BLONDIN KEITTIÖSSÄ

IMG_5888.jpg

On ehkä tullut selväksi, että meidän keittiössä kokataan ja leivotaan paljon ja ruoanlaittoa harrastaa koko meidän kolmihenkinen perhe. Viikonloppuisin ruokaan panostetaan aina ihan eri tavalla kuin arkena. Silloin luetaan ruokakirjoja, tutkitaan ja kokeillaan uusia reseptejä tai tehdään niitä itse. Viikonloppuna on aikaa häärätä keittiössä leivonnaisten tai aikaavievien ruokien parissa. Viime viikonloppuna teimme mm. Burgundinpataa ja leivoimme tyttären kanssa macaronseja, joista tosiaan sitä reseptiä tulossa piakkoin!

IMG_5894.jpg

IMG_5896.jpg

Tänä viikonloppuna kaupasta tarttui hetken mielijohteesta mukaan ihanan oranssi kurpitsa! Mitä siitä syntyykään, se selvinnee teille myöhemmin;)  Rakastan tuoreita yrttejä ja pehmeitä mausteisia tuoksuja. Kurkumaa, chiliä, valkosipulia, inkivääriä, kardemummaa… niistä ei voi tulla mitään muuta kuin ihanaa ruokaa!

IMG_5872.jpg

Pidän ruoista, jotka valmistetaan uunissa. Ne ovat helppoja ruokia ja niihin tulee niin mehevä maku pitkään haudutettuina. Käytämme myös jonkin verran viinejä ruoanlaitossa, ei pelkästään ruokajuomana. Niistä tulee ihan uutta makua ruokiin ja alkoholihan haihtuu kypsentäessä pois, joten pienemmille ruokailijoille viineillä maustetut ruoat sopivat myös.

IMG_5858.jpg

Rakastan myös ruokakauppoja! New Yorkissa ollessamme käytimme miehen kanssa useamman tunnin aikaa pyöriessämme Whole Foods -kaupassa. Esillelaitto on niin erilaista kuin Suomessa. Mieheni, joka on kouluttautunut alalle ja työskentelee ruoan parissa, joskaan ei kokkina, jakaa kanssani saman intohimon. Me kokkaammekin aika lailla 50-50 kotona. On niin ihanaa, kun molemmat tekevät ruokaa, niin vastuu siitä ei jää vain toiselle. Sama into on tarttunut tyttöön ja häneltä luonnistuu myös ruoanlaitto ja leivonta.

IMG_5851.jpg

Kävin perjantaina Hgin keskustan Stockalla ihmettelemässä katuruokaan keskittyvää Street Gastro -kampanjaa. Näyteikkunat olivat taas ihan henkeäsalpaavan kauniit ja tätä visualistia ne kyllä hivelivät ihan tosissaan! Pyörin koko lounastunnin ajan hedelmä -ja vihannesosastolla katsoen ja hipelöiden tuoreita kurpitsoja, palsternakka- ja porkkananippuja, kokonaisia artisokkia ja maissintähkiä. Sillä, miten raaka-aineet on esillä, on itselleni suuri merkitys. En esimerkiksi tykkää asioida Lidlissä, sillä mikään heidän hevi-osastollaan ei houkuttele minua millään lailla. Mutta kun menen Stockalle, voisin ostaa sieltä kaikkea! Voisi siis sanoa, että ostan osittain silmilläni.

IMG_5881.jpg

Tänä viikonloppuna meidän keittössä on taas monia eri ruokia syntymässä; jotain kurpitsasta, jotain omenista, jotain italialaista ja jotain ranskalaista. Nämä kokkailut ovat tarpeen, sillä jotain näistä on tarjolla ensi viikonloppuna valmistujaisjuhlissani. Taidanpa myös uppoutua viime jouluna lahjaksi saamaani Sara La Fountainin Healthy Kitchen ruokakirjaan, joka valitettavasti on jäänyt vähän vähemmälle huomiolle koko vuoden ajan. Korjaan asian ensitilassa!

Makoisaa viikonloppua teillekin!

B

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *