Kotimaisemissa

Niin heitimme hyvästit Hong Kongin liki 30 asteen lämmölle ja auringonpaisteelle ja lensimme tänne marraskuiseen harmauteen ja tihkusateeseen kotiin. Viikonloppu on mennyt toipuessa +6 tunnin aikaerorasituksesta ja 10,5 tunnin paluulennosta.

Täällä kotona tuntuu jotenkin helpommalta sujahtaa takaisin normaalirytmiin, Honkkarissa oli hirmuisia vaikeuksia sopeutua uuteen aikaan. Kuusi tuntia eteenpäin on aika iso aikaharppaus elimistölle ja niinpä aamulla oli jäätävän vaikeaa nousta sängystä, kun kello olisi kotimaassa näyttänyt aamukolmea ja vastaavasti illalla oli vaikeaa nukahtaa mitenkään ennen puolta yötä, kun elimistö eli vielä kotiaikaa ja ilta kuutta…

Reissu oli super! Hong Kong on mahtava mesta – yhdistelmä niin montaa eri asiaa! Huikean suuri kaupunki, järkyttävästi ihmisiä, pilvenpiirtäjiä, neonvaloja, kuumuutta, kapeita kujia, maailman kalleimpien merkkien kauppoja, rantaviivaa ja merta, puistoja ja linnunlaulua. Huikeita nähtävyyksiä jättiläis-Buddhasta kaupungin siluettiin vuoren päällä, temppeleitä ja päätä sumentavia tuoksuja, eksoottista ruokaa, toreja, joissa kalat hyppivät (raukkaparat!) elävinä myyntikojujen alustoilla, kaksi-kerroksisia ratikoita, punaisia takseja ja krääsäkauppaa toisen perään. Matkasimme myös Macaolle ja siellä kasinot olivat kyllä ihan päätä räjäyttäviä! Honkkarin reissun aikana teimme myös matkaa mitä erilaisimmilla vempeleillä; junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, funikulaarilla, köysiradalla gondolilla, taksilla, laivalla ja lautalla. Söimme myös erikoisia ruokia, uimme Etelä-Kiinan meressä, teimme ostoksia markkinoilla ja koimme pari sellaista elämystä, jotka muistan lopun ikääni.

Kuvia tuli otettua liki 1000 kappaletta, vaikka tein joka ilta muistikortille rankkauksen, että vain parhaat otokset jäivät jäljelle. Palaan aivan varmasti mitä monipuolisempien matkapostauksien kera, kunhan ensin saan käynnisteltyä taas työviikon ja käännettyä aivot lomamoodista tehokkaaseen työasentoon. Siinä saattaa mennä hetki, vaikka viikonloppu ollaan jo kotona oltu aivan arkisissa puuhissa aidan rakentamisesta hautausmaalla vierailuun ja ruoanlaitosta siivoiluun.

Mitä parhainta sunnuntai-iltaa kaikille! Itse taidan rentoutua vielä viinilasillisen kera telkkarin ääreen katsomaan Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaa. Luvassa on kuulemani mukaan salsa-battle. 10 vuotta lajin parissa kilpailtuani on mielenkiintoista nähdä mitä on oppilaille mennyt jakeluun viikossa… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *