Suunnitelmien muutos

Olemme tässä muutamien viikkojen ajan jo pohtineet talven varalle pientä breikkiä. Pitkä viikonloppu on edessä joulukuun alussa Berliinissä ja joulunakin vietän viikon lomaa, mutta varsinainen talviloma on suunniteltu perheen kanssa pidettäväksi helmikuun alussa.

Alkuperäinen ajatus oli lähteä lämpimään, mutta emme kuitenkaan löytäneet sopivaa vaihtoehtoa tarpeeksi läheltä, valitettavasti. Viikko on lyhyt aika lentää kovin kauas ja parin tonnin pakettimatkat Kanarian altaan reunalla ei oikein hotsittanut – ihan karmeita hintoja yksinkertaisista majoituksista! Takuuta ei Kanarialla ole talvella edes varsinaisista hellepäivistä, joten koska en halua vain tyytyä ja maksaa itseäni laatuun nähden kipeäksi, oli pakko muuttaa suunnitelmia ja näin jää tulevalta talvelta lämmin kohde väliin.

alppi%201.jpg

Mutta eipä se haittaa, oikein kivan helmikuisen talviloman voi viettää kylmemmissäkin säissä Euroopassa, kuten olemme jo parina viimeisenä vuonna tehneet mm. Lontoossa ja Prahassa.

Nyt alkaakin oikeastaan kiva pohdinta mihin sitä menisi ja mitä tekisi! Minä tahdon suunnata ehdottomasti Keski-Eurooppaan! Olen jo alkanut haaveilemaan viikon reissusta talvisissa maisemissa paikkaa välillä vaihtaen. Viikossa kerkeisi näkemään kivasti muutamankin eri kohteen muutamassa eri maassa, sillä matkat voi taittaa lyhyin välein junalla. Voi, alkaa kuulostaa enemmän ja enemmän mahtavalta talvilomalta! Miettikääpä valkoisen vaipan peittämiä Alppeja, joita voit ihastella vuorien lomassa kiemurtelevan junan ikkunoista sen puksuttaessa läpi lumen ja tuiskeen parin kilometrin korkeudessa. Entäpä pienet idylliset kylät vuorenrinteessä, majatalot takkatulineen, kuumat kaakaomukit… Täydellistä!

alppi%202.jpg

Vaikka Keski-Eurooppa luo mahtavat puitteet skimba-lomalle, laskettelun taidamme tällä kertaa jättää väliin, sillä urheiluloma on suunnitelmissa ystävien kanssa Lappiin ensi vuoden alussa. Tämän talviloman voisi siis käyttää uusiin kaupunkeihin tutustumiseen yhden alppikylän sijaan. (Don’t get me wrong – laskettelureissu Alpeilla on myös mahtava juttu, vilkaisepa vaikka tätä linkkiä omasta kokemuksestani, josta tämän postauksen kuvatkin ovat.)

Nyt meillä käykin netti kuumana erilaisia junareittejä tutkiskellen ja karttoja katsellen. Yksi vahva suosikki on jo löytynyt! Myös lentoja pitää jo katsella, sillä jos meno- ja paluulento on eri kaupungeissa tai maissa, voi hinta nousta äkkiä korkeaksi. Ja kaikkihan sen tietää, että mitä aiemmin lennot ottaa, sitä halvemmalla ne yleensä saa. Vaikka alkuun lämpimän loman kariutuminen harmittikin, näiden uusien suunnitelmien valossa talvilomaa malttaa tuskin odottaa!

Onko teillä jo talvilomasuunnitelmia? Oletko sinä kenties matkustellut junalla Keski-Euroopassa jotain kivoja reittejä? Vinkkejä?! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *