Pedinvaihtoviikot

Ensimmäinen lomaviikko on päätöksessä ja miten pitkältä se onkaan tuntunut! Olen jo seonnut päivissä, enkä ole uhrannut ajatustakaan töille. Itse asiassa tämä on ensimmäinen kerta koko viikon aikana, kun muistan edes koko paikan. Lomamoodin pääseminen on siis onnistunut täydellisesti ja viikon kestänyt loma on tuntunut kuin kuukaudelta. Älkää silti käsittäkö väärin, en palaisi töihin vielä mistään hinnasta, vaan tarvitsen kyllä ne kolme muutakin viikkoa vielä.

Tämä eka viikko on mennyt mökillä. Olemme tehneet vähän puutarhahommia, käyneet lenkeillä koiran kanssa, saunoneet, viettäneet päivän Porvoossa ja istuneet aamuneljään puutarhajuhlissa. Voinen kertoa, että seuraavan päivän olotila on sen mukainenkin, mutta sen paransi pizza ja kunnon löylyt! Uimaan ei ole tehnyt mieli, viileät kelit ovat pitäneet siitä huolen, mutta onhan joukkoon mahtunut pari ihan kelpoakin päivää, joten auringosta on saanut nauttia hiukkasen.

Tänään teimme hieman valmisteluita jo kohta koittavaan sänkyrumbaan. Jep, luvassa onkin aikamoinen pedinvaihtoviikko, nimittäin tyttären uuteen kotiin on hankittava hieman kapeampi vuode kuin mikä hänellä nyt on. Me taas kaipaamme miehen kanssa mökille nykyistä hieman leveämpää. Päittäin sänkyjä ei haluta kuitenkaan vaihtaa, sillä nykyinen mökkikäytössä oleva vuode on oikeastaan sovelias enää satunnaiseen vieraskäyttöön, eikä näin ollen ole sopiva tyttärelle uuteen kotiinsa. Otammekin hänen vuoden vanhan sänkynsä mökille meille, siinä on itselleni tarpeeksi jämäkkä patjankovuus ja ostamme hänelle upouuden. Tätä ennen täytyy meidän aitaksi kutsumastamme mökistä siirtää nykyinen vanha sänky pikkumökkiin, josta taas tänään otettiin vanha sänky pois modattavaksi. Siitä sängystä teimme käsinojat pois sahaamalla päämökkiimme uuden vuoteen. Päämökin vanha laveri taas muuttaa meille kotiin. Tässä kohtaa olen aika varmasti hukannut teidät kaikki jo eri mökkien eri sängyillä, mutta toivottavasti pysytte perässä!

Ja miksi tuo 50-luvulta peräisin oleva laveri taas muuttaa meille kotiin on se, että sillä toteutan ideani päivävuoteesta, eli tutummin daybedistä. Katselin pitkään netistä eri versioita ja kauhistelin hintoja. Eräskin, josta pidin todella paljon, maksoi 600 euroa. Tässä mökkikesän investointien ja tyttären muuton keskellä, jota tietenkin avustamme rahallisesti, tuntui tuo raha vähän turhan suurelta. Laveri oli jäämässä turhaksi joka tapauksessa tehdessämme pikkumökin sängystä päämökkiin sopivan, joten siitä se idea sitten lähti… Tänään hioin punertavaa erittäin pahalta haisevaa käsittelyä (jotain öljyä tai petsiä… mitä ikinä siihen aikaan on käytettykään…?) laverin reunoista pois saadakseni siitä hieman enemmän omaan makuuni sopivamman, eli vaaleamman värisen. Se onnistui melko hyvin, kiitos vaan hiomakoneen, käsin tuohon puuhaan olisi ollut suhteellisen turhauttavaa lähteä. Hankin laveriin enää vain sopivan patjan ja daybed syntyy hyvin pienellä rahalla. Puhumattakaan siitä, että mukava kierrättää vanha huonekalu uuteen käyttöön. Ja daybedhän tulee siis tyttäreltä tyhjäksi jäävään huoneeseen, jos en sitä jo tajunnut mainita. Tuon huoneen sisustus on aika lailla päässäni valmis ja yritämme tällä kertaa päästä sen kanssa hyvin vähällä vaivalla sekä rahalla. Viime joulun alla tehty yläkerran lattia- ja pintaremontti on vähän liian tuoreessa muistissa vielä… Onneksi tyttären silloin valitsema Ajopuu-sävyinen maali sopii täydellisesti omiin suunnitelmiini myös.

Me täällä jatkamme lomailua, vaikka huomenna käynnistyykin vaihtoviikon toinen osa, kotoa ison parisängyn rahtaaminen mökille ja mökillä vanhan sänkymme siirto aitasta pikkumökkiin. (Voitte kuvitella, että yhdessä osassa olevan sängyn siirtäminen kotona kierreportaita pitkin yläkerrasta alakertaan hikoiluttaa jo valmiiksi… ) Tämähän ei voi olla vaikuttamatta myös mm. päiväpeittoihin ja yöpöytiin, joten lumipalloefekti on taas käynnissä. Valmista ei tule ihan heti, joten uusia mökkikuvia saanette odotella reissumme jälkeisiin hetkiin. Niin, matka Kreikan Skopelos-saarelle on edessä neljän päivän päästä, joten täytynee vielä pestä kesävaatteita ennen niiden heittämistä matkalaukkuun. Ai että, odotan niin paljon tuota reissua!

Mainos alkaa

Mainos päättyy

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *