Ihana pääsiäinen!

Pääsiäinen on heti joulun jälkeen parhain juhlapyhä!

IMG_5685.jpg

Siinä on jo lupaus lämpimistä kevätsäistä, vihreistä hiirenkorvista, ränneissä juoksevista vesipisaroista ja maasta pilkistävistä krookuksista. Joulusta poiketen pääsiäinen on kaikin tavoin rennompi ja vapaampi perinteistä.  Mutta kuten jouluun, pääsiäiseenkin kuuluu hyvä ruoka, perhe, sukulaisia ja ystäviä ja paljon aikaa rentoon oleiluun. Näin kiirastorstain kuuniaksi olen jo poistanut arkiset kiireet aikataulusta ja nautin pitkistä vapaista seuraavat neljä päivää. Meillä onkin kaikkea mukavaa ohjelmaa tiedossa!

Tänään kävin hakemassa kaupasta monta säkillistä ruokaa ja ilta on kulunut huomisen herkkuja valmistellessa, meille kun tulee pitkäperjantaina ruokavieraita nauttimaan pääsiäisherkkuja. Pääsiäisruokien suhteen meillä ei ole karitsaa tai pashaa lukuun ottamatta muita perinteitä. Nekin ovat oikeastaan minun ja mieheni aloittamia. Mämmiä ei tässä huushollissa suostu syömään kukaan, mutta pashan lisäksi teen toiseksi jälkkäriksi suklaista juustokakkua.

Lankalauantaina ulkoistamme ruoan kokkailun ravintolakokille ja illalla lähdemme vielä salsafestareille laittamaan jalalla koreasti! Sunnuntai ja maanantai menee sitten ihan vain huilatessa ja Kinder-munia syödessä. 🙂

IMG_5686.jpg

Koristeet jäi tältä pääsiäiseltä vähiin. Olen yleensä askarrellutkin jotain, mutta nyt ei aika riittänyt. Oioin mutkia suoriksi myös rairuohon kohdalla ja ostin senkin valmiiksi kasvatettuna. Oli muuten desillä multaa ja teelusikallisella siemeniä hyvä hinta – 8,5 euroa! Kukkia sen sijaan kotona riittää – kuvissa näkyviä perunanarsisseja, maljakollinen keltaisia ihania leikkonarsisseja sekä iso kimppu tulppaaneita pajunkissoilla!

Huomenna pääsiäistunnelmia lisää kattauksen merkeissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *