Skopelokselta kotiin

Takana on mitä mahtavin lomaviikko Skopeloksen upealla pienellä saarella. Tämä oli toinen matkamme Kreikkaan ja täytyy sanoa, että tämä saari hakkasi mennen tullen aiemman vierailukohteemme, Kreetan. Kokoluokkakin on toki eri, mutta koin Skopeloksen jotenkin paljon aidompana. Hotellimme sijaitsi keskellä paikallisasutusta ylhäällä vuorella ja joka kerta kun kävelimme alas kylään syömään tai ostoksille, ohitimme paikallisten koteja ja niitä symppiksiä vanhoja mummoja istumassa oviensa edessä ja käymässä kiivaita keskusteluita naapureidensa kesken. Tuntui aina siltä ihan kuin oltaisiin tunkeilijoita. Sen sijaan mummelit usein hymyilivät, varsikin, kun tervehdimme heitä omalla kielellään. Muutamat sanat on aina hyvä opetella kohdekielellä!

Me kolusimme saaren ja sen huikean kauniit postikorttimaisemat päästä päähän ja vähän keskeltäkin. Sen varmisti kolmeksi päiväksi vuokraamamme mönkijä. Skootteria mietimme, mutta se olisi kaksi päällä hyytynyt aivan varmasti jyrkillä vuoristoteillä ja niiden mäissä. Autoa taas emme halunneet, sillä kotona sitä saa ajaa aivan tarpeeksi. Sitä paitsi halusimme tuntea tuulen ja auringon iholla. Mönkkäri oli aivan loistoveto ja sahasimme sillä paikasta toiseen. Beach Tour oli kierros, jota nimitimme eri rantojen koluamiseksi. Niitä nimittäin Skopeloksella riittää ja vaikka olemme olleet Karibialla parikin kertaa, en aivan muista nähneeni edes siellä yhtä kirkkaita vesiä kaikissa kimaltevan vihreissä ja sinisissä sävyissä. Kreikan saariston vesiä ei turhaan ylistetä. Teimme myös lyhyen vaellusretken vuoren huipulle merirosvohautojen perässä ja kyllähän ne löydettiinkin. Skopelokselle ei myöskään voi matkustaa käymättä parissa Mamma Mia -elokuvasta tutuissa nähtävyyksissä. Näistä ajattelin kertoilla tarkemmin vielä toisessa postauksessa.

Hintataso Skopeloksella oli luonnollisesti halvempi kuin Suomessa. Rakastan kreikkalaista ruokaa ja söin aivan varmasti tsatsikia, moussakaa ja kreikkalaista salaattia loppuvuoden tarpeiksi. Kahden hengen kahden ruokalajin illallisen oluineen ja viinilasillisineen sai kolmella kympillä. Kalliiksi osoittautui tuonti-alkoholi, eli esim. Gin Tonic -drinkki tai vaikkapa Prosecco -lasillinen. Ne maksoivat helposti 8-9 euroa, eli aivan jo kotimaan hinnoissa. Minä valkoviinin ystävänä nautiskelin mielelläni kreikkalaista hyvää viiniä n. 2-3 euroa lasillinen. Mies taas oluen ystävänä maisteli paikallisia oluita alle kahden euron hintaan. Taksilla emme ajelleet, mutta mönkkärin vuokra kolmeksi päiväksi ekstra-vakuutuksella (perussettiin kuuluu kolarin toisen osapuolen vahingonkorvaus, mutta me halusimme myös itse mönkkärille vakuutuksen, jolloin mahdollisten vahinkojen maksimikorvaussumma olisi ollut meille 200 euroa) lisäsi hintaa 5 euroa päivä. Näin ollen kolmen päivän vuokra oli vakuutuksineen 45 euroa päivä. Mielestäni ihan kohtuullinen hinta kaikesta siitä mitä näimme ja koimme. Skopelosta kiertääkseen joku vuokrattava menopeli on melkein pakollinen. Paikallisbusseja menee jonkin verran esim. suosituimmille rannoille, mutta aikataulut eivät etelänmaalaiseen tyyliin ole niin justiinsa ja niiltä oli silti aina vielä usean kilometrin kävelymatka alas rannalle. Rannathan luonnollisesti olivat alhaalla ja ne tiet siellä vuoristossa ylempänä.

Pidin valtavasti saaresta, mutta viikko siellä oli kyllä maksimi. Kauniin sataman ja vanhan kaupungin kujat näkee viikossa jo useaan kertaan. Menopelillä kerkeää kiertämään rannat ja toisella puolen saarta olevan Glossan kaupungin sekä ehkä sen kaikista kuuluisimman nähtävyyden, Mamma Mia leffan kappelin kallion huipulla. Kaikesta kiertelystä ja rannalla oleilusta huolimatta myös altaalla makaamiseen jää aikaa hyvä kirja kädessä.

Palailen vielä erikseen toisen postauksen kera, tässä kuitenkin vähän jo tunnelmapaloja reissustamme. Oli ihanaa lähteä matkaan. Kyllä aivot jotenkin asettuvat paremmin lomatunnelmaan kun poistuu koti- ja mökkiympyröistä – näissä kun vietämme aikaa muutenkin töiden tai tavallisten viikonloppujen lomassa. Oli ihanaa viettää miehen kanssa kahdestaan rantaloma, kävi hyvin myös parisuhdeajasta ja saimme keskityttyä vain toisiimme. Meillä oli tosi hauskaa, enkä muista koska viimeksi olisimme nauraneet yhtä paljon. Nyt jatkamme lomailua vielä ensi viikon ajan juurikin mökillä. Väliin tosin mahtuu kummitytön rippijuhlat nyt viikonloppuna sekä ensi maanantaina tyttären poismuutto kotoa. Jaiks! Se onkin sitten ihan oma postauksensa…

Nautitaan kesäpäivistä! Ainakin vielä tämä viikonloppu ollaan täällä pohjolassakin melkein Kreikan lämpötiloissa! Ei tuo mökkijärven vesi ehkä kimalla Egeanmeren tavoin, mutta kyllä se eilen illalla  jo matkustuspölyjä karistellessa tuntui aivan yhtä hyvältä.

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *