Kesä on täällä!

Sanokaa mitä sanotte, mutta vihdoin alkaa kelit olla täällä Suomessakin tarpeeksi kesäiset makuuni! Ihanaa, kun on helle! Tänään töihin lähtiessäni pukeuduinkin hellemekkoon ja jätin ekaa kertaa pitkähihaisen kotiin, enkä ottanut edes varuiksi sitä mukaan. (Siitäkin huolimatta, että toimistolla on aina vähän liian kylmä turhan tehokkaan ilmastoinnin vuoksi.)

Kun palelee noin 11 kuukautta vuodesta, tämä yksi, useimmiten hyvällä tsäkällä juuri kuukauden kestävä lämpökausi tuntuu niin täydelliseltä ja tarpeelliselta. Harmittaa, kun suurin osa aurinkoisesta päivästä kuluu sisätiloissa, mutta onneksi paisteesta kerkeää nauttimaan jonkun tunnin vielä töiden jälkeenkin. Meidän takapihalle paistaa aurinko ihan iltaan saakka, joten parkkeeraankin aina itseni aurinkotuolille kotiin tullessani ja nautin lämmöstä ja auringonsäteistä ihollani. Sitä paitsi ilta-auringon säteet ovat turvallisempiakin nauttia. Kesä on Suomessa niin lyhyt, että siitä pitää repiä kaikki irti! Ihanaa, kun on tällaiset helteet täälläkin, onhan +30 jo aikamoinen luku! Mutta kukaan ei ole vielä koskaan kuullut minun sanovan, että olisi jo liian kuuma. Sellaisessa paikassa en ole vielä ollutkaan! 🙂

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän kaipaan aurinkoa ja lämpöä. Talviset matkat kauas etelän lämpöön ovatkin jo jotain mistä en voisi kuvitella enää luopuvani. Mieli on tosin muuttunut matkalla, sillä en voinut nuorempana tajuta ihmisiä, jotka pystyivät makoilemaan auringossa tuntitolkulla. Ei olisi tullut mieleenikään. Nykyään oleskelen oikein mielelläni auringossa vaikka lukien. Rusketun melko hyvin ja suojelen itseäni palamiselta – vaikka nauttii auringosta oleskelusta, tyhmä ei silti tarvitse olla. Käytän hattua ja vähintään 30 suojakertoimella olevaa voidetta, kasvoilla aina 50 kerrointa. Ja rasvaan usein! Myös täällä kotimaassa. Olen palanut nuoruudessani kerran erittäin pahasti saaden toisen asteen palovammoja kasvoihini nukahdettuani rannalle. (Alkoholilla ei ollut osuutta.) Uskokaa pois, opin läksyni.

Auringosta nauttiminen ei tarkoita pelkästään suorassa paahteessa nahan käristämistä, vaan oleskella voi myös varjossa ja nauttia lämmöstä niinkin. Pääasia itselleni on se, että ei tarvitse palella tai pukeutua tuplavillasukkiin tai pitkiin vaatteisiin. On ihana tepastella paljain varpain mökkipihalla, pulahtaa järveen uimaan ilman, että jäätyy pystyyn tai puuhastella puutarhahommia shortsit jalassa. Palamista ei saa päästää tapahtumaan, mutta kyllä se auringonvalo kaikista synkistelyistä ja varoitteluista huolimatta myös hellii ihoa, varsinkin, jos kärsii iho-oireista. Sitä paitsi minun mielestäni mukavasti päivettynyt iho näyttää paljon terveemmältä ja kauniimmalta kuin talvinen kalmankalpea nahka! Meillä on kaveripiirissä vitsillä heitetty sanonta, että ruskea läski näyttää paremmalta kuin valkoinen läski. 😀

Edessä on kiva viikonloppu. Huomenna on työpaikan kesäjuhlat ja luvassa on taas ihan huikean hauskaa ohjelmaa vapaalennosta taiji -harjoituksiin, saunomista, uimista (uskaltaiskohan jo mennä mereen?!) ja illallista. Ja ehkä myös vähän biletystä pitkästä aikaa! Lauantaina suuntaamme kavereille synttärijuhliin ja onpa ihanaa, kun on pitkästä aikaa kunnon kotipippalot! Säät ainakin suosii pihajuhlia tänä viikonloppuna! Tänä viikonloppuna jää mökkeilyt väliin, mutta onhan tässä koko kesä aikaa…

Nyt nautitaan auringosta ja kesästä!

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *