Jetlagin kourissa

Kotimaahan paluu on reissun jälkeen aina raskas, varsinkin kun palaa toiselta puolelta maapalloa. Jetlag on ollut aikamoinen. Kun takana oli yli 24 tuntia valvomista, 15 tuntia matkustamista ja 4 tunnin yöunet, oli tuolla cocktaililla mukava mennä töihin perjantaiaamuna – aivot kävivät pikkuisen hitaalla, mutta heti piti syöksyä purkamaan sähköpostia, tapaamaan yhteistyökumppaneita ja tekemään kiireisimmät hommat pois. Onneksi on tämä viikonloppu tässä välissä, niin kerkeää vähän tämä rytmi tasaantumaan.

Ekana yönä tuli tosiaan unta joku nelisen tuntia. Heräsin vähän yli kolme yöllä, sillä elimistö elää vielä(kin) Thaimaan +5 tunnin aikaa, eli kello oli elimistön mielestä jo melkein aamuyhdeksän. Viime yönä sain nukuttua kolme tuntia pidempään, eli tänä aamuna sain jo kuuteen asti pidettyä silmät kiinni. Ehkäpä huomenna ollaan jo paremmin tässä ajassa kiinni!

Elimistöä on rasittanut myös antibioottikuuri, sillä niinhän siinä taas kävi snorkkireissun jälkeen, että päivä meressä aiheutti korvatulehduksen. Vesi pääsi ilmeisen herkkiin korviini uimakorvatulpista huolimatta ja niinpä kävin pienellä ekskursiolla thaimaalaisella klinikalla viime sunnuntai-iltana. Korvat alkoivat särkemään, minulle nousi kuume ja kuulo heikentyi. Tiesin heti mistä on kyse. Hoito oli kansainvälisellä klinikalla moitteetonta ja korvani huuhdeltiin ja imettiin ja lääkittiin. Juuri tänä aamuna lopetin antibioottikuurin vetämällä viimeisen napin huuleen. Taisinpa tartuttaa sen heti koiraamme (heh, no ei nyt toki sentään),  sillä jouduimme viemään myös karvakuonon lääkäriin tänä aamuna korvatulehduksen vuoksi. Täällä lääkitään nyt toista korvapotilasta siis.

Matka oli kertakaikkisen hieno jälleen kerran! Tuo oma sairastumiseni vaikutti menoon vain tuon sunnuntai-illan. Saatuani asianmukaisen hoidon ja lääkkeet, olin seuraavana aamuna täysin kunnossa ja nauttimassa lomapäivistä. Lentomatka onnistui hienosti, sillä korvat paranivat ennätysvauhtia. Koh Lanta on upea saari ja tällä kertaa näimme paljon enemmän, johtuen toki pidemmästä matka-ajasta.

Päivittelen tarkemmat kuulumiset vielä kuvien kera, nyt kuitenkin yritän ottaa viikonlopun levon kannalta.

Palaamisiin!

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *