Keittiön laakerinlehtipuu

Joskus ruokakaupastakin tekee löytöjä! Käyn usein keskustan Stockalla, kun siinä vieressä töissä olen ja perjantaina lähdin etsimään tuoreita marjoja. Yrttihyllyllä silmääni osui aivan ihanan näköinen, puumainen yrtti, jonka lehdet epäilyttävästi muistuttivat laakerinlehteä, yhtä lempimaustettani. No, niinhän se sitten laakerinlehtipuuksi paljastui ja otin sen mukaani 5,90 hintaan! (Pakko muuten mainita, että näin pienemmän version puustani Plantagenissa ja hintalappu siinä oli 8 euroa…)

IMG_5157.jpg

Laakerinlehtipuu nauttii valosta ja se nököttääkin nyt suoraan ikkunan edessä ruokapöydän päässä. Alle laitoin puisen leikkuulaudan ihan vaan kivemman ilmeen vuoksi ja alkuperäinen ruukku saa nyt toistaiseksi olla tuon ystävältä saadun, virkatun pehmoisen korin uumenissa. Istutan puun uuteen ruukkuun, kunhan löydän mieleisen. Uusi multakaan ei olisi kuulemma pahitteeksi.

IMG_5149.jpg

Annon harmaa-valkoraidalliset kaitaliinat lähti alesta mukaan kahden euron hintaan. Tykkään käyttää niitä poikittain ja siihen ne ovat aavistuksen pitkät. Pitäisikin ryhtyä lyhennyshommiin, mutta toisaalta kai ne voivat hyvinkin roikkua liki tuolien päällä, onko tuolla nyt niin väliä.

IMG_5152.jpg

IMG_5159.jpg

Tänään lähden salille ihan liian pitkän tauon jälkeen. Kuumeisen vatsataudin jälkioireiksi minulle jäi aika kammottava huimaus ja se on vaivannut koko menneen viikon. En sen takia voinut mennä salillekaan, mutta nyt onneksi sekin alkaa olemaan kokonaan poissa. Kaikkia vaivoja sitä ihmisellä onkin!

IMG_5165.jpg

Meidän sunnuntai jatkuu rentona. Tänään pääsee myös valmiiseen pöytään äidin patojen ääreen syömään, joten ruoanlaitostakaan ei tarvitse huolehtia.

Hyvää viikonlopun jatkoa!

Heidi / Checklist - -

4 kommenttia “Keittiön laakerinlehtipuu

  1. Voi ei miten söpö laakerinlehtipuu! Ja hyvät alelöydöt nuo kaitaliinat 🙂

    1. Tykkään kovasti yrttien vihreydestä, mutta en vaan saa pidettyä niitä hengissä kovin kauaa. Tämä puu vaikuttaa helpommin hengissä pidettävältä – nyt vaan uusi ruukku ja multaa. Ja kaitaliinoja oli tasan 3 kappaletta jäljellä ja minä nappasin kaikki mukaani, kerrankin kävi tuuri! 🙂

  2. Keittiössänne on ihanan raikas tunnelma ❤️. Ja tosi kivat kaitaliinat, tuovat mukavan rentoa fiilistä, kun roikkuvat tuolla tavalla hieman ylipitkinä ?. Ihanaa sunnuntain jatkoa!

    1. Kiitos! ♥ Tykkään kyllä kovasti tuosta valoisuudesta, joka oikeastaan koko alakerrassa on, ei vain keittiössä. Ja ehkäpä olet oikeassa… nuo kaitaliinat on kyllä ehdottomasti rennommat noin ylipitkinä. Samoin sinne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *