VEHREÄÄ

Helatorstain aamu valkeni sumuisena ja tihkuisena. Lähdin koirien kanssa metsään ja voi, miten raikasta siellä oli hengittää! Maa tuoksui mullalta, puiden lehdet taipuivat pisaroiden painosta ja kaikkialla oli vihreää ja niin vehreää. Luonto on herännyt lopullisesti henkiin viime päivien sateiden ansiosta.

20140529_095928.jpg.

Rakastan tietä jolla asumme. Katua reunustavat omenapuut kukkivat, puistossa olevat pihlajat kukkivat, taloyhtiön marja-aroniat kukkivat, kaikkialla on niin kaunista. Autoja ei kulje missään, satunnaiset koiran ulkoiluttajat vilahtavat ohitse hiekkatiellä, minä samoilen metsässä housujen lahkeet kastuen, kahden koiran nauttiessa elämästä nuuskuttaen märkiä heiniä, hengittäen raikasta ilmaa. Aika täydellinen aamu, vaikka puista ropisee vettä niskaan.

20140529_095911.jpg

Elämän pienistä asioista pitää osata nauttia. Minulle ne voivat olla juuri tällaiset hetket. Olen aina viihtynyt luonnossa. Metsässä. Ihastelen kuusen oksille puhkeavia uusia vihreitä alkuja, kirkkaanvihreitä mustikanvarpuja, sammaloituneita kantoja. Sade on jättänyt ilman raikkaaksi ja se tuoksuu niin puhtaalta.

20140529_100428.jpg

20140529_100401.jpg

Pienet nelijalkaiset ystävät kahlaavat kainaloita myöten saniaisten seassa. Nekin selvästi nauttivat saadessaan kävellä sateen kastelemisssa puskissa, haistellessaan uusia tuoksuja puiden rungoista, pensaista ja märästä maasta. Nekin näyttävät niin onnellisilta. Ei ole kiire mihinkään. Tällaisilla pienillä hetkillä lataan akkuja, rauhoitun ja tunnen oloni levolliseksi. Onnelliseksi.

20140529_100749.jpg

20140529_100704.jpg

Vapaapäivä tuli tarpeeseen. Olen nukkunut liian vähän ja keittiön remontti on vienyt vapaa-ajan töiden jälkeen. Pienesti stressaa myös vihoviimeinen kouluun liittyvä työ ennen valmistumista; työnäytekansion, eli portfolion viimeisteleminen. Esittelen sen kesäkuun puolivälissä, siihen ei enää ole kauaa ja kaiken on oltava täydellistä siihen mennessä.

Tänään herkuttelemme lasagnella ja uunituoreella leivällä. Leivon ensimmäistä kertaa alusta asti gluteenitonta leipää – toivon todella, että se onnistuu.

Rentouttavaa helatorstaita kaikille! 🙂

Blondi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *