Juhlan jälkeen

Viikonloppu meni juhliessa täysi-ikäisyyden saavuttanutta tytärtä. Jo torstaina alkoi valmistelut hankintojen muodossa, perjantaina niitä jatkettiin ruokaostoksilla, kukkakauppakäynnillä ja keittiötöillä. Pakko oli tehdä hyvin säilyvät syötävät jo silloin valmiiksi, sillä tarjottavien lista oli aika pitkä ja valmisteluita paljon. Lauantaina tehtiin isoimmat hommat, kuten leipomiset ja suursiivous ja kahviteltiin tyttären kummitädin kanssa jo silloin päällekkäisten lasten synttäreiden johdosta. Sunnuntai-aamuna kävin täysillä höyryillä viimeistelyjen kimppuun, katoin pöydän ja otimme puolilta päivin ekan satsin vieraita vastaan.

Perinteisesti synttäreillä tarjotaan kakkua ja kahvia, mutta juhlan luonteen huomioiden, tällä kertaa teemana oli kakkua ja kuohuvaa!

kakkua%20ja%20kuohuvaa.jpg

Väriteemana oli pinkki, harmaa ja musta ja kattaus rakennettiin näiden värien ympärille. Sitä täydensi kynttilät ja kukat sävy sävyyn sekä ikkunaan askartelemani lippuviirit. Minusta viirit ovat aivan ihania ja sopivat kyllä niin lasten juhliin kuin aikuisempaankin makuun. Tällä kertaa tein pari tuollaista minilipuista koostuvaa viiriä ja nekin näyttivät oikein kivoilta!

IMG_3325.jpg

IMG_3338.jpg

IMG_3327.jpg

IMG_3329.jpg

IMG_3330.jpg

Tarjolle tein tyttären lempparia, eli Rocky Roadia, jonka tarjoilin isosta lasipurnukasta. Lisäksi tein tarjolle oman suosikkiherkkuni maustekakun sekä tyttären toiveesta pätkis-banaani täytekakun marjakoristeilla. Tuo kakku tehtiin sellaiseen naked cake -henkeen.

Makeiden herkkujen joukosta löytyi myös uusi kokeilu, eli lakritsikakku. Ai juma, tämä se vasta herkkua olikin ja laitankin tästä reseptin jakoon ihan pikapuoliin! Hyvin näytti uppoavan tämä herkku myös vieraisiin ja se kirvoittikin suurimmat kehut!

cakes.jpg

Pelkkää makeaa ei voi mahan täydeltä tietenkään vetää ja tällä kertaa päädyin suolaisten piirakoiden sijaan vähän toisenlaiseen tarjoiluun. Fetasalaatin ja itseleivon focaccian lisäksi tarjoilin myös toista resepti-uutukaista, munakasrullia. Nämä olivat helppo tehdä kaiken kakunvääntämisen keskellä, kun valmistuivat uunissa vähän kuin itsekseen. Munakasrullat ovat myös ruokaisia ja sopivat hyvin niin juhlaan kuin arkeenkin. Munakasrullat säilyivät mehukkaina ja kinkku-ruohosipuli-mozzarellatäyttein täytetyt rullat tekivät hyvin kauppansa!

IMG_3348.jpg

Muutama skumppapullo tuli päivän aikana poksauteltua ja maljoja nosteltua useamman kerran! On se onneksi muidenkin sukulaisten ja tuttavien mielestä niin outoa, että meidän pikkuinen on jo aikuinen. 🙂

Pieninä herkkupaloina oli myös pahvitörpöistä tarjoillut irtokarkit ja popparit, joista huomasin, että kuvat olivat jääneet uupumaan. Nämä olivat varsinkin pikkuvieraiden mieleen, tarjottimelta kun pystyi nappaamaan ihan oman herkkukipon. Vaikka näytti se kyllä siltä, että vähän isommatkin löysivät oman kipponsa…

Tytär sai paljon toivottuja lahjoja mm. uusien urheiluvaatteiden hankintaan tarkoitettuja rahakuoria, leffalippuja sekä Fjällravenin repun, vaikka nuo lahjat eivät mielestäni päivän tärkein asia ollutkaan. Saimme pitkästä aikaa sukulaisia pöydän ympärille, ystävät yhtä aikaa saman katon alle ja se on kaikista parhainta! Myös pari täysin yllärivierasta 500 kilometrin päästä ilmestyi ovemme taakse ja tytär oli riemuissaan saadessaan isovanhemmat kylään näin yllättäen! Olin jaksottanut vieraiden tuloa vähän eri kellonajoille, sillä kotiin ei vain mahdu yhtä aikaa reilua 20 henkeä, jotka kutsuvieraslistalla oli. Tai mahtuu toki, mutta minusta on kiva, jos jotakuinkin kaikki saa kahvikuppinsa laskettua johonkin pöydän reunalle ja tuolin istuakseen. Vieraita kävikin puolen päivän jälkeen tasaisesti ilta-kahdeksaan saakka.

Huh! Olipahan juhlan täyteinen viikonloppu! Nyt saakin yrittää latailla akkuja parin päivän ajan ennen seuraavaa ponnistusta – äitini muuttoa!

Energistä tiistaita kaikille! 🙂

2 kommenttia “Juhlan jälkeen

  1. Ihania herkkuja, varsinkin lakritsikakku sai veden kielelle! Onnea vielä tyttärelle ♥

    1. Juu, laitan tuosta lakukakusta reseptiä tulemaan jossain kohtaa – se oli oikeasti todella herkkua!! <br />
      Kiitos. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *