Kottikärryistä yrttikärryiksi

Joskus neronleimauksia tulee silloin kun niitä vähiten odottaa ja joltain, keneltä niitä vähiten odottaa.

Mietimme pitkään mitä tehdään vanhoille ja painaville, aikansa eläneille kottikärryille, kunnes mies ehdotti, että istutettaisiin niihin kukkia ja tehtäisiin niistä sisustuselementti pihalle. Siis what?! En melkein voinut uskoa korviani!

Äidin jatkojalostuksella ajatus kukista vaihtui yrteiksi ja niinpä pintaan sudittiin mustaa maalia ulkonäön kohentamiseksi. Sisäpuolelle reunoille laitettiin kaadetun kirsikanpuun paksumpia oksanpätkiä somisteeksi. Sisäpuolta ei haluttu maalaa ihan vaan terveys- ja hygieniasyistä.

Kärryihin istutettiin herneenversoa, ruohosipulia, kahta eri basilikaa, joista toinen tuollaista mustaa, sekä minttua, sitruunamelissaa, rosmariinia, timjamia, persiljaa ja jopa pieni mansikantaimi. Lisäksi laitoimme kärryihin pari samettikukkaa. Tuskin tuohon kärryyn etanat kiipeää, mutta onpahan ne siinä silti. Ja ehkäpä ne houkuttelee mehiläisiä tai perhosia!

Taimet ostimme mökin läheltä paikalliselta taimitarhalta. Tuntui kivalta suosia lähellä tuotettua ja samalla tukea paikallista yrittäjää. Samalta taimitarhalta ostimme myös ihania kesäkukkia, ehkäpä nekin vilahtavat vielä tulevissa postauksissa.

Kärryt sijoitettiin kallion päälle lähelle aittaa. Siinä ne saavat kylpeä auringossa!

Eikös tullutkin mahtavat yrttikärryt!

2 kommenttia “Kottikärryistä yrttikärryiksi

  1. Tämä on kiva idea ja kukkakärryinä olen nähnytkin.Meilläkin olisi toteuttamisen arvoinen idis,salaateille ja yrteille,koska etananpirulaiset syö kaiken maassa kasvavan.Salaatit laitoinkin siksi korkealle ruukkuihin tänä kesänä.

    1. No etanoiden suhteen juurikin hyvä! Ei pääse tuonne asti möngertämään! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *