Uutta saunassa

Jotenkin nämä välipäivät ovat kyllä sellaista aikaa, jolloin ollaan kirjaimellisesti kahden välissä.

Joulu on takana, mutta vielä siinä mukavassa olossa eletään, jonka joulu toi. Sitten toisaalta lähestyvä Uusi Vuosi saa väkisinkin ajatuksia jo tulevaan vuoteen ja uusiin juttuihin, vaikka millään ei vielä haluisi sinne asti siirtyä. Pidänkin tiukasti kiinni vielä hetken tästä vallitsevasta olosta ja elosta. Ei tässä vielä ole kiire hankkiutua kuusestakaan eroon. Välipäivät ovat vähän sellaisia uinuvia, rauhallisesti otettavia päiviä.

IMG_4545.jpg

Välipäiviin sopii hyvin ulkoilu ja saunominen. Kaikenlainen rento tekeminen. Joulun myötä meidän sauna sai uutta ilmettä ja tarpeellisia tavaroita pukinkontista. Joulupukki oli kuullut toiveeni uudesta saunakiulusta ja varsinkin kauhasta! Vanha puinen kauha oli haljennut paristakin eri kohdasta ja vettä oli jo vaikea saada kiukaalle asti, kun puolet valui lattialle ennen kiuasta! Jostain syystä en saanut ikinä aikaiseksi uusia näitä tarvikkeita, mutta nyt on uudet ja upeat varusteet saunassa!

IMG_4538.jpg

Rento –saunakiulu on valmistettu alumiinista ja lämpökäsitellystä bambusta. Kauhan kanssa yhdistelmä on tyylikäs ja ajaton. Kiulun tervanruskea väri, joka kylläkin näyttää ihan mustalta, tuo ryhtiä kuusipuiseen saunaamme.

Ryhtiä saunaan tuo myös uusi laudeliina, jonka pukki toi mustana valkoisilla raidoilla. Miten osasikaan tuoda ihan oikeissa väreissä?! 🙂

IMG_4539.jpg

Olen pitkään miettinyt saunan joko osittaista tai kokonaista käsittelyä tummemmaksi saunavahalla. Olen kuitenkin aristellut sen tekemistä, sillä puunsävyä ei saa enää takaisin, jos mielensä muuttaa jossain kohtaa. Olen myös nähnyt pari epäonnistunutta tummennusprojektia, jotka eivät ole kannustaneet puuhaan. Nyt kuitenkin mustan laudeliinan myötä saunaan tuli tummempi tunnelma, joten jätän projektin edelleen muhimaan.

IMG_4547.jpg

Lyhtyä emme saunassa käytä, sen otin vain kuvausrekvisiitaksi, mutta kyllä kynttilänvalosta ihana tunnelma tulee. Minusta saunassa kuuluu olla hämyinen tunnelma ja onneksi meillä on saunanvalo lauteiden alla. Nyt kun lauteilla on musta liina, ei valo pääse ylälauteiden raoista esille, joten saunaan tulee vieläkin hämyisämpi fiilis. Ei se tosiaan paljoa vaadi, että tunnelma muuttuu ja tilasta saa kodikkaamman ja tunnelmallisemman!

Rentoja välipäiviä itse kullekin!

3 kommenttia “Uutta saunassa

  1. Kaunista. Kenen valmistama tuo laudeliina on? Itse olen yrittänyt löytää tuollaista, mutta kaikki mustat ovat olleet loppuunmyytyjä, jotka olen löytänyt.

    1. Kiitos 🙂 Laudeliina on Annon valikoimista, Hiili -niminen. Pikainen Kodin1:sen sivuilla piipahdus kuitenkin paljasti, että tämäkin kyseinen tuote on tällä hetkellä täysin loppuunmyyty jokaisesta myymälästä verkkokaupan lisäksi. Joku muukin saanut kyseisen liinan lahjaksi…? 🙂 Toivottavasti noita tulee pian lisää valikoimiin!

  2. kotisivuillani alumiinisia sisustustuotteita , sateenvarjotelineitä, tuoli, pöytiä jne<br />
    kiinnostaisiko tuotteemme. valmistamme laaja-alaisesti tuotteita sisustamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *