Viimeinkin viikonloppu

Ensimmäinen työviikko kesäloman jälkeen saatu päätökseen. Phew! Jos koskaan on yksi viikko tuntunut kahdelta, niin nyt. Olen istunut palaverista toiseen kuuntelemassa, suunnittelemassa ja kertomassa tulevia toimia muille kollegoille. Eilinen kolmen tunnin palaveri liki iltakuuteen veti mehut aika hyvin. Työt alkoivat siis rytinällä, aivan kuten olin odottanutkin ja haasteita oli herätellä aivot taas arkimoodiin ja vähän piti keskittymiskyvynkin perään huhuilla. Kesäloma oli tehonnut varsin hyvin, sillä loman jälkeistä aikaa odottamaan jääneitä asioita piti todellakin palautella mieleen. Pöydälle jäi heinäkuun alussa odottamaan niin mielenkiintoisia asioita, että on ilo palata niiden pariin. Taas on kaikkea uutta työrintamalla tulossa mistä ei ole aiempaa kokemusta, joten syksystä on tulossa mielenkiintoinen jälleen kerran!

Silti olen iloinen, että viikonloppu tuli juuri nyt. Eilisilta meni jäätävässä päänsäryssä, lieneekö tuo pitkä palaveri aiheuttanut sen, mutta silti piti perata ostamani 5 kilon mansikkalaatikko pakkaseen talven varalle. Illalla tein vielä vähän hommia lisää ja kaaduin sen jälkeen aivan kuittina sänkyyn. Tänään oli onneksi jo kevyempi päivä töissä ja pääsin livahtamaan vähän aiemmin kotiin ja pakkaamaan mökkikamat. Mökille viikonlopuksi tuleminen oli varmasti hyvä päätös, täällä pääsee eri tavalla irti töistä kuin kotona. Luvassa vähän lenkkeilyä raikkaassa ilmassa, järven ympäri kiertäminen on juuri sopiva lenkki ja vähän rentouttavia puutarhahommia. Mökkisaunaa ei voita mikään ja huomenna ajattelinkin saunoa pitkään, tänään ei jaksettu sitä lämmittää.

Elämä loman jälkeen on siis startannut, vaikka vielä viime sunnuntaina tähän oravanpyörään palaaminen hiukan ahdisti – ajatus oli se, että taas alkaa se maanantaista perjantaihin kasista neljään -rytmi, mutta onhan se ihan hyvästäkin. Kyllä ihmisellä pitää olla rutiineja ja aikatauluja elämässä. Minä ainakin nautin myös siitä ihan tavallisesta arjesta, jolloin viikonloputkin tuntuu juhlalta. Saati sitten ne satunnaiset kivat menot, leffaillat, illalliset tai treffit ystävien kanssa, jotka tuovat aina jotain erikoisempia hetkiä arkeen. Vaikka itse asiassa meidän normaaliarki onkin nyt muuttunut pystyvästi ihan uudenlaiseksi, sillä meidän ainokaisemme tytär muutti kotoa pois heinäkuun lopussa. Sitä ei oikein ole vielä sisäistänyt, kun ensin olimme miehen kanssa mökillä lomailemassa hänen asustaessaan jo omassa kodissaan ja tämäkin viikko on mennyt niin, että tytär saattaisi vain olla iltaisin omilla menoillaan tai töissä tms. Ihan oikeasti se konkretisoituu menemällä hänen entiseen, nyt tyhjyyttä ammottavaan huoneeseen. Siellä on tovi jos toinenkin tullut iltaisin mietittyä, että mitähän tässä nyt on tapahtunut… Tämä aihe on kuitenkin ihan oma postauksensa.

Heidi / Checklist - -

2 kommenttia “Viimeinkin viikonloppu

  1. Lomaa odottaa aina kovasti mutta totta on että rutiinit ovat ihmiselle hyvästä, meilläkin on koulun alkamisen myötä palattu takaisin arkeen ja tyttö on kaatunut iltaisin sänkyyn ilman ongelmia, vapaaehtoisesti ilman sanomista on tullut uni silmään klo 21 aikaan. 🙂 Minulla lomaa ei ole ollut mutta en sitä varsinaisesti edes kaipaa, en edes tiedä mitä olisin tehnyt lomallani kun säät olivat alkukesästä koleat… no, ehkä ensi kesänä sitten suosii sekä säät että lomavapaat, yrittäjän arki on vähän sellaista että loma odottaa vuoroaan joskus pitkäänkin. 🙂 Ihanaa mökkiviikonloppua! ❤️

    1. Arki on nimenomaan unen kannalta parhain – uni tulee tasaisesti kello kymmenen illalla! Arkena kellonsoittoon ärsyttää herätä, mutta hyvän ja aikaisen arkirytmin takia viikonloputkaan ei mene hukkaan nukkumalla liian pitkään. Herään yleensä 8-9 aikaan automaattisesti (tai vastaavasti koirulin tassuun!) 😀 Kiitos, mökkiviikonloppu oli oikein kiva ja rentouttava. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *