan ennen. Todellinen kapoinen keidas talojen keskellä. Toivottavasti pääset joku päivä vielä shoppailemaan oikein kunnolla outletteihin! Ne ostokset lämmittävät (kirjaimellisesti, kyseessä nimittäin talvikengät) edelleen! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *