Olutkosmetiikkaa Tsekeistä

Oletteko koskaan törmänneet olutpohjaiseen kosmetiikkaan? Tsekkihän on tunnettu oluistaan, sen toki tiesin minäkin, vaikka en ole eläissäni tainnut edes kokonaista olutpulloa kurkustani kumota, mutta olutpohjaiseen kosmetiikkaan en ollut ennen tutustunut.

IMG_5311.jpg

Prahan katuja kolutessamme törmäsin Manufaktura -nimiseen kosmetiikkaliikkeeseen, vähän kuin paikallinen Bodyshop. Jo ikkunat olivat niin houkuttelevat, että teki mieli mennä sisään. Liikkeitä on pitkin Prahaa, joten kävin itse asiassa kolmessa eri myymälässä tuoksuttelemassa toinen toistaan ihanampia purkkeja ja purnukoita ja testailemassa mutanaamioita ja saippuoita.

Hyllyt notkuivat ihania tuotteita, joista jotkut olivat viinipohjaisia, jotkut yrteistä valmistettuja, mutta minä ihastuin heti näiden olutpohjaisten tuotteiden tuoksuun ja tuntuun. Ja älkää käsittäkö väärin, tuoksu on kyllä hyvin kaukana oluesta, vaikka aika tumma ja maskuliinen onkin.

IMG_5313.jpg

Hurahdin tuohon edulliseen käsinvalmistettuun kosmetiikkaan niin täysin, että ostin koko sarjan; kasvovoidetta, vartalovoidetta sekä käsivoidetta. Lyhyen testailun aikana todettakoon, että voiteet imeytyvät nopeasti, mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin rasvainen iho, joka tarttuu vaatteisiin vielä vartin kuluttua. Näissä sitä ongelmaa ei esiinny. Myös tuoksu voiteissa on pitkäkestoinen ja erittäin miellyttävä. Tuoksu tuntuu jotenkin tosi tutulta, olemme yrittäneet miettiä mistä se tuttuus tulee, mutta vielä ei olla sitä keksitty…

IMG_5314.jpg

Tuotteiden hinnat eivät todella olleet päätä huimaavia ottaen huomioon, että ne valmistetaan käsin perinteisellä metodilla laadukkaista paikallisista raaka-aineista ilman eläinperäisiä aineita tai testauksia. Jälkimmäistä arvostan itse korkealle. Käsivoide maksoi 178 korunaa, eli n. 5 euroa. Vartalovoide isompana pulloa maksoi seitsemisen euroa.

Talven kuivuudesta kärsivä iho saakin näistä nyt mukavaa lievennystä näistä olutvoiteista. Tuttavallisemmin bisserasvoista. 🙂

2 kommenttia “Olutkosmetiikkaa Tsekeistä

  1. Enpä ole ennen moisista kuullut, mutta täytyykin pistää korvan taakse jahka tässä joku kerta Prahaan eksytään :).

    1. Ihan uusi tuttavuus oli mullekin, mutta erittäin miellyttävä sellainen 🙂 Se viinipohjainenkin kosmetiikka tuoksui ja tuntui älyttömän hyvältä, mutta näistä vei voiton tuo olutpohjainen. Suosittelen käymään Manufakturassa, jos Prahaan menee, todella kauniita myymälöitä ja ihania tuotteita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *