MAKUUHUONEEN MAKE OVER

Blogissa vähänlaisesti esiintynyt makuuhuoneemme on sekin joutunut remontin kynsiin! Yläkertaahan emme kesän aikana tehdyssä remontissa alkaneet tekemään, vaan tarkoitus oli sen kanssa edetä pikkuhiljaa ja motivaation mukaan. Sama koski tyttären huonetta, mutta reipas tyttäremme remppasi huoneen ihan itsekseen jo lomamme aikaan! Siellä lähinnä enää tekstiilipuolella on pari ratkaisua odottavaa asiaa.

Kuitenkin miehen startatessa viime sunnuntaina lomaviikolle ja mökille kalaan, me tyttären kanssa, johon selvästi olen geeneissä siirtänyt innostuksen uusimiseen ja remontoimiseen, päätimme hetken mielijohteesta repiä makkarin tapetit irti! Homma ei ollut kovin paha, parissa tunnissa tapetit oli historiaa. Kuviokerros irtosi helpommin, mutta seinään jäi vielä ohut valkoinen kerros, joka alkuun aiheutti harmaita hiuksia. Tyttären ideasta kastelimme seinään jääneen paperin märällä rätillä ja kas, sehän auttoi! Hyvä tyttö! Jalostin ideaa vaihtamalla rätin sumutinpulloon ja johan alkoi lyyti kirjoittamaan! Sen jälkeen pääsinkin taas vaihteeksi maalaushommiin. Maaleja jäi alakerran ja tyttären huoneen remontista hyvin yli ja koska tarkoitus oli käyttää samoja sävyjä läpi kodin, ei tekosyitä maalisutiin tarttumiselle enää ollut. (Ja koska mieskään ei ollut kotona vastalauseita esittämässä, niin….)

makkari.jpg

Makuuhuoneen seiniin maalasin kotimme sävyistä samat tutut: Tikkurilan Paperi ja Pro Grey -sarjasta valittu kaunis vaaleanharmaa. Näitä ei kuitenkaan ole maalattu ihan perinteiseen malliin ja lopputuloksen näette myöhemmin. 🙂

Väripalettiin halusin kuitenkin ujuttaa pehmeää beigeä, jota pikkuisen olen vierastanut aina. Kuitenkin nyt se toimisi erittäin hyvin makkariin kaavailemassani uudessa ilmeessä. Syksyksi tekee mieli pehmentää tunnelmaa kovastikin. Mitään graafista ei tee mieli nyt yhtään, päinvastoin jotain utuista, pehmoista ja helppoa. Inspiksen lähteenä värimaailman valintaan käytin tuota pallokuvioista tyynyä, joka kotoamme jo löytyy.

Päiväpeitoksi siis jotain kaunista beigensävyä olen kaavaillut. Pitkään sileän päiväpeiton kanssa eläneenä, joku tikattu versio, esim. tämä Ikean peitto miellyttäisi kovin. Käännettävyys kiinnostaa myös, sillä saisi mukavaa vaihtelua. Tyynyiksi Ikeasta harmaata ja siis nuo jo kotoa löytyvät pallokuosiset tyynyt. Valkoinen Ofelia-huopa sekin jo löytyy kotoa, sen voisi viskaista rennosti päiväpeitteen päälle, jota sitäkään ei pedattaisi ihan perinteisellä tavalla. Kupari alkaa viimein iskeä minuunkin, joten HM:n pienesineistä vähän maustetta seinähyllyille tuikkukippojen ja lyhdyn muodossa ja kattoon mikäpäs muu, kuin Tord Boontjen Icarus, jota olen kuolannut jo useamman vuoden. Tämä valaisin onkin seuraava isompi hankintani, jonka aion syksyn/alkutalven aikana toteuttaa.

Ostolakossa kun tosiaan ollaan, niin makuuhuoneen make over saa nyt tekstiili- ja piensisustuksen puolesta odottaa kolmisen viikkoa, sitten laitan hihat heilumaan kunnolla!

Iskeekö teihin syksyllä vähän pehmeämmät sävyt?

Blondi

2 kommenttia “MAKUUHUONEEN MAKE OVER

  1. Beigeä vierastan minäkin, myös harmaa on aika vähän suosiota saanut minulta. Mutta jestas, että tuo kuparin värinen lyhty on kivan näköinen! 🙂

    1. Harmaa on taas ihan mun lempiväri, ollut jo ikuisuuden! 🙂 Beige on taas tuntunut aina lievästi "tunkkaiselta" ja "mummomaiselta" 🙂 Nyt olen kuitenkin nähnyt paljon vaaleita harmaan ja beigen sävyjä yhdistettynä ja ne on näyttäneet tosi kivoilta yhdessä. Ehkä just jos sitä raikastaa lievästi tuollaisella vedenvihreällä ja mausteisella kuparilla, niistä saa hyvän kombon? Ajattelin ainakin yrittää! 🙂 Ja kyllä, tuo lyhty on super ihana!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *