Päivällisvieraita

Tänään katettiin pöytä koreaksi ja nautittiin rauhassa ihan tavallisen sunnuntain kunniaksi vähän parempaa apetta.

Vieraat ovat jo lähteneet ja minä nautiskelen täyden vatsan kera vielä hetken sunnuntai-illasta sohvalla. Pian täytyykin lähteä koiran kanssa lenkille ja sitten vetäytynen makkariin kirjan kera. Ensi viikko on taas työn täyteinen.

Meillä nautittiin tänään kauniiksi katetun pöydän ääressä yhtä bravuuriani, burgundinpataa. Käsillä on ihan ne viimeiset hetket, kun viitsii vielä pataruokia syödä. Ne kuuluvat mielestäni syksyyn ja talveen, eikä muutenkaan kesällä tee mieli pitää uunia päällä tuntitolkulla. Pataruoat nimittäin vaativat mielestäni monen tunnin hauduttamisen, että niistä tulee juuri niin herkullisia ja mureita, kuten pataruokien kuuluukin.

Jälkiruoaksi nautimme vanilja-valkosuklaapannacottaa jättimäisillä pensasmustikoilla ja kauramurulla. Nyt voikin tämän tuhdin liharuoan jälkeen palailla taas kasvispainotteisempaan arkiruokaan. Vuoden vaihteessa tehty päätös vähentää liharuokaa merkittävästi on pysynyt hyvin.

Mukavaa sunnuntai-iltaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *