Joulukuplassa

Alan pikkuhiljaa myöntämään, että joulu alkaa olla ohitse.

IMG_4205.jpg

Sulkeuduin joulukuplaani 23. päivä. Suljin kaikki arkiset aherrukset ja asiat sen ulkopuolelle ja kuplassa on vallinnut vain jouluinen fiilis; joululaulut, kynttilät aamusta yömyöhään, hyvin nukutut yöt, jouluiset ruoat ja tuoksut, sukulaiset ja ystävät, lahjat ja jouluiset leffat. Yökkäri päällä on haahuiltu pitkälle päivään, on luettu lahjaksi saatuja kirjoja, syöty suklaata övereihin saakka ja nautittu joutilaisuudesta. Se joulufiilis saapui sittenkin, joskaan ei yhtä voimakkaana kuin ennen. Vielä eilen, synttäripäivänäni satanut hentoinen lumi kruunasi joulunpyhät!

IMG_4229.jpg

Tänään tuon joulukuplan puhkaisee kaupassa käynti. Jääkaapissa on valo, kaikki jouluruoat on syöty tehokkaasti ja paluu arkeen on taas käsillä. Töihinkin pitäisi huomenna mennä.

Tänään silti vielä otetaan iisisti ja nautiskellaan kuusenvaloista ja tästä koko vartalon ja mielen vallanneesta rentoutuneesta tilasta. Koira-herra oli joulusta aivan täpinöissään punaisine rusetteineen! Alkaa tämä monen päivän juhlinta vaan käymään korkeassa iässä olevan herran kunnolle, joten nyt otetaankin monta päivää ihan iisisti rasitusta pois lepäillen.

IMG_4320.jpg

Jouluaattona vietimme mahtavan päivän sukulaisten ympäröimänä. Aattoaamuna vietimme puurojuhlaa miehen puolen suvun kanssa. Meitä taisi olla parikymmentä henkeä reippaasti ja puurokattilalla käytiin vuoron perään. Loppuilta sujui yhtä leppoisasti kotonamme mummojen kanssa paketteja availlen ja nauttien jouluherkuista pitkän kaavan mukaan! Kattaus oli tänä vuonna puna-valkoinen, jonka kruunasi vaarini suvun kynttelikkö, yli 100-vuotias kaunotar! Miettikääpä minkälaisia jouluja tuo onkaan nähnyt!

IMG_4357.jpg

IMG_4353.jpg

IMG_4343.jpg

IMG_4344.jpg

Lahjoja kertyi tänä vuonna aikamoinen läjä! Meistä jokainen oli ilmeisesti ollut todella kiltti kuluneen vuoden aikana! Ehkä rankka vuosi myös sai ajattelemaan, että jokainen on ansainnut vähän jotain ekstraa…

Sain todella tarpeellisia lahjoja, joista osan hankintaa en vaan ollut saanut aikaiseksi, lähinnä saunaan liittyviä. Sain myös pari uutta ihanaa kirjaa, joista toista olen jo innoissani lukenut. Pukki muisti myös lämpimillä sukilla, joita tällä vilukissalla ei ole koskaan liikaa sekä pehmoisilla kotihousuilla, Iiittalan Kastehelmi-tuikulla sekä rentouttavalla vehnätyynyllä. Lisäksi sain myös pari ihan vaan ihanaa juttua, mutta palailen näihin vielä myöhemmin, sillä osa lahjoista ansaitsee ihan oman postauksen! 🙂

lahjat.jpg

Joulupäivä alkoi riisipuurolla, joka miehen puolen suvun mukaan nautitaan tilkalla kermavaahtoa! Oi nami!

IMG_4441.jpg

Loppupäivän vietimme äitini luona jälleen syöden, mitenkäs muutenkaan! Sama kaava jatkui Tapaninpäivänä ja nyt alkaakin jouluruokakiintiö olemaan täynnä!

IMG_4493.jpg

IMG_4494.jpg

IMG_4496.jpg

Tänään meidän keittiössä valmistuukin jouluherkkujen sijaan pizzaa! 🙂

Ulkona on pakkasta ja hentoinen kerros lunta. Tänään otetaan vain rennosti. Tämän päivän ja illan vietän vielä mukavassa, puoli puhjenneessa joulukuplassani…

 

3 kommenttia “Joulukuplassa

  1. Onpa todella kaunis ja raikas tuo punavalkoinen joulukattaus 🙂

    1. Kiitos:) Siitä tuli ihan Marianne -karkki mieleen! Ilme todellakin oli raikas!

  2. Ai miten ihanan jouluista! Meillä meni koko joulu rakentaessa, joten ihanaa nähdä muiden joulua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *