TUNNELMOINTIA

Myönnettävä se on. Syksy on saapunut. Ilma on viilentynyt huomattavasti, sateet vihmovat joka toinen päivä ja ilmassa alkaa jo tuoksuakin syksy. Tiedättehän – multa ja omenat. Minusta kuitenkin ainoastaan positiivinen tuoksu.

IMG_5669.jpg

Kotona on jo kaivettu kynttilöitä esiin, vedetty villasukat jalkaan ja kääriydytty pehmoiseen fleece-huopaan vilua karkoittamaan. Höyryävä teemuki kädessä olen nyhvännyt sohvannurkassa takkatulen leimussa. Alkaa selvästi sellainen kotoilu-kausi kesän rientojen jälkeen. Eikä harmita yhtään, taidan olla nimittäin melkoinen kotihiiri…

IMG_5653.jpg

IMG_5657.jpg

Deco Cornerin ihastuttava iso lasilyhty* pääsi takan päälle tuomaan lisää lämpöistä fiilistä kotiin. Tuo punottu köysi, josta lyhtyä voisi vaikka roikuttaa, on niin symppis ja tuo lyhtyyn kivan twistin. Sopisipa se vaikka merihenkiselle terassille tai mökillekin, mutta oikein hyvin myös modernimpaan kotiin.

IMG_5659.jpg

IMG_5660.jpg

Laitoin lyhdyn pohjalle kerroksen valkoista pientä koristekiveä ja kynttiläksi valkoisen lyhtykynttilän. Noita lyhtykynttilöitä suositellaan lähinnä ulkokäyttöön, mutta minä olen polttanut niitä myös sisätiloissa lyhdyissä. Tuollaisessa isossa lyhdyssä, missä on palamatonta materiaalia ympärillä, ei ole riskiä leviämiseen, varsinkaan kun en koskaan jätä kynttilöitä vahtimatta palamaan muutenkaan. Takanpäällinen on valaisimen kanssa yksinkertainen, mutta omaan makuun erittäin kaunis ja levollinen. Juuri sitä tunnelmaa syksyiseen kotiin haluan. Rauhaa ja lämpöä.

IMG_5661.jpg

IMG_5673.jpg

Kivituikut otin myös jo esille. Puinen tarjotin siirtyi olohuoneen pöydältä huilimaan ja tilalle laitoin rosterisen pyöreän tarjottimen. Lasi ja rosteri on kyllä kimpassa näyttävä yhdistelmä.

IMG_5684.jpg

IMG_5682.jpg

Tunnelmallista syyskuun ensimmäistä kaikille <3

Blondi

*lyhty saatu osana blogiyhteistyötä Deco Cornerin kanssa

12 kommenttia “TUNNELMOINTIA

 1. Näyttäpä kivalta. :)<br />
  <br />
  Josko sitä itsekin tänään kaivelisi kynttiläkupit esille ja katsois vähän, että minkälaiset kynttilävarastot viime talvelta on jäänyt.

  1. Kiitos Marie 🙂 Suosittelen ehdottomasti kaivamaan kynttilät ja lyhdyt esille! 🙂

 2. Syksy on vain niin tunnelmallista ja ihanaa aikaa &hearts; Täytyykin tällä viikolla oikein kunnolla laittaa syyssisustus vaihe päälle 😉

  1. Ihan samaa mieltä, jotenkin tummuvat illat on niin ihania ja jopa romanttisiakin… &hearts; Taidan vielä hetken säästellä syyssisusteluita ja palata niihin parin viikon kuluessa 🙂

  1. Kiitos Jenni, kynttilänvalossa on vaan niin mahtavaa fiilistellä &hearts;

  1. Kiitos &hearts; Poltan kynttilöitä jo joka ilta kotona, taidan olla kyllä aikamoinen tunnelmoija tosiaan…! 😉

 3. Tuikkukupit vadilla näyttävät tosi hyvältä. Minullakin oli viime talvena samantapainen asetelma, pitääkin kaivaa kupit esille ja sytyttää tuikut illaksi.

  1. Eikös vaan näytäkin? 🙂 Jotenkin tuo rosterinen tarjotin ja kirkkaat lasit ovat tosi kylmä ja kova yhdistelmä, mutta lepattava liekki tuo siihen heti lämpöä. Tykkään itse myös tosi paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *