Ihastuttava ja trendikäs Trastevere

Luin kesällä kirjan, jonka tapahtumat sijoittuivat pääosin Rooman Trasteveren kaupunginosaan. Kun reissu Roomaan tuli ajankohtaiseksi, halusin ehdottomasti käydä siellä!

Trastevere sijaitsee Tiber-joen toisella puolen, kuitenkin ihan kohtuullisen matkan päässä päänähtävyyksistä. Trastevere on vanha työläiskaupunginosa ja on edelleen pääsääntöisesti paikallisten asuttamaa aluetta. Nykyään Trastevere on trendikäs, varsinkin nuorten suosimaa asuinaluetta, vähän kuin Helsingin Punavuori. Trasteveressa oli kiva kävellä pitkin pieniä kujia ja katuja paikallisten perheiden seassa, jotka viettivät rauhallista sunnuntaipäivää. Oli kiva nähdä kokonaisia perheitä liikkeellä, monta sukupolvea samassa ryppäässä. Tuolla oli jotenkin todella rauhallinen fiilis olla.

IMG_3006.jpg

Me tähtäsimme lounasaikaan Trastevereen, kun olimme ensin aamun kierrelleet mm. Colosseumilla. Olin etukäteen selvitellyt vain tämän yhden ruokapaikan, jossa tiesin varmasti tarjoiltavan gluteenitonta ruokaa. Niinpä nälän yllättäessä suuntasimme Mama Eat! -nimiseen ravintolaan. Sieltä saa siis myös tavallista ruokaa, mutta heillä on kaksi erillistä keittiötä, joista toisessa valmistetaan vain gluteeniton ruoka kontaminaatioriskin vuoksi. Ihan huippua!

Minä menin ja tilasin pizzan, sillä olin kuolannut italialaista pizzaa koko reissun ajan! Suosittelen tätä ravintolaa täydestä sydämestäni ja olipa ravintolan ikkunoissa palkintoja myös Trip Advisorilta, joten tähän kannattaa ehdottomasti tutustua Trasteveressa vieraillessaan!

mama%20eat.jpg

Vietimme niin täydelliset pari tuntia erään aukion laitamilla. Näitä aukioitahan Roomassa tosiaan riittää! Istuimme ihanassa auringonpaisteessa suihkulähteen edessä olevassa kahvilassa nauttien kuplajuomaa livebändin soittaessa lähteen reunoille istuskeleville ihmisille.

En tiedä olenko vähään aikaan nauttinut elämästäni niin paljon, kuin sillä hetkellä. Se oli vaan jotenkin niin täydellinen hetki. <3

IMG_3015.jpg

IMG_3017.jpg

IMG_3026.jpg

Trastevereen kannattaa ehdottomasti mennä Rooman reissulla viettämään kiireetöntä päivää. Minä ainakin suuntaan tuonnekin uudelleen seuraavalla Rooman reissulla!

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *