Pitkäperjantain kattaus

Pääsiäisen juhlakattauksesta halusin tänä vuonna hempeän, vaalean ja keväisen.

IMG_5901.jpg

IMG_5902.jpg

Pöytäliinaksi valitsin valkoisen liinan ja astioiksikin valkoiset, kulmikkaat astiat. Tykkään kerrostaa astioita ja koska tälläkin aterialla tarjoillaan sekä alku- että pääruoka, on kaksi lautasta paikallaan. Lautasten välissä tykkään käyttää serviettiä. Niillä saa helposti kattaukseen väriä ja ilmettä, mutta ne estävät samalla lautasten kolinan toisiaan vasten. Nuo papukaija-servietit oli niin söpöt, että ne oli pakko ostaa!

IMG_5903.jpg

IMG_5898.jpg

IMG_5897.jpg

Varsinaisiksi lautasliinoiksi laitoin valkoiset kankaiset versiot, jotka taittelin vähän korkeammaksi. Tällä tavoin kattaukseen saa myös kivaa kolmiulotteisuutta. Ilme serviettien suhteen on aavituksen japanilainen, varsinkin jättäessäni nuo väliservietit tuolla lailla suoraksi.

Koristeina toimii hempukan väriset pitkät kynttilät, joiden pariksi laitoin betoniset jalat, vähän rouheutta tuon hempeän värin vastapainoksi. Pari vaalenpunaista ja valkoista koristemunaa vielä pöydälle hentoisten sulkien kanssa ja pääsiäiskattaus on valmis!

IMG_5893.jpgIMG_5896.jpg

Täällä on menossa viimeiset valmistelut ennen pitkäperjantain päivällistä – maukasta pitkäperjantaita kaikille! 🙂

7 kommenttia “Pitkäperjantain kattaus

  1. Hmmm… katsoin postauksen kolmella eri laitteella ja kuvat näyttivät olevan ihan normaalisti oikeinpäin. Onpa outoa…

 1. Kivalta näyttää, vaikka puhelimella luettaessa viimeiset kuvat ovatkin väärinpäin:)

  1. Kiitos! <br />
   <br />
   Hmm…. tosi outoa tämä kuvien kääntyily! Tarkistin eilen itse kolmella eri puhelimella ja kaikki näytti normaalilta. No, latasin kuvat uudelleen, toivottavasti ongelma poistunut! 🙂

 2. Aivan ihana kattaus! 🙂 Mistä muuten nuo kynttilänjalat on hankittu?

  1. Kiitokset!<br />
   <br />
   Nuo ovat niinkin eksoottisesta paikasta, kuin Clas Ohlssonilta! 🙂 Ostin ne joku pari vuotta sitten ja ne maksoivat muistaakseni muutaman euron kappale. En ole tosin nähnyt niitä heillä vähään aikaan enää… Kannattaa kuitenkin käydä tsekkaamassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *