Tavallisen tiistain tarinoita

Nyt ihan ilman sen kummempaa punaista lankaa annan tulla viime aikaisia kuulumisia, vaikka vaarana on ehkä pienimuotoinen sillisalaatti!

Tänään oli raskas päivä. Olen onnellisessa asemassa siinä, että pystyn työssäni itsenäisesti kehittämään omaa työnkuvaani vapaasti, joskin upean työnantajani tuella. Viime aikoina olenkin laajentanut osaamistani digimarkkinoinnin pariin enenevissä määrin ja koska maailmassa on turha pohtia yksinään mitään, otin pari ekstra kurssia aiheesta ja tänään vedin molemmat putkeen.

Kun yrittää sisäistää osittain täysin uutta matskua tunnista toiseen, alkaa päässä surraamaan. Kotiin lähtiessä tuntui, kuin olisin vetänyt maratonin! Samalla ovenaukaisulla kotiin tullessani puin koiralle valjaat (jolla muuten ekat juoksut juuri menossa!) ja lähdimme heittämään neljän kilsan lenkin. Raikkaassa syyssäässä kaikkosi koulutuksen aiheuttama aivosumu ja väsymys saman tien! Reippaana tyttönä tein vielä samaan lenkkihikeen kotona pienen lihaskuntotreenin. Ai että! Kyllä raikkaalla ulkoilmalla ja liikunnalla vaan tehdään ihmeitä.

Viimeisen viikon aikana olen myös ollut erittäin jouluisissa tunnelmissa! Tämän on aiheuttanut osittain työ, sillä olen suunnitellut tämän vuoden asiakkaille annettavaa joulukorttia sekä miettinyt asiakaslahjoja. Ihan pian pitää lähettää painoon kortit ja tilata lahjat! Onpa ollut ihanaa katsella jouluisia kuvia inspistä etsiessä, kun piparin ja glögin on melkein voinut maistaa suussaan. Korvamadoksi on juurtunut Let it Snow, jota ihan oikeasti huomasin hyräileväni jo ääneenkin! Tähän kun vielä lisää lippujen oston uudeksi perinteeksi parhaan ystäväni ja meidän molempien äitien kanssa muodostuneeseen joulukonserttiin sekä joululahjalistan laatiminen huomenna alkavien Hullujen Päivien varalle, ei ole ihme, että jouluhuuruissa tässä jo ollaan!

Onneksi nuo huurut vielä laantuu (hyvä niin, muutenhan jouluun jo kerkeisi kyllästymään – vai onko se edes mahdollista?!), sillä täällä ollaan selattu matkaopaskirjaa seuraavaa lomakohdetta silmällä pitäen ja vielä ennen koko tätä loppuvuoden juhlakautta me lomailemme miehen kanssa auringossa. Tuosta kohteesta teen kuitenkin ihan oman postauksen teille pikimmiten, matkaan lähdemme nimittäin reilu parin viikon päästä!

Postauksen kuvituksena on pieniä maistiaiskuvia makkarista. Jonkin sortin turnausväsymys iski ennen kuin lattiaa saatiin vaihdettua ja on suoraan sanottuna ollut pieniä asennoitumisvaikeuksia koko lattiarumban suhteen. Nyt kuitenkin teimme miehen kanssa diilin, että heti seuraavan sopivan raon tullessa (ehkä jopa vielä ennen reissuamme), ryhdymme toimeen. Siksipä tuosta makkarista en ole vielä halunnut sen ihmeempiä kokonaiskuvia laittaa – punaruskea lattia ja tuo kaunis metsäinen vihreä seinä ei ole yhdistelmänä kovin kiva, vaan hieman tunkkainen.

Jos lattiaa ei ajattele, makkarissa on ihanan rauhallinen ja harmoninen tunnelma. Siellä vietän todella mielelläni nykyään iltoja lukien tai Netflixiä katsellen. Kiva ollut vetäytyä hetkeksi ihan omaan rauhaan ennen nukkumaanmenoa.

Mainitsinkin tuossa jo nuo Hullut Päivät – sinne tosiaan huomenna ennen töitä tarkoitus mennä, sillä pitkästä aikaa valikoimasta löytyi todella monta tuotetta, joita olin jo hieman ajatuksissani pyöritellyt joululahjaksi lähimmille. Monesti olen ostanut jotain jo pukinkonttiin Hullareilta, mutta nyt tuntuu, että melkein kaikki löytyykin tänä vuonna sieltä ja hyvästä alesta. Todella kiva, säästää rahaa ja vaivaa! Olen aina joulun suhteen ajoissa. Joulu on minulle rauhoittumisen aikaa ja levollista ja leppoisaa oleskelua perheen ja sukulaisten kanssa. Siihen ei kuulu minkäänlainen stressi ja kiire. Ei edes valmisteluita tehdessä. Kuitenkin tuntuu, että tänä vuonna olen todella ajoissa ja monta asiaa on pulkassa jo nyt!

Joulukuussa on muutenkin kaikkea ihanaa tiedossa – on räppikeikkaa, on oopperaa, on viikonloppuloma ulkomailla, on konserttia ja pikkujouluiltoja ja jouluillallista. Kuitenkin ennen tätä kaikkea on vielä tiukka syksy työrintamalla edessä. Töitä on enemmän kuin kerkeää tekemään, mutta sekin on kaikkea todella mielenkiintoista ja haastavaa. Olen mukana tekemässä jotain ihan uutta ja kovaa vauhtia tässä edetään jo kohti lanseerausta. Graafinen suunnittelu, mainokset, myyntimateriaali ja nettisivut ovat to do -listallani ja niitä työstän täyttä höyryä. Tulee hyvään saumaan tuo aurinkoloma, sillä sieltä saadulla energialla on paahdettava loppuvuosi kireällä tahdilla. Välillä työpäivät venyvät ja työt tulevat uniin asti, mutta yksikään maanantai ei hatuta mennä töihin. Päinvastoin.

Energiaa on toistaiseksi riittänyt tähän alati pimenevään syksyyn. Sitä on varmasti edesauttanut jo reilu pari viikkoa kestänyt ruokavalion puhdistus. Olen karsinut kaiken sokerin ja alkoholin pois, vaikka viikonloppuiltoina suklaapatukan herkuttelu tai kuiva valkoviinilasi onkin houkutellut. Olen lisännyt vedenjuontia sekä syönyt todella säntillisesti 4 tunnin välein. Tuo ei sinänsä uutta, meikäläisen kroppa huutaa ruokaa tasaisesti juurikin neljän tunnin välein tai tuloksena on Snickers -mainoksen kaltainen ”You are not you when you’re hungry” -tyyppinen reaktio. Homman yksinkertainen salaisuus onkin ollut siinä, että mistä se lautanen on koostettu makroarvoiltaan – oikea määrä hiilaria ja protskua, runsaasti vihreää ja peukalollinen hyvää rasvaa joka aterialla. Sillä on olo keventynyt ja energisöitynyt kummasti! Ja vaikka syönkin marjoja ja hedelmiä joka päivä, nappaan myös purkista C- ja D-vitamiinia, sinkkiä ja magnesiumia. Nuo tosin ovat kuuluneet arkeeni jo parisen vuotta.

Mitä tulee liikkumiseen, teen yhden rankemman, reilu tunnin kestävän aerobisen treenin kovilla sykkeillä kerta viikkoon koiran lenkittämisen lisäksi. Muutoin olen tehnyt oman kehon painolla muutaman jumpan viikossa ihan kotona. Tuntuu, että nyt juuri sellainen houkuttelee enemmän kuin raudan vääntäminen salilla. Parhainta on tehdä just sitä mikä tuntuu motivoivalta, kunhan liikkuu! Näillä eväillä ajattelin tämän syksyn selvitä, vaikka otan heti tässä vapauden ostaa Hullareilta Ben&Jerry’s jätskiä ja herkutella sillä viikonloppuna!

Oliskohan tässä jo kaikki kuulumiset? Varoittelin, että sillisalaatti saattaisi syntyä ja tätä ajatuksenvirtaa yhtään estelemättä kirjoitinkin koko postauksen juuri sellaiseksi. Joskus on ihan paikallaan tyhjentää ajatuksia vähän laajemmallakin otannalla. Yritän viikonlopun aikana kuvailla erään makkariin liittyvän hankinnan ja yksi aivan ihana reseptikin on jemmassa teille jaettavaksi.

Mukavaa syysviikkoa kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *