ETEISEEN

Uutta ilmettä eteiseen olen kaivannut pitkään. Tällä hetkellä se ei toimi halutulla tavalla ja etsimmekin parhaillaan peilikaapin ovia, jotka saisi tilattua mittojen mukaan olemassa olevaan kaapinrunkoon. Peiliovien myötä voisimme luopua seinällä roikkuvasti kokovartalopeilistä ja vapauttaa näin ollen seinäpinta-alaa tarpeelliselle laskutasolle, jota eteisemme selvästi kaipaa. Olen kyllästynyt siihen, että lähin laskutaso eteis-keittiöakselilla on ruokapöytä ja se on peitossa milloin mistäkin roinasta; aurinkolaseista, päivän postista, hanskoista, avaimista, mitä nyt ihmisellä on kädessään kotiin tullessaan.

eteinen.jpg

Seinä, johon uutta sivupöytää kaavailen, on tummanharmaa. Valkoinen kaluste on mielestäni ainoa oikea vaihtoehto. Tämä ihastuttava ja myös mitoiltaan täydellinen lipasto on mielestäni söpö mustine vetimineen. Eteinen on keittiön kanssa yhtä tilaa ja keittiöhän on parhaillaan muutoksen kourissa. Haluan eteisen ja keittiön olevan sisustukseltaan ja väritykseltään samaa perhettä, joten olen valinnut tuotteita, jotka istuvat keittiönkin uuteen ilmeeseen.

Granitin matto lipaston edessä näyttäisi aika kivalta, samoin heidän iso musta kori beigeillä raidoilla. Tästä ajattelin lehtikoria, johon ne postitkin voisi heittää (tai tuolle lipaston alatasolle, joka oli muuten ehdoton kriteeri!).

Ikean tauluhyllyä seinälle ja siihen juliste, johon ihastuin, sillä se kertoo haaveiden toteutumisesta ja minähän kannatan täysillä sitä asiaa! 🙂 Julisteen voisin laittaa puunvärisiin kehyksiin.

Ikean pieni pöytävalaisin löytyy jo omasta takaa valmiiksi ja sen ajattelin eteiseen, kunnes Block joskus ilmestyy kotiimme.

Somisteeksi jotain vihreää, mielellään muratin muodossa ja lämmintä puunsävyä koriruukusta, sillä samaista lämnintä puuta on nyt myös keittiössä.

Tämän tyyppisistä tavaroista syntyisi mielestäni kiva ilme eteiseen! Tänään on taas tiedossa reissu Ikeaan – viimeisiä täydennyksiä keittiötä varten vielä pitää hankkia. Helatorstai meneekin sitten keittiötä viimeistellessä, mutta sitten se on valmis! 🙂

Blondi

8 kommenttia “ETEISEEN

 1. Kuulostaa oikein kotoisalta eteissuunnitelmalta! 🙂 Täälläkin olisi tarvetta uudelle eteiskalusteelle – kenties sivupöydälle tai vastaavalle kevyelle hyllykölle. Nykyinen eteispenkki on vaan ikävä pakkokaluste niin sanotusti. 🙂

  1. Kotoisuus onkin hyvä sana ja kuvaus, mitä ajan takaa. Sehän tarkoitta toki yhdelle aitaa ja toiselle seivästä, mutta ehkä tuosta kollaasista välittyy hyvin se mitä se meille on 🙂 Eteiset on tosi hankalia paikkoja sisustaa! Usein myös tuon "pakollisen roinan", eli eri vuodenaikojen tykötarpeiden takia. On takkia eri lähtöön, kenkää, saapasta, sandaalia ja sitten hanskaa, pipoa ja huivia. Lisää tuohon kaikki x3 ja neliön kokoinen tuulikaappi, niin kyllähän ne kamat eteiseenkin vyöryy 🙂

 2. Kauniita ja toimivanoloisia suunnitelmia eteiseen. Tuossa on muuten yksi esine, mitä olen kaavaillut meidän tulevaan eteiseen myös, hauska sattuma, että se löytyi sinultakin, kun ei ole varsinainen eteisjuttu. 😉 Onpa mukava nähdä suunnitelmien toteutumista, itse kun joudun vielä piiiitkään odottamaan tuota vaihetta. 🙂

  1. Olipas sattuma, jäin heti miettimään, että mikä esine, kun eikös nuo kaikki käy eteiseen? :)<br />
   Vielä tuon eteisen kanssa saa itsekin tässä odotella, mutta nyt kun keittiö alkaa olemaan valmis, niin ehkä kohta voin siirtyä eteisen pariin! <br />
   <br />
   No, lohduttaudu sillä, että ainakin kerkeät kunnolla ideoimaan ja suunnittemaan, sekin on kuitenkin tosi kivaa!

  2. Kaikki sopii hyvin eteiseen, mutta meinasin vain, ettei välttämättä tulisi tuota ajatelleeksi ensisijaisesti eteiseen. 😉 Taulu kyseessä siis, se on aivan ihana ja tekstikin osuva kuten sanoit. 🙂

  3. Ah, taulu… totta, ei ehkä sitä ensiksi eteiseen ajattelisi 🙂 Meillä kun ei ole kunnon eteistä, vaan se on lähinnä aula keittiön yhteydessä, niin sitä tulee ehkä sisustaneeksi enemmän huoneluontoisesti kuin eteisenä, jossa yleensä on panostettu enemmänkin säilytykseen ja järjestykseen.<br />
   <br />
   Taulun teksti on kyllä tosi hyvä! 🙂

 3. Piti heti käydä kurkkimassa, että millainen teksti tuossa julisteessa on :). Nyt täytyy kyllä sanoa, että julisteen teksti osui nappiin tämän hetkiseen tilanteeseen, jota täällä meillä eletään! Mieheni on nimittäin pitkän aikaa unelmoinut oman kirjan julkaisemisesta, ja nyt vihdoin tänään tuo toive toteutui, ja hän julkaisi ensimmäisen e-kirjansa! Tuo juliste olisikin hänelle oiva pikku lahja &hearts;. Haittaako jos lainaan ideaasi, ja ostan julisteen myös meille 🙂 ?<br />
  <br />
  Ja kokonaisuudessaan todella ihania elementtejä olet suunnitellut eteiseenne :). Noiden avulla kodikas ja kutsuva vastaanotto kotiinne olisi taattu :).

  1. Voi hitto, miten hienoa! Onnittelut miehellesi!!! 🙂 Ja sulle myös!! 🙂 Eikä tietenkään haittaa idean lainaus, senhän takia näitä blogeja kirjoitellaan ja luetaan, että saadaan ja jaetaan ideoita! 🙂 <br />
   Juliste tosiaan sopisi tilanteeseen täydellisesti! Ja se on niin hienolla tekstillä varustettu, että sietää tulla näytille joka kodissa! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *